Italija - Austrija - Tirolska tura - Prvi maj 2017.


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
POLASCI: 14. FEBRUAR,  8. MART,  12. APRIL,  28. APRIL,  14. JUN,  12.  JUL,  16. AVGUST,
  POLASCI: 27. SEPTEMBAR,  18. OKTOBAR,  9.  NOVEMBAR
TREVIZO - TRENTO -  MERANO - ZAMAK TRAUTMANSDORF
ZAMAK TIROLO - BOLCANO - INZBRUK - VATENS

 

Alpska regija Tirol podeljena je između dve zemlje, Austrije i Italije… Oba dela nalikuju jedan drugome, sa prelepim baroknim gradovima, starim pričama, divnim ambijentima… Arhitektura ove regije je posebna, autentična i uskomešana sa prirodnim ambijentima Alpa koji se nad tirolskim dolinama uzdižu ka nebesima… Pogledi će krasti po malo od ove lepote, a oči će se potruditi da tu lepotu ponesu u doživotna sećanja… Mali italijanski gradovi ove regije, Trento, Merano i Bolcano prosto oduzimaju dah svojom lepotom, dok Inzbruk, glavni grad Tirola u Austriji, je poznat po svom izuzetno lepom istorijskom centru grada iznad kojeg se uzdižu moćni i magični alpski masivi... Putešestvije smo obogatili i čarobnim svetom "Swarovski" kristala koji se nalazi u mestašcu Vatens nedaleko od Inzbruka. Ulaz u Swarovski kristalni svet krije se ispod vodopada. Unutar njega nalazi se najveća kristalna kupola na svetu koja je sačinjena od 595 komada predivnih kristalnih ogledala… A dalje po ulasku u ovaj svet sve je kao u bajci… Sasvim neverovatno i fascinantno… Sve je u ovom programu i podređeno takvom utisku… Utisku koji oduzima dah! Pridužite nam se na ovom posebnom putovanju!


Program putovanja:

1. DAN     NOVI SAD / BEOGRAD...     Polazak iz  Novog Sada i Beograda u večernjim časovima (oko 21h/22h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN     TREVIZO – TRENTO    Prepodnevna vožnja preko pokrajine Veneto. Usputni dvočasovni boravak u prelepom TREVIZU. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Sinjorija – vekovno političko središte grada sa prelepim arhitektonskim zdanjima, katedrala Sv. Apostola Petra, Lođa kavalijeri… Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat. Nastavak putovanja kraj oblasti jezera Garda do TRENTA u pokrajini Trentino - Južni Tirol. Dolazak u Trento u podnevnim časovima. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Duomo sa sjajnom Katedralom iz 12./13. veka, fontanom Neptuna i kućom Rela sa freskooslikanom fasadom, potom znameniti dvorac Buonkonsiljio, nekadašnje sedište princa i biskupa grada, itd. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
3. DAN     MERANO – ZAMAK TRAUTMANSDORF - ZAMAK TIROLO - BOLCANO   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9h. Odlazak do prelepog gradića MERANO. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: katedrala Sv. Nikole iz 15. veka, Prinčevska rezidencija – nekadašnja rezidencija Sigismunda Austrijskog, Stajnerner kameni most… Slobodno vreme do 16h. Tročasovi fakultativni program sa posetom obližnjeg ZAMKA TRAUTMANSDORF, nekadašnje letnje rezidencije austrijske carice Elizabete (Sisi) u kojem se danas nalazi sjajna Botanička bašta i „Touriseum“ – muzej posvećen turizmu u regiji Tirola. Takođe, tokom boravka u Meranu organizovaće se i fakultativna poseta ZAMKU TIROLO, autentičnom srednjovekovnom zamku sa Halom vitezova, Carskom dvoranom, kapelom… Odlazak do BOLCANA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada i razgledanje: Valterov trg – glavni gradski trg; Laubengase – ulica portika, glavna trgovačka zona grada, gotska Katedrala iz 11. veka, monument Pobede… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 20h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
4. DAN  INZBRUK – VATENS…    Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak do INZBRUKA. Po dolasku sledi kraće razgledanje grada (1 sat) uz šetnju promenadom carice Marije Terezije koja otvara poglede ka moćnom planinskom masivu Alpa koji nadkriljuje prestonicu Tirola. Razgledanje Rezidencije i najveće turističke atrakcije ovog grada, „Kuće sa zlatnim krovom“. Slobodno vreme u centru grada ili fakultativni dvočasovni izlet do gradića VATENS i poseta SVETU KRISTALA SVAROVSKI. Neverovatan bajkoviti svet kristala sa vrtovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima… Mogućnost kupovine nakita od Svarovski kristala po fabričkim cenama u prodajnom butiku. Povratak u Inzbruk i polazak ka Srbiji u 15h. Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…
5. DAN  ...NOVI SAD / BEOGRAD               Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 


TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

(PRAZNIK) 14.02. – 18.02.2017

139 €

umesto 70 €  samo 50 €

POLAZAK IZ LAZAREVCA BEZ DOPLATE
(DAN ŽENA) 08.03. – 12.03.2017

18.10. – 22.10.2017

(PRAZNIK) 09.11. – 13.11.2017

(USKRS) 12. 04. – 16.04.2017

149 €

(PRVI MAJ) 28.04. – 02.05.2017

28.06. – 02.07.2017

16.08. – 20.08.2017

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji južnog Tirola u Italiji
 • obilaske Treviza, Trenta i Inzbruka prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

 • Izlet za Merano i Bolcano sa obilascima prema programu
 • Izlet za Vatens prema programu sa uključenom ulaznicom za Svarovski svet kristala

 

Navedena cena ne uključuje

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din. protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • FAKULTATIVNE PROGRAME U MERANU*: Zamak Trautmansdorf – 20 €; Zamak Tirolo – 15 € (ova dva programa nisu uključena u cenu paketa izleta! Prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje se vrši na licu mesta! Minimum za realizaciju je 25 prijavljenih osoba!) – NAPOMENA VEZANA ZA OVAJ FAKULTATIVNI PROGRAM: zamak Trautmansdorf ne radi u periodu od 15.11.-1.4., a zamak Tirolo ne radi od 10.12.-15.03.! Ukoliko se putuje u terminima kada navedeni zamkovi ne rade, boravak u Meranu će biti kraći od navedenog za oko 2 sata, te će u tom slučaju polazak iz Bolcana ka hotelu biti u 18h!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • Gradska turistička taksa koja za hotele sa 3* iznosi 3 € dnevno po osobi (ukupan iznos za oba noćenja od 6 € po osobi se plaća u agenciji prilikom prijava za putovanje)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Merano i Bolcano – 35 €
 • Izlet za Vatens sa ulaznicom za Svarovski svet kristala – 35 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do OKTOBRA 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTEL 3*, Regija Južnog Tirola
Hotel se nalazi u regiji gradova Trento, Brezanone ili Bolcano. Standardan sadržaj uključuje recepciju sa malim lobijem i dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka, aperitiv bar. Sobe su skromno uređene i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, centralni aklimatizaciono-grejni sistem, TV, telefon. Doručak se služi tipa „buffet“ (skroman i jednoličan).


SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik broj 3  od  10.01.2017.