SICILIJA NOVA GODINA 2017.

NOVOGODIŠNJI PROGRAM
DIREKTAN ČARTER LET
polazak 30. decembar, 5 dana/4 noćenja

 

Italijani tvrde da je Sicilija  „više od ostrva" i kažu „kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet". To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji, gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u XVIII. veku od vulkanskog kamenja.

 

Cene su po osobi u € za navedeni period HOTEL + AVIO

Hotel/kategorija

Tip sobe

Usluga

30.12.2016. – 03.01.2017.
5 dana / 4 noćenja

LE DUNE 3*

1/2

BB

389

dete 2-4 god.

229

dete 4-9 god.

299

dete 9-12 god.

339

treća osoba

369

doplata za 1/1

85

NH PARCO ARAGONESI 4*

1/2

BB

469

doplata za 1/1

120

Legenda: 1/2-standardna dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje/izbor više jela).

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
- čarter let na realciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom
- transfere prema programu
- panoramsko razgledanje grada
- usluge vodiča na srpskom jeziku
- troškove organizacije i vođenja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
-aerodromske takse 41,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Katanija 25 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu banka Intesa (cena je podložna promeni)
-gradsku taksu, plaćanje na recepciji hotela (oko 1.5eur dnevno, plaćanje na recepciji hotela)
-fakultativne izlete
-ulaznice za sve znamenitosti
-putno zdravstveno osiguranje -individualne troškove putnika

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan /30.decembar               Beograd – Sicilija (Katanija)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel 702 u 10.00 h. Direktan čarter let za Kataniju kompanijom Air Serbia na liniji JU 3402 u 12.00 h. Sletanje u Kataniju u 14.00h. Po dolasku panoramsko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrali Sv.Agate, spomeniku Beliniju, Univerzitetskom trgu… Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan /31.decembar               Sicilija (fakultativni izlet za Taorminu)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Corso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel. Uveče, individualni doček Nove godine.  Noćenje.

3.dan / 01.januar                   Sicilija (fakultativni izlet za Palermo)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Palerma. Vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaznica)... Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan / 02.januar                  Sicilija (Fakultativni izlet za Sirakuzu i Noto)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Sirakuza ima izuzetne arheološke vrednosti, od kojih je jedna od najznačajnijih Pantalica Necropoli, gde je pronađeno na hiljade grobova iskopanih u kamenu. Šetnja gradom. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaznica). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan / 03.januar               Sicilija (Katanija) – Beograd

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Beograd na liniji JU 3403 u 14.50h. Sletanje u Beograd u 16.40h. Kraj programa.

 

OPIS HOTELA:

LE DUNE 3*  www.ledunesicilyhotel.it
Hotel se nalazi na 4 km grada, preko puta divne plaže. Preko puta hotela je autobuska stanica, autobusom se dolazi do centra grada. Hotel ima 57 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitska TV, mali frižider, fen za kosu. U okviru hotela su gostima na raspolaganju bar i restoran. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

NH PARCO ARAGONESI 4*  www.nh-hotels.com/hotel/nh-catania-parco-degli-aragonesi
Hotel je smešten preko puta peščane plaže. Udaljenost od centra grada je 5 km dok je udaljenost od aerodroma2 km. Hotel ima 124 sobe koje su rasporedjene na 2 sprata. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, mini bar, sef, fen, sat Tv. Od dodatnog sadržaja hotel ima restoran, bar, veliku baštu, bazen, parking, terasu. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

FAKULTATIVNI IZLETI (OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI):

Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

 

Naziv Izleta

Cena u € po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

TAORMINA

35

PALERMO

40

SIRAKUZA I NOTO

35

KOMPLET TRI IZLETA

100

 

NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 4 mesečne rate)
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA - uplata na račun Fibula Air Travel

 

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Fibula Air Travel-a moguće je pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.       

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:
U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 100
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA ODEON WORLD TRAVEL, licenca OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god

CENOVNIK BR. 2 VAŽI OD 01.11.2016.

Opšti uslovi putovanja turističke agencije ODEON World Travel i YUTA-e su sastavni deo ovog programa
OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god,
osiguranje garancije putovanja za slučaj insolventnosti  7768566 – važi  od 01.04.2015. do 31.03.2016.
osiguranje garancije putovanja radi naknade štete  – 7768565 - važi  od 01.04.2015. do 31.03.2016.
Odeon World Travel d.o.o.

Fibula Air Travel d.o.o.
Resavska br. 32, Beograd Tel:+381 11 655 89 38,
info@fibula.rs  www.fibula.rs