BANSKO SKIJANJE

SKIJANJE 2018 BANSKO - NAŠA PONUDA ZA BANSKO
Mešavina ski staza, modernih liftova, atrakcija, prelepe prirode, ali i kulturnog nasleđa, tradicionalne hrane, pića, folklora i gostoprimstva čini Bansko savršenim mestom za odmor skijaša svih uzrasta.
Zima 2018 – Zimovanje 2018 – Skijanje 2018.
Ponude agencije Fibula za predstojeću zimsku sezonu 2018. godine
Bugarska 2018. Zimovanje i Skijanje
Bansko First minute skijanje ponude za decembar 2018.
Bansko zima 2018 u ponudi agencije Fibula , možete naci sledeće informacije i ponude.
Bansko info. Cene smeštaja, cene u rastoranima, cene ski pasa, vremenska prognoza snežnih padavina u Banskom za Skijanje i Zimovanje 2018.

Bansko hoteli
Cene smeštaja u hotelima, apartmanima i apart hotelima različitih kategorija i lokacija. Cene hotelskog smeštaja u Banskom 2018. sa različitim vrstama popusta. Hoteli u centru Banskog, hoteli kod gondole u Banskom , hoteli blizu ski staze u Banskom. Hotele smo podelili 3 grupe. Najpovoljniji su hoteli sa 2 vrste popusta.popust za rani buking i extra popust. Hoteli blizu ski gondole i ski staze. Hoteli i apart hoteli u centru Banskog.

Bansko apartmani
Ponude za smeštaj u apartmanima u Banskom za zimovanje 2018. Apartmani i Apart hoteli različitih kategorija usluga i lokacija. Apartmani u centru Banskog , Apartmani kod gondole u Banskom, apartmani i apart hoteli kod ski staze u banskom

BANSKO HOTELI BLIZU SKI STAZE:
Kempinski hotel Grand Arena 5*
MPM Sport 4*
MPM Guinness 4*
Vihren Palace 4*
Lion Hotel Bansko 4*
Spa Hotel Emerald 4*
Perun Lodge 4*
Maria Antoaneta 2*
Casa Karina 2*
Strazhite 4*

BANSKO APART HOTELI I APATMANI BLIZU SKI STAZE:
Polaris Inn
Winslow Highland
Royal Towers APARTMANI

BANSKO HOTELI U CENTRU:
Banderitsa 4*
Evelina Palace 4*
Bansko Hotel 4*
Park Hotel Gardenia 4*

BANSKO LUX HOTELI:
Kempinski hotel Grand Arena 5*
Premier Luxury 5*
Regnum Apart Hotel 5*
Lucky Apart hotel 5*
Astera Bansko hotel & spa 4*
Vihren Palace 4*
St. Ivan Rilski 4*
Katarino Hotel & Spa 4*(Razlog)

BANSKO PORODIČNO SKIJANJE:
Banderitsa 4*
Bansko Spa&holidays 4*
Green life ski&spa resort
Glazne hotel 4*
Evelina Palace 4*
St.Ivan Rilsky 4*
Iceberg Hotel 3*
Maria Antoaneta 2*
Saint George Palace 4*
Casa Karina 2*
Royal Towers
Polaris Inn

BANSKO ZA POČETNIKE

POVOLJNO skijanje, odlične staze, vrhunski instruktori, veoma povoljne cene i mnogo zabave za neskijaše.
Bansko je sinonim za porodilčno zimovanje, jer nudi za svakoga po nešto. Bansko je od Beograda odaljeno oko pet časova vožnje, a nalazi se u jugozapadnoj Bugarskoj na planini Pirin. Sezona traje od decembra do aprila.
Visina snega u Banskom tokom zime je dva metra, jer sistem za veštačko osnežavanje garantuje dobru sezonu. Sam grad se nalazi na nadmorskoj visini od 925 metara, pa oni koji ne skijaju mogu da se čistim ulicama šetaju, šopinguju i uživaju u planinskom vazduhu.
Bansko staze nalaze se na visini od 2.560 metara i stiže se žičarom (šest kilometara) ili kolima. Ova visina je dovoljan garant snežnog pokrivača. Bansko ponuda za skijaše je toliko bogata da je posle skijanja u ovom Nacionalnom parku teško naći novi snežni kutak. Ima 70 kilometara staza za početnike, iskusne skijaše, ali i crne profesionalce. Staza "Alberto Tomba" je mesto na kojem treba ukrstiti skije! Najveća poslastica je to što sa vrha do podnožja planine skijaši mogu da stignu na skijama! Staza do podnožja je dugačka 16 kilometara, odgovara i početnicima i prolazi se kroz prelepu šumu. Na ovoj planini će uživati i ljubitelji krosa, snouborda i biatlona.
Bansko škole skijanja su nadaleko čuvene. Pored velikog broja instruktora koji govore srpski jezik, najveća prednost je mogućnost da se uplati paket: oprema, ski-pas i časovi.
Bansko ponuda hotela je bogata, jer ima više od 300 smeštajnih objekata. Mnogi hoteli su porodični, a ima i dosta apart-hotela. Iy svih hotela saobraćaju minibusevi do gondole.
Bansko hoteli koji se nalaze van grada imaju bazene, velnes sadržaje, a mnogi imaju i toplu mineralnu vodu.
Frst minit ponuda Bansko se neuporedivo više isplati od yimovanja u svim ostalim ski centrima regiona.
Bansko sezona 2017-2018 godine je jedan od najprestižniji skijaških centar u istočnoj Evropiu kojem je najpovoljnije provesti zimski raspust..

Autobuski prevoz zima 2017/18 Bugarska (Bansko i Borovec)

Beograd – Bansko – Beograd  ***  Beograd – Borovec – Beograd
od 15.12.2017. do 09.03.2018.

Polazak 15.12.2017. kao i polazak posle 09.03.2018  biće organizovan ako ima dovoljan broj putnika (minimum  je 30 putnika za autobus).U slučaju manjeg broja putnika prevoz će biti organizovan mini busom.

 

Polasci iz Beograda:

15.12.2017.
22.12.2017.
29.12.2017.
05.01.2018.
12.01.2018.
19.01.2018.
26.01.2018.
02.02.2018.
09.02.2018.
16.02.2018.
23.02.2018.
02.03.2018.
09.03.2018.

Vreme polaska za Bansko i Borovec je u 21.00 h, sa parkinga sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” (bivši sportski centar 25. Maj) na Dorćolu. Vreme povratka iz Banskog je u 16.00 h po lokalnom vremenu, a vreme povratka sa Boroveca je od 17.00 h po lokalnom vremenu.

 

Cena prevoza

 1. BEOGRAD - BANSKO / BOROVEC - BEOGRAD - 50 eur
Jedan pravac – 30 eur

2. NIŠ - BANSKO / BOROVEC - NIŠ - 40 eur
Jedan pravac - 25 eur

Postoji mogućnost organozovanog prevoza iz Novog Sada uz doplatu 15 eur povratna karta I 10 eur jedan pravac, neophodan minimum  za transfer je 4 osobe. Za manji broj putnika, cena će biti uvećana.

Deca od 0 do 1.99 godina ne plaćaju kartu i nemaju svoje sedište u autobusu.

 

NAPOMENE
Prtljag: Putnici u prtljažnik mogu uneti jednu putnu torbu I ski opremu po putniku. Ova napomena je stavljena kako bismo izbegli neprijatne situacije koje se dešavaju kada pojedini putnici nose previše prtljaga i time ograničavaju komfor ostalih putnika u autobusu.Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju,odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami. Agencija prevozi putnike  do hotela  ukoliko je to fizički moguće..Povratak putnika iz Banskog je sa javnog  parkinga ispod hotela Vihren Palace
Sedište u autobusu: Ukoliko stranke žele da sede na tačno određenom sedištu u autobusu, doplata je 1.000,00 din po sedištu. Prilikom rezervacije prevoza obavezno je naglasiti da li stranke žele određeno sedište u autobusu.

 

BANSKO ZIMA 2018

Bansko Zimovanje 2018 ski vikendi na 3, 4 i 5 dana
Specijalne ponude za kraći boravak u ski centru.
Bansko 2018 last minute ponude za smeštaj u hotelima i apartmanima.
Veliki broj sniženih cena u prodaji po principu last minute o ove sezone biće dostupni putnicima koji se odluče za putovanje u poslednji čas po povoljnijim cenama i popustima koje odobaravaju hoteli
Bansko Zima 2018. specijalne ponude za smeštaj u apartmanima hotelima i različitim smeštajnim jedinicama. Hoteli u Banskom odobravaju velike popuste tokom zime 2018. Popusti na specijalnim ponudama se kreću do 50% i redovno se ažuriraju na sajtu agencije Fibula.
Bansko nudi brojne mogućnosti za zabavu i rekreaciju i aktivan noćni život. Nakon dana ispunjenog avanturom na stazama, gosti Banskog mogu da uživaju u lokalnim restoranima - mehanama u kojima se služi tradicionalna bugarska kuhinja i pića ali i internacionalni specijaliteti. Oko staza ima dosta ski barova, a najpoznatiji Apres ski bar ''Happy End'' se nalazi kod donje stanice gondole (odlična vina, plesni podijum, igrači u kavezima, ogromni ekrani koji prikazuju video klipove skijanja, snoubordinga, paraglajdinga i ostalih ekstremnih sportova; vikendom - muzika uživo).
Zimovanje 2018. u Banskom pruža velike mogućnosti svima koji žele da provedu aktivan odmor upotpunjen: sankanjem, klizanjem na velikom klizalištu u centru Banskog, različitim zabavnim i animacionim programima na snegu.
Od izleta preporučujemo da posetite: Nacionalni park Pirin koji je pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih prirodnih i kulturnih lepota (mnoštvo ledničkih jezera, vodopada, pećina, četinarskih šuma), manastir Rila, glavni grad Sofiju, Piknika, Dobarsko (crkva Sv. Teodora Tirona & Teodora Stratilata), Yagodinska pećina, mineralni izvori u Dobriništu i Banyi, The Dancing Bears Park (dom divljih medveda od kojih svaki ima svoju teritoriju; traže hranu sakrivenu po parku kako bi sve izgledalo kao da su u svom prirodnom staništu).
Bansko hoteli 2018.
Hoteli u Banskom su različitih kategorija i u skladu sa tim pružaju i raznovrsne usluge i sadržaje. Gostima su na raspolaganju bazeni, SPA centri, skijašnice, internet i drugi veoma kvalitetni sadržaji koji su podređeni svima koji žele da svoje zimovanje 2018. provedu u Banskom. Hoteli u Banskom su izgrađeni u poslednjih nekoliko godina i modernog su dizajna i enterijera. Naročito su popularni Apart-hoteli koji osim kvalitetnih sadržaja imaju i veoma pristupačnu cenu. Pored hotela i apart hotela, u Banskom postoje i apartmanske zgrade sa lepo uređenim apartmanima koji takođe poseduju slične sadržaje kao i hoteli. Skoro svaki hotel i apartmanska zgrada ima šatl bus kojim besplatno prevozi svoje goste do početne stanice gondole. Hoteli u Banskom su naročito prilagođeni porodicama sa decom. U velikom broju hotela postoje sobe, studia i apartmani različitih struktura, prilagođenih porodičnom turizmu i to po povoljnim cenama.

BANSKO INFO

Bansko je najmlađi i najperspektivniji ski-centar u Bugarskoj i na Balkanu.
Udaljen je 570 km od Beograda i 150 km od Sofije. Nalazi se na 930 m nadmorske visine, na severnoj strani planine Pirin koja je proglašena za nacionalni park (ima više od 170 jezera i preko 60 vrhova iznad 2700 m nadmorske visine). Lepota planine Pirin, stare etno kućice, novoizgrađeni luksuzni hoteli i apartmani, kao i moderni sistem staza i ski liftova čine Bansko najprestižnijim ski - centrom u istočnoj Evropi.
Bansko karakteriše veličanstven pejzaž, visoki planinski vrhovi, borove šume, ali i oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima koji doprinosi tome da sezona skijanja na ovoj planini traje po 6 meseci (snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila). Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m, a značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra (preko 160 topova za sneg tj. na više od 85 % terena).
Bansko - Ski staze Skijanjem između visokih borova i jela, okupani zimskim suncem, udišući čist vazduh i diveći se neverovatnim pejzažima, doživećete neopisiv osećaj slobode.
Iznad Banskog se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.
Ski staze imaju ukupno 65 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje. Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snouborda, a postoji i škola skijanja i dečije žičare za najmlađe. Sve staze u Banskom odgovaraju i snouborderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snouborderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svetski Kup 2009., 2010. i 2011. godine). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ''Fun Park'' i ''Half Pipe''gde mogu iskazati sve svoje skijaške i snouborderske sposobnosti.
Ukupno ima 16 staza, a najpoznatije su:
- Bunderitsa (četvorosedna žičara; laka staza; počinje na 2560 m nadmorske visine; mogućnost izbora sledeće staze: Todorka, Balkaniada ili Tomba).
- Balkaniada (trosedna žičara; srednja staza; na njoj se organizuju brojna takmičenja)
- Todorka (trosedna žičara; laka staza ''Kolarski put'' (donji deo) i srednja staza (gornji deo)
- Tomba (četvorosedna žičara; teška staza - nagib 73 %)
Moderna žičara (sagrađena 2003.godine) povezuje mesto sa prvim platoom sa kog kreću staze. Žičara je udobna i što je veoma bitno može da preveze 2400 ljudi za 1h, tako da se na nju čeka relativno kratko. Od skoro svakog hotela do prvih ski liftova idu šatl-busevi.