SARDINIJA NOVA GODINA 2017.

NOVOGODIŠNJI PROGRAM
DIREKTAN ČARTER LET
polazak 29. decembar, 5 dana/4 noćenja

 

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najveći grad ostrva je Kaljari,  na sardinijskom jeziku znači dvorac. U samom gradu nalazi se duga peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostaviće vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.

 

Cene su po osobi u € za navedeni period HOTEL+ AVIO


HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

USLUGA

29.12.2016. – 02.01.2017.
5 dana / 4 noćenja

ITALIA 3*

1/2

BB

399

dete 2-3 god.

229

dete 3-12 god.

349

treća osoba

369

doplata za 1/1

85

REGINA MARGHERITA 4*

1/2

BB

469

dete 2-3 god.

239

dete 3-12 god.

369

treća osoba

429

doplata za 1/1

95

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB - noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Kaljari-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
-Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa pomoćnim ležajem
-Transfere prema programu
-Panoramsko razgledanje grada
-Usluge vodiča na srpskom jeziku
-Troškove organizacije i vođenja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
-Aerodromske takse 38,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Kaljari 22 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa (cena je podložna promeni).
-Fakultativni izleti
-Putno zdravstveno osiguranje
-Individualni troškovi putnika

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan / 29.decembar              Beograd – Kaljari

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702) u 10.00 h. Direktan čarter let za Kaljari kompanijom Air Serbia na liniji JU 3400 u 12.00 h. Sletanje u Kaljari u 14.10h. Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan / 30.decembar              Kaljari (fakultativni izlet do ostrva San Pietro)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo San Pietro, kamene plaže uz tirkizno plavo more na jednoj strani, palme i borovi na drugoj kao i brojne retke ptice čine lepotu ovog ostrva. Polazak iz hotela u 08.00 h, odlazak autobusom do luke Portovesme i ukrcavanje na brod. Obilazak ostrva počinje u gradu Carloforte, bogata istorija vidljiva je u svim delovima grada koji je danas veliki turistički centar. Poseta fabrici koja proizvodi tunu od 1830. godine, najpoznatija u ovom delu Italije. Nastavak ture po ostrvu, obilazak najlepše plaže i odlazak do najzapadnije tačke Italije, vidikovca Capo Sandalo, uživajte u pogledu na otvoreno more. Povratak u hotel brodom i autobusom. Noćenje.

3.dan / 31.decembar              Kaljari (fakultativni izlet „Nora i Pula”)


Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Nora i Pula. Obilazak grada Feničana, drevne luke Nora, jednog od glavnih od glavnih arheoloških oblasti Sardinije. Grad se nalazi 30 km jugozapadno od Kaljarija, poseduje istorijske ostatke prvog feničanskog naselja koje datira iz iz VIII veka pre nove ere. Obilazak rimskog teatra, jedinstvenog na Sardiniji, termi i raskošnih mozaika. Nastavak Putovanja do Pule, obilazak malog turističkog mesta i kratko slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.

4.dan / 01.januar                    Kaljari


Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i odmor. Predlažemo posetu gradskoj plaži Poetto i starom gradskom jezgru. Noćenje.

5.dan / 02.januar                    Kaljari - Beograd


Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u 12:00h. Predviđeno vreme poletanja je u 15.00h. Direktan čarter let kompanijom Air Serbia na liniji JU 3401. Sletanje u Beograd u 17.00h. Kraj programa.

 

OPIS HOTELA:
ITALIA 3* www.hotelitaliacagliari.com
Hotel se nalazi u samom centru Kaljarija, u neposrednoj blizini luke kao i železničke i autobuske stanice. Classic sobe su sređene i moderno opremljene. Poseduju kupatilo, tv, klima uređaj, većina soba ne poseduje balkon. U sklopu hotela nalazi se bar, sala za doručak, dve sale za sastanke.

REGINA MARGHERITA  4* www.hotelreginamargherita.com
Moderan gradski hotel se nalazi u centralnom delu grada na putu koji od gradskog utvrdjenja, Kastela, vodi do glavnog šetališta uz luku. U sklopu hotela nalazi se 100 soba, standardne sobe su moderno opremljene i imaju tv, kupatilo, wifi, sef, mini bar, nemaju balkon. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

FAKULTATIVNI IZLETI (OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI):
Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:

Naziv Izleta

Cena u € po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

OSTRVO SAN PIETRO

45

NORA I PULA

35

KOMPLET DVA IZLETA

70

NAPOMENE:
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa
-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 4 mesečne rata)
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA - uplata na račun Fibula Air Travel.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Fibula Air Travel-a moguće je pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:
U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

 

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane
MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 100
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

CENOVNIK BR. 1 VAŽI OD 20.10.2016.

ORGANIZATOR PUTOVANJA ODEON WORLD TRAVEL, licenca OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god

Opšti uslovi putovanja turističke agencije ODEON World Travel i YUTA-e su sastavni deo ovog programa
OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god,
osiguranje garancije putovanja za slučaj insolventnosti  7768566 – važi  od 01.04.2015. do 31.03.2016.
osiguranje garancije putovanja radi naknade štete  – 7768565 - važi  od 01.04.2015. do 31.03.2016.
Odeon World Travel d.o.o.

 

Fibula Air Travel d.o.o.
Resavska br. 32, Beograd Tel:+381 11 655 89 38,
info@fibula.rs  www.fibula.rs