SUNČEV BREG LETO 2017

 SUNČEV BREG za mlade

 SUNČEV BREG hoteli za porodice

 SUNČEV BREG za parove

 SUNČEV BREG apartmani

 SUNČEV BREG preporuka putnika

 SUNČEV BREG hoteli sa 4 i 5 zvezdica

 SUNČEV BREG hoteli sa 3*, 4* i 5*

NESEBAR LETO 2017

 Nesebar LAST MINUTE

 Nesebar smeštaj

 Nesebar aqua park

ZLATNI PJASCI LETO 2017

 Zlatni Pjasci LAST MINUTE

 Zlatni Pjasci hoteli

 Zlatni Pjasci privatni smeštaj

ELENITE LETO 2017

 Elenite LAST MINUTE

 Elenite All Iclusive

 Elenite hotel

SV. KONSTATNTIN i ELENA LETO 2017

 

 

BUGARSKA leto 2017

 

Glavni grad: Sofija
Broj stanovnika: 7,2 miliona
Valuta: lev
Broj plavih zastavica: 12
Cena sendviča: 2 evra
Supe: 1,5-3 evra
Pivo: 1-2,5 evra
Autobuske karte: 75 centi

 

PESAK. SUNCE. PROVOD.

Bugarska obala, definitivno, nudi sve što i Mediteran: pešćane plaže, sunce od maja do septembra, hotele sa bazenima i noćni provod. Medjutim, Bugarska nudi i nešto što nemaju Italija, Španija i Grčka - izuzetno povoljne cene.
Dakle, naši turisti se u ovoj zemlji EU osećaju kao gosti sa dubokim džepom. I to je razlog zbog kojeg leto 2017. godine treba provesti na Bugarskoj rivijeri.
Autobusom ili sopstvenim prevozom - do Crnog mora se lako stiže. Bugarska letovališta nude apartmanski i hotelski smeštaj svih kategorija.
Popularni Sunčev Breg sa fantastičnom peščanom plažom, čuveni Nesebar na ostrvu sa originalnom balkanskom arhitekturom, popularni Zlatni Pjasci poznati kao „bugarski Benidorm” , mirna Elenite iz koje se pruža prekrasan pogled i prestižni Sveti Konstantin i Jelena sa toplim mineralnim izvorima i izuzetnom prirodom - u ponudi  agencije „Fibula” su letovališta po svačijem ukusu.
Visoki kiparisi, palme i mediteransko rastinje prave neophodnu senku tokom letnje žege, a dugačke peščane plaže sa blagim ulaskom u more su savršene za porodični odmor. Usamljene kamene uvale su idealne za parove, a noćni klubovi u kojima se muzika čuje do jutarnjih časova pravo mesto za mlade.
Porodični biznis je osnova bugarskog turizma, a to znači: ljubaznost i povoljne cene. Hrana je u Bugarskoj ukusna, ponuda velika, a porcije ogromne. Velike hotele sa ogromnim bazenima biraju porodice, koji su blizu zoo vrta, akvarijuma, delfinarijuma i akvaparku.
Brojne radnje, butici i šoping centri, uz pijace, orijentalni bazar i buvlje pijace, pružaju mogućnosti za beskonačni šoping.
Bugarska se, kao i Srbija, nalazila na raskršću puteva kojim su prošle mnoge vojske, pa se i danas mogu naći tragovi istorije duge 6.000 godina. Zbog toga, ne treba propustiti posetu Arheološkom muzeju u Varni gde se nalaze primerci najlepšeg zlatnog nakita starog veka.

 

SUNČEV BREG

Od Burgasa udaljen: 30 kilometara.
Od Beograda udaljen: 850 km.
Temperatura od maja do oktobra: 29 stepeni
Dužina plaže 8 km (ima „plavu zastavicu“)
Širina plaže: 40 metara
Obavezno: posetite akvapark i ostrvo Robinzona Krusoa
Mogućnost izleta do: Nesebara, Sofije, Istanbula
Autobuska povratna karta: 65 €

U prekrasnom peščanom zalivu u obliku polumeseca i dugačkom osam kilometara nalazi se Sunčev Breg. U ovom modernom letovalištu sunce rano izlazi i turisti mogu dugo da uživaju u lepoj plaži i povoljnim cenama koje Bugarska nudi.
Agencija „Fibula“ po izuzetno povoljnim cenama leta 2017. Nudi najam apartmana, smeštaj u hotelu na bazi noćenje sa doručkom, polupansionu ili po principu „sve uključeno“ (all inclusive) u odličnim bugarskim hotelima. Polasci su od 30. Maja, na deset dana i devet noći.
Sunčev Breg se nalazi u južnom delu Crnog mora i važi za najpopularnije letovalište u Bugarskoj gde je dobra zabava zagarantovana. Medjutim, pored 160 modernih hotela koji nude žurke kraj bazena, noćne barove na plaži i provod u klubovima, Sunčev Breg nudi i nešto posebno za ljubitelje istorije. Naime, na južni deo grada se nastavlja novi Nesebar u čijem produžetku se nalazi prelepi drevni grad Nesebar koji je pod zaštitom UNESCO.
Zahvaljujući neverovatnoj klimi i 1.500 sunčanih sati sezona u Senčevom bregu počinje već u maju i traje sve do oktobra. Sunčev Breg ima plažu sa očaravajućim peščanim dinama, bistru i toplu vodu, a okružen je fantastičnom prirodom i bujno ima zelenilom koje miriše na borove i lipe.U zaledju plaže raste 16 vrsta retkih i lekovitih biljaka. Na plaži se vijori prestižna „plava zastavica“ što je dokaz čiste vode, brojnih sadržaja i odličnog održavanja. Sve su ovo dobre preporuke za porodični odmor, a naročito plaža koja je široka 40 metara i postepeno se spušta u more. Duž šetališta kraj plaže nalaze se brojni kafići i barovi, a mogu se povoljno iznajmiti ležaljke i suncobrani. Takodje, u prodavnicama koje imaju veoma povoljne cene mogu se i kupiti.
Pristupačne cene izleta čine odmor u Sunčevom Bregu opuštenim, jer brodom ili autobusom mogu se videti i druge plaže. Jedna od najvećih prednosti, pored peščane plaže je blizina Nesebara.
Noćni provod u Sunčevom Bregu je posebna preporuka, jer brojni barovi, noćni klubovi, diskoteke i klubovi iz kojih se čuje muzika do ranih jutarnjih sati. Klubovi koji rade do kasno ne ometaju miran san turista željnih odmora koji veče mogu da provedu u poslastičarnicama, kafićima sa letnjim bioskopima ili u šetnji. Deca će uživati u Sunčevom Bregu, jer pored mnogih parkova ovde se nalazi i akva-park.

 

NESEBAR

Od Sunčevog Brega udaljen: 5 km
Temperatura leti: 28 stepeni
Stari grad je pod zaštitom UNESKO

Nesebar je pravi biser bugarske rivijere, jer je to pravi muzej kulture pod otvorenim nebom. Od Sunčevog Brega je udaljen samo pet kilometara, a lepim šetalištem kraj mora može se doći pešice , autobusom (karta je pola evra) ili turističkim vozićem (karta je oko dva evra).
Sastoji se od novog i starog dela. U novom delu su moderni hoteli koji nude sve sadržaje koje turisti mogu da požele. Stari deo je, ustvari, ostrvo sa kopnom povezano veštačkim sprudom. Stari grad je pod zaštitom UNESKO, jer se u njemu nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, dok su kuće i danas sačuvale izgled stare balkanske arhitekture. Ulice su kamene, kuće drvene, a u njima se nalaze brojni restorani, kafići i suvenirnice.
Pored bogate istorije Nesebar ima i dve prelepe peščane plaže. Južnu je manja, a severna veća i prostire se sve do Sunčevog Brega. Obe su čiste, okružene bujnim zelenilom i lepim kafićima sa još lepšim cenama.
U pešačkoj ulici nalazi se veliki broj prodavnica u kojima može da se kupe osveženje, hrana, suveniri, pokloni i sve što je turistima potrebno. Blizu Nesebara je i akvapark koji nudi atrakcije u kojima će turisti i naročito deca uživati. Pogotovo je zanimljiv „vodeni dvorac“. Deca mogu da idu na izlet i do ostrva Robinzona Kruso ili u Delfinarijum.

 

ELENITE

Nasuprot nesebara nalazi se mesto Elenite. Naime, na kraju zaliva, koji počinje gradom Nesebarom i nastavlja se popularnim letovalištem Sunčev Breg nižu se mesta Sveti Vlas i, na kraju, Elenite. Ovo mesto je sedam kilometara udaljeno od Sunčevog Brega, a pored prekrasnog pogleda na slikovit zaliv turisti „Fibule travel“ ovde uživaju u odličnim hotelima svih kategorija po povoljnim cenama.

Najveća prednost ovog mesta je lepa peščana plaža sa blagim ulaskom u vodu, pa je ovaj gradić idealan za odmor porodica sa decom i nesigurnih kupača željnih mira. Agencija „Fibula“ leta 2017.  Elenite preporučuje  kao odličan je izbor za turiste željne sporijeg ritma.

 

ZLATNI PJASCI

Udaljenost od Varne: 20 km (odličan gradski prevoz)
Temperatura vode: 27 stepeni
Temperatura u špicu sezone: 27 stepeni
Obavezno: posetite Euksinograd

Zahvaljujući Zlatnim Pjascima Bugarsku su počeli da porede sa španskom obalom, jer je ovo najveći adut Crnomog mora. Udaljeni su samo 20 kilometara od Varne, a letovalište je najpopularnije medju turistima iz EU zbog dugačke peščane plaže i izrazito povoljnih cena.
Za leto 2017. Agencija „Fibula“ spremila je veliki izbor smeštaja u hotelima i apartmanima, a pristupačne cene vanpansiona su razlog zašto se ovo mesto toplo preporučuje.
Zlatni Pjasci su odlično povezani gradskim prevozom sa Varnom i mnogi turisti koriste blizinu ovog velikog grada. Okolina je prelepa, u blizini je nacionalni park i zahvaljujući bujnoj prirodi tokom leta nikada nije vrelo. U isto vreme temperatura mora je neverovatnih 27 stepeni!
Prelepa peščana plaža je najveća prednost ovog mesta, jer je dugačka četiri kilometra i široka 100 metara. Prilaz moru je postepen, pa u plitkoj vodi mogu da uživaju mala deca. Medjutim, zahvaljujući vetru u ovom mesta nema letnje vreline, ali može da se dogodi da se pojave talasi. Pesak na plaži je najčistiji na čitavoj bugarskoj rivijeri.  Na plaži se nudi mnoštvo zabave, tu se nalaze i sportski terei, a duž obale su kafići, restorani, prodavnice, poslastičarnice, kuglana, klubovi i još mnogo toga.
Između Varne i Zlatnih Pjasaka nalazi se Euksinograd  koji je 1893. Godine podigao bugarski kralj Ferdinand. Ovu palatu su komunisti koristili kao letnjikovac visokih članova partije, a danas se kompleks može posetiti (ulaznica je pet evra).

 

SVETI KONSTANTIN I ELENA

Letovalište Sveti Konstantin i Elena nalazi se samo osam kilometara od Varne koja važi za letnju prestonicu Bugarske. Agencija „Fibula“ za leto 2017. Preporučuje ovo mesto zbog prekrasne prirode, prelepe plaže i toplih, mineralnih izvora. Kada se svemu tome dodaju dobar smeštaj i odlične cene – Sveti Konstantin i Elena su tajna koju naši turisti treba da otkriju.

Ovo je, ustvari, najstarije letovalište u Bugarskoj koje je naziv dobilo po starom manastiru koji se nalazi u srcu grda. Ovaj manastir, fantastično očuvan, primao je goste, pa je bila stvar prestiža odmarati se u konaku. I danas je to moguće, ali većina turista bira smeštaj u nekom od luksuznih hotela na peščanoj plaži. Cene su povoljne, priroda prelepa, plaža dugačka i čista, a blizina Varne velika prednost ovog mesta.