LISABON NOVA GODINA 2017

DIREKTNIM ČARTER  LETOM
Polazak 30. Decembar 2016.
5 dana / 4 noćenja


Lisabon je najzapadnija prestonica kontinentalne Evrope, koja se svojom zanosnom obalom oslanja na Atlantski okean i reku Težo. Grad je izgrađen na sedam brda, baš kao Aman, Rim i San Francisko, a jedan je od najstarijih evropskih gradova, stariji od Rima, Londona i Pariza. Ne propustite biser Iberijskog poluostrva koji je iznedrio istorijske velikane istražiteljskog duha, moreplovce Magelana i Vaska de Game i otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih gradova Evrope – grad koji je poznat po svojoj kolonijalnoj istoriji, bogatoj arhitekturi, divnim domaćinima, intresantnoj kuhinji, zelenom vinu i tradiciji Fado muzike.

 

CENA  PAKET ARANŽMANA: HOTEL + AVIO PREVOZ

HOTEL

CENA

VIP INN BERNA 3*

499€

AMAZONIA LISBOA 3*

529€

VIP VILLA RICA 4*

555€

EXECUTIVE VIP DIPLOMATICO 4*

599€

VIP GRAND LISBOA 5*

655€

NAZIV HOTELA

REDOVNA CENA 5*

 

                                                                                                                                                            
Cenovnik br.2, važi od 15.11.2016. godine.
Cene su izražene u eur, po odrasloj osobi u dvokrevetnim sobama.
*U hotelu Amazonia 3* dete do 8 godina, koje deli ležaj sa roditeljima, smešta se besplatno. Plaća se samo avio prevoz i transfer u iznosu od 329 eur + aerodromske takse u iznosu od 48.23 eur. Pomoćni ležaj je na upit, uz doplatu.
*U VIP hotelima* dete do 11 godina, koje deli ležaj sa roditeljima, smešta se besplatno. Plaća se samo avio prevoz i transfer u iznosu od 329 eur + aerodromske takse u iznosu od 48.23 eur. Pomoćni ležaj je na upit, uz doplatu.

 

CENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Čarter avio kartu na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, avio kompanijom Air Serbia.
 • Prtljag do 23 kg i ručni do 8 kg dimenzija  55x40x20cm.
 • Povratne transfere na realaciji aerodrom – hotel – aerodrom.
 • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelima sa 3*,4* i 5*

( 1/2 + 1  i jednokrevetne sobe su isključivo na upit).

 • Četvoročasovno razgledanje grada autobusom i pešice, po dolasku.
 • Licencirane vodiče i predstavnike na srpskom jeziku.
 • Troškove organizovanja putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske i ostale takse u iznosu od 48.23 eur (podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike.
 • Ručkove tokom fakultativnih izleta.
 • Individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja.
 • Gradsku taksu u iznosu od 1eur po odrasloj osobi, po noći. Plaća se na recepciji hotela.

 

NAČINI PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 • 1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
 • 2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
 • 3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 3 mesečne rate)
 • 4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 15. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
 • 5. PREKO RAČUNA - uplata na račun Fibula Air Travel

 

PROGRAM PUTOVANJA

 • 1.dan  BEOGRAD – LISABON (30. Decembar 2016.)
 • Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“, kod šaltera agencije Fly Fly Travel, u 07:00h. Poletanje direktnog čarter leta, JU 3600 za Lisabon u 09:00h. Dolazak u Lisabon u 13:05h. Polazak u četvoročasovno razgledanje grada autobusom i pešice: Ostavljajući za sobom park Edvarda VII, ukazuje se pogled na velelepni trg Markize de Pombal, a potom spušta avenijom Slobode, preko trga Restauradoreš, sve do Rosio trga. Nastavak vožnje ka Alfami, najstarijem jezgru grada, sa osvrtom na ogromni trg i šetalište na obali reke Težo, čuveni - Komersi trg. Ulazak u živopisni, stari deo grada, čije su fasade ukrašene glaziranim, ručno oslikanim pločicama Azuležos. Vožnja uskim uspinućim ulicama, na jedan od sedam lisabonskih brežuljaka, a potom šetnja i obilazak zamka Svetog Djordja.
 • Pogled koji se odatle pruža na grad, reku Težo i lisabonske mostove je nezaboravan.
 • Nastavak vožnje ka priobalnom delu grada, ulicom Brazilije do obeležja Lisabona i ponosa Portugalaca: Manastira Sv. Žeronima, velelepnog Spomenika portugalskim otkrićima i čuvenoj Belem kuli. Sagradjeni u zlatno doba portugalskih otkrića, tokom 15tog i 16tog veka, ova tri obeležja grada plene svojom lepotom i raskoši na površini od preko 10km2. Savetujemo pauzu za kolač u “Fabrica dos Pasteis de Belem“, poslastičarnici staroj preko 160 godina. Kratka vožnja autobusom do odabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
 •  
 • 2.dan LISABON (31. Decembar 2016.)
 • Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je živopisni gradić smešten uz severnu padinu planine Sera de Sintra, na 18km udaljenosti od atlantske obale, nedaleko od Lisabona. Pored predivnog prirodnog okuženja, ovaj gradić je poznat po svoje četiri palate i zamku “Castelo dos Muros” koji se nadnose nad mnoštvom plemićkih kuća sa raskošnim baštama. Šetnja kroz ovaj neobičan krajolik do Nacionalne palate koju odlikuju dva dimnjaka, radjena u mešavini arhitektonskih stilova gotike i manueline, sa renesansnim primesama i naravno Azuležos pločicama, u glavnom holu i kapeli. Sintra je glavno izletište za sve posetioce Lisabona, deo je svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine.
 • Nastavak vožnje ka obali Atlantika i zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Ovde se mogu napraviti neobične fotografije i dobiti sertifikat boravka na najzapadnijoj tački starog kontinenta, doduše imena bismo morali poslati dve nedelje pre dolaska. Nastavak putovanja uz divlje bele peščane plaže Guinčo, sa pogledom na ustalasali okean, dramatično nebo i najekstremnije surfere. Dolazak u Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19tog veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Slobodno vreme za ručak ili individualna razledanja. U povratku vožnja do Eštorila, sa kratkom foto pauzom ispred Rezidencije Karol II. Povratak u hotel. Noćenje. Individualan doček Nove Godine.
 • Cena izleta sa vodičem na srpskom jeziku i lokalnim vodičem, ulaznicom za Royal palatu, ulaznicom i dodatnim mini bus za prevozom do Pena Palate, 45 eur po osobi. Preporučujemo odlazak na Komersio trg na kojem ćete uz vatromet i poznate portugalske pevače dočekati 2017. godinu. 

 • 3.dan LISABON (01. Januar 2017.)
 • Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i razgledanja. U večernjim satima preporučujemo fakultativni odlazak na Fado program. Polazak iz hotela autobusom. Dolazak u restoran “Fado em Si”  kojoj se služi vrlo ukusna portugalska kuhinja i vino uz Fado program. Ovaj restoran je veoma poznat u Lisabonu, za sve putnike zanesenjake, kako stari Portugalci navode.
 • Cena izleta sa Fado programom, večerom, domaćim vinom ili sokovima iznosi 55 eur po osobi.
 • 4.dan  LISABON (02. Januar 2017.
 • Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet: Obidoš, Alkobasa, Nazare i Batalja.
 • Polazak autobusa iz Lisabona ka severu zemlje. Dolazak u Obidoš, tzv. grad kraljica,  srednjovekovnu opštinu sa zamkom opasanim zidinama, sa krivudavim ulicama sa prelepim belim cvećem na zgradama (šetnja) i autentičnim muzejem. Obilazak male crkve Sv. Marije. Nastavak ka Nazare, atraktivnom i živopisnom gradu, smeštenom na samoj atlantskoj obali. Grad karakteriše vreva i živost na uskim ulicama, ribari i žene obučene u tradicionalne raznobojne kostime. Pauza za ručak ili indivdualna razgledanja. Manastir Batalja je srednjovekovni manastir koji je radjen u gotskom stilu sa primesama manueline, a po nalogu kralja Žoaoa i u 14tom veku, danas je pod zaštitom UNESCO-a. U povratku, prolazak kroz Alkobasu i poseta manastiru koji datira iz 12tog veka, delom svetske kulturne baštine  pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od najlepših cisterskih opatija, Alkobasa je pozicionirana u plodnom, poljoprivrednom regionu, čiji se žitelji bave voćarstvom, proizvodnjom vina i likera od višnje poznatim pod imenom Žinžinja, a vrlo je poznata i njihova grnčarija, pretežno obojena u plavo.  Povratak u hotel. Noćenje.
 • Cena izleta sa vodičem na srpskom jeziku i lokalnim vodičem, ulaznicama za manastire Batalja i Alkobasa iznosi 50 eur po osobi.
 • 5.dan  LISABON – BEOGRAD (03. Januar 2017.)
 • Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera ka aerodromu. Predlažemo vožnju zičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko de Gama, najduži most u Evropi, ili vožnju tramvajem- čuvenom „28“. Obilazak lisabonskog okeanarijuma. Osetite duh Alfame uz čašu tradicionalnog Porto dezertnog ili Vinjo Verde, zelenog penušavog vina. Poletanje aviona za Beograd, let JU 3601 u 18:00h. Dolazak u Beograd u 21:45h. Kraj usluga.

 

VAŽNE NAPOMENE:
Cene su date za standardni tip sobe. Sve doplate, odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit. Red leta kao i cena podložni su promeni. Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate avansa. U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe.

OPŠTE NAPOMENE U VEZI SA AVIO PREVOZOM:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

OPŠTE NAPOMENE U VEZI SA SMEŠTAJEM:
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena se radi na upit sa hotelom. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 11:00 časova.

 

HOTELSKA PONUDA

VIP INN BERNA 3*
http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx
Hotel VIP Inn Berna 3* se odlikuje odličnom lokacijom jer se nalazi u blizini istorijskog dela grada, na  samo 300 metara od stanice metroa Campo Pequeno.  Sadržaj hotela uključuje udoban bar, gde se služe raznovrsna pića i osveženja. Ukoliko želite da Lisabon istražujete automobilom, možete ga iznajmiti na recepciji hotela. Na raspolaganju vam je i “room servis”. Hotel nudi perionicu veša, usluge faksa, fotokopiranje, menjačnicu, bežični internet i privatni parking.
Sobe u hotelu su klimatizovane i uređene drvenim nameštajem i tepisima. Imaju TV, radni sto, sef i sopstveno kupatilo. Svakog jutra možete uživati u doručku po prncipu švedskog stola sa jelima lokalne i internacionalne kuhinje.
Muzej Kalouste Gulbenkijan nalazi se na 1 km od hotela Vip Inn Berna. Staro jezgro Lisabona udaljeno je 3,5 km.

AMAZONIA LISBOA HOTEL 3*
http://www.amazoniahoteis.com/Lisboa/Index_en
Hotel se nalazi na 500 m udaljenosti od glavne avenije u Lisabonu – Avenida da Liberdade. U svom sastavu hotel ima  otvoreni bazen, koji je oivičen drvenom palubom gde se nalaze ležaljke za sunčanje, recepcija koja radi non – stop, internet i prostrane klimatizovane sobe u centru grada.
Sobe u hotelu Amazonia su prostrane i svetle i opremljene su kablovkom televizijom, radnim stolom,mini barom i prostranim kupatilom sa velikom kadom.
Gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola u glavnom restoranu i u nastavku dana uživati u ispijanju nekog osvežavajućeg koktela u Xinga baru koji je uređen u brazilskom stilu gde su zidovi obloženi slamom. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se restoran gde gosti mogu uživati u  jelima nacionalne kuhinje.

HOTEL EXECUTIVE VIP DIPLOMATICO 4*
http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Diplomatico/About-Hotel.aspx
Elegantnan i moderan hotel, nalazi se u komercijalnom i poslovnom delu grada, u blizini centra. U neposrednoj blizini se nalazi park Eduardo VII I metro stanica Marques de Pombal, odakle možete lako doći do bilo kog dela grada.
Hotel pruža uslugu iznajmljivanja automobila za samostalno istraživanje grada. Takođe se u sklopu hotela nalazi recepcija koja radi non stop i  bar gde se možete osvežiti nekim od brojnih lokalnih pića. Doručak se u restoranu služi po principu švedskog stola.
Hotel se odlikuje klasičnim stilom i u svom sastavu ima 90 soba. Sve sobe su moderno opremljene. Klasičan i funkcionalan nameštaj nudi gostima udoban boravak. Svaka soba je klimatizovana i ima besplatan internet, direktnu telefonsku liniju, sef, mini bar i privatno kupatilo sa fenom za kosu.

VIP EXECUTIVE VILLA RICA HOTEL 4*
http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Villa-Rica/About-Hotel.aspx
Hotel se nalazi u centru Lisabona. U neposrednoj blizini je železnička I metro stanica Entrekampos. Na 5 km udaljenosti nalazi se živahna četvrt Baira Alto Svojom arhitekturom hotel se izdvaja od ostalih I svoj pečat na njemu su ostavli dvojica uticajnih arhitekata Ricardo Boffil i Telmo Barata. Hotel odiše elegancijom I svojim gostima pruža kvalitetetnu uslugu.
Hotel raspolaže sa 171 soba, uključujuci I 5 apartmana. Sve sobe su zvučno izolovane, prostrane, svetle I opremljene savremenom tehnologijom I gostima pružaju maksimalan komfort. Svaka soba ima klima uređaj, internekuhinje, caffe bar News u kojem se služe lagani obroci I užine. Nakon obroka možete da se oput, sef, mini bar, kupatilo.
U svom sastavu hotel ima dva restorana, restoran ‘’Jardim’’ u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola I nalazi se odmah pored zatvorenog vrta I restoran "Ouro Preto" u kojem se služe jela kako portugalske tako I internacionalne stite u piano baru uz neki koktel. Od ostalih sadržaja hotel nudi prodavnicu novina, zatvoreni bazen, saunu, tursko kupatilo, sale za sastanke I parking. Besplatan internet je dostupan u sobama I u lobiju hotela.

HOTEL VIP GRAND LISBOA 5*
http://www.viphotels.com/en/Hotels/Vip-Grand-Lisboa/About-Hotel.aspx
Luksuzan hotel, izuzetn modernog izgleda koji se nalazi između starog gradskog jezgra i finansijske četvrti,  pruža gostima udoban smestaj u sofisticiranoj atmosferi i niz usluga na najvišem  nivou. Hotel je udaljen samo 5 minuta hoda od linija gradskog prevoza kojima možete stići do drugih delova grada.
Hotel poseduje moderne smeštajne jedinice, raskošan spa centar, otvoreni bazen na krovu hotela, restoran, bar, privatni parking i internet.
U restoranu hotela možete uživati u širkom spektru internacionalne kuhinje kao i u brojnim lisabonskim specijalitetima. Doručak se u restoranu služi po principu švedskog stola. Moderan bar predstavlja idealno mesto za opuštanje uz koktel ili neko osvežavajuće piće.
Svaka soba u hotelu je veoma kvaliteno i luksuzno opremljena. Sadržaj sobe upotpunjuje kablovska televizija, veliki plazma televizori, bežični internet, telefon, klima i mini bar. Kupatilo je takođe veoma modernog izgleda sa tuševima koji daju efekat kiše i imaju fen za kosu.

 

NAPOMENE U VEZI SA FAKULATATIVNIM IZLETIMA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (najčešći minimum za realizaciju izleta je 25 punoplatežnih putnika). U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta se povećava. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

OPŠTE NAPOMENE:           

 • Organizator putovanja je turistička agencija Fly Fly Travel, sa licencom 598/2010 .
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene hotela u istoj kategoriji.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Dva dana pre polaska na put, molimo proverite tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju (ili predstavnici grupe putnika) obavezan je da se upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak ili slično).
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 120 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je pet dana pre datuma polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija FLY FLY TRAVEL, licenca OTP br 598/2010.  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Fibula Air Travel d.o.o.
Resavska br. 32, Beograd Tel:+381 11 655 89 38,
info@fibula.rs  www.fibula.rs