Italija letovanje 2018_Sardinija, Sardinija letovanje, Italija aranzmani agencije Fibula, Sardinija leto 2018, Sardinija hoteli, Italija hoteli 2018

 

 

Italija letovanje 2018.

 

SARDINIJA IZLETI

KALJARI

KORZIKA

LA MADDALENA, OLBIA

COSTA SMERALDA

PORTO CERVO, STINTINO

EVROPSKI KARIBI

BELI PESAK

AZURNO MORE

BOROVINA, ČEMPRES, MASLINA

Magija Tirenskog mora

IZABERI PLAŽU NA SARDINIJI

SARDINIJA-ALGERO

ALGERO INFO

ARBOREA INFO

MESTA, LJUDI, OBIČAJI

KLUNI, NAPOLEON, NEPTUN

LIDO DI JESOLO
 

HOTELI

APARTMANI

REZIDENCIJE

BIBIONE
 

HOTELI

APARTMANI

REZIDENCIJE

 

Letovanje u Italiji na Sardiniji. Paket aranžmani za letovanje u Italiji 2018 direktnim čarter letovima za Sardiniju.

Glavni grad: Rim
Broj stanovnika: 60 miliona
Broj „plavih zastavica”: 280

 

PICA. PREMIJER. PLAŽA.
Sa dva vulkana, tri nezavisne države, četiri velika jezera i pet mora Italija je, zaista, posebna zemlja.
Pošto su uspeli da prežive najezdu varavara, Italijani se tokom čitave godine odlično nose i sa navalom turista. Čak, naprotiv, pravo je zadovoljstvo letovati u zemlji koja ima najzgodnijeg premijera (Mateo Renci), žene obučene po poslednjoj modi i muškarce uvek raspoložene da pevaju operu u kupatilu.
U agenciji „Fibula” znaju da Rim, Venecija i Milano, koje poseti najveći broj naših turista, nisu prava Italija, ali Lido di Jezolo i Linjano - jesu. Ova letovališta obožavaju Italijani, pa je i atmosfera uvek vesela, zabava neprestana, pice ukusne, a šoping nezamislivo dobar. Samo zbog ova tri razloga leto 2018. godine vredi provesti u Italiji. Kada se tome dodaju izuzetno povoljne cene u vanpansionu, veliki izbor smeštaja i brojne mogućnosti prevoza (sopstveni prevoz, avionski, autobuski) - čine odmor više nego odličnim. Letovališta Linjano i Lido di Jezolo pružaju se na dugačkim peščanim plažama duž koji se nižu hoteli i apartmani raznih kategorija, cena i sadržaja.
Sicilija je, pak, raj za sladokusce koje mafija i Etna ne mogu da uplaše, a prelepi prizori, nestvarno lepe plaže, ukusna i jeftina hrana i nesvakidašnja atmosfera mogu da privuku.
Kao što Italijani prave najbolje špagete, tako i umeju i najbolje da se provode. Italijani su izmislili letovanje i zabavu, pa pronadjite svoje parče plaže, raširite peškir, poručite koktel po ceni od tri evra i čekajte da dodju prodavci sa lanenim haljinama koje prodaju za deset evra, a koje u Srbiji možete pazariti po pet puta većoj ceni.

SICILIJA
Glavni grad: Palermo
Broj stanovnika: 5 miliona
Broj plavih zastavica: 10
Visina Etne: 3.340m

SLADOLED. MAFIJA. KANOLI.
Sicilija je posebno mesto za posebne turiste. Najveće  ostrvo u Mediteranu je za turiste koji žele da u svakom trenutku imaju lep pogled, da svakog sata budu na čarobnim plažama i da svakog dana idu na zanimljive izlete.

Mafija više ne vlada ostrvom kao nekada, ali se red i dalje zna. Kradja nema, a cene su, za razliku od ostalih letovališta na Mediteranu, iznenadjujuće pristupačne. Sicilija ima moderne, velike hotele, ali i porodične, pa turisti mogu da biraju hotelski ili apartmanski smeštaj svih kategorija i cena. Na Siciliji su plaže lepe, od peska, šljunka ili u kamenim uvalama, ali nije to glavna prednost ostrva. Odmor na Siciliji nezaboravnim čine izleti.Jedini živi vulkan u Evropi - Etna je nezaobilazan izlet, jer se najbolji suvenir može uzeti iz ugašenog kratera u kojem se čovek ima utisak kao da šeta po Mesecu. 
Katanija je studentski grad u čijoj se glavnoj ulici Etnae nižu radnje, a na pijaci koja je otvorena svakog dana do 13 časova mogu se kupiti majice za dva i sandale za pet evra.Palermo je jedan od najlepših gradova Italije, a selfi na stepeništu pozorišta Masimo (gde se odigrala ključna scena iz filma „Kum III”) fotografija o kojoj će pričati svi prijatelji.Kanoli su proslavili Siciliju, ali je izmišljen i sladoled koji leti više prija. Najukusniji sladoled može se kupiti u Taormini, mondenskom mestu u kojem treba biti vidjen. Taormina se nalazi na vrhu brda, iznad Djardini Naksosa i Taormine Mare. Vrhunac italijanskog stila koji oduzima dah može se videti u svakom kafiću, restoranu ili poslastičarnici, pa leto 2018. godine definitivno treba provesti na Siciliji i stvoriti uspomene za ceo život.

LETOJANI
Ovo je malo mesto, nekada ribarsko naselje, koje se nalazi na dugačkoj plaži od šljunka. More je izuzetno čisto, a mesta na plaži ima na pretek. Mali broj stanovnika je prednost, jer nikada nije gužva, a turisti imaju sve što im je potrebno. Pored plavog i čistog mora, Letojani je odlično povezan autobuskim linijama sa susednim mestima. Ovo je odlično polazno mesto za sve aktivnosti: ronjenje u zalivu Mazaro, romantičnom danu na ostrvu Izola Bela, izletu do sela iz filmske trilogije „Kum”, večernjem provodu u Taormini, šopingu u Kataniji... Odavde se lako stiže do mondenske Taormine, zaliva Mazaro, Izola Bele, Djardini Naksosa, sela Forca Dagro, Katanije i aerodroma. Autobuski prevoz funkcioniše besprekorno, a postoji mogućnost i prevoza vozom.

DJARDINI NAKSOS
Ovo je njapoznatije letovalište koje se nalazi u velikom zalivu i na dugačkoj plaži koja ima peščani i deo sa šljunkom. To je centar svih turističkih zbivanja, jer se ovde nižu suvenirnice, restorani, butici, prodavnice, supermarketi, poslastičarnice, rentakar agencije, barovi... Na plaži se nude pregršt izleta brodom, nindža-akvapark i razni sportovi na vodi. Djardini Naksos ima niz odličnih hotela svih kategorija, različitih cena i sadržaja, pa je u ponudi mogućnost smeštaja u porodičnim sobama, polupansion, apartmanskog smeštaja... Uveče ovde radi nekoliko kafića i barova, ali većina mladih iskoristi odličan autobuski prevoz i ode u provod u mondensku Taorminu. U Djardini Naksosu se nalazi najbolji arheološki muzej na Siciliji, a ovo mesto je autobusima i vozom povezano sa svim ostalim gradovima Sicilije.

TAORMINA MARE
Prekrasan pogled pruža se iz svih hotela na zaliv Mazaro, jer je ovo mesto odličan izbor za one koji uživaju u lepim prizorima. Dugačka plaža u obliku potkovice koja je posuta prelepim šarenim kamenčićima važi i za ronilački centar ovog dela Sicilije. U neposrednoj blizini su pećine u koje može da se udje samo čamcem ili lakom vožnjom kajakom. 
Turistima ništa neće nedostajati u Taormini Mare, jer nekoliko radnji, restorana i kafića pružaju sve što je potrebno, a stotinak koraka odatle udaljena je Izola Bela, nezvanično najlepše ostrvo Italije. Medjutim, najveća prednost ovog mesta je žičara kojom se za pet minuta stiže do mondenske Taormine. Svi autobusi iz Letojana prolaze kroz Taorminu Mare, pa se odavde može otići do Djardini Naksosa, Katanije, aerodroma, a u suprotnom smeru do sela Forca Dagro, Mesine, pa i Palerma.

LIDO DI JESOLO
Broj stanovnika: 25.000
Udaljen od Venecije: kopnom 45km, moren 26km
Cena karte do Venecije: 6 evra
Dužina plaže: 15 km

Blizina Venecije, dugačka peščana plaža i nadimak „evropski Majami” čine Lido di Jezolo letovalište, bez premca, za turiste koji vole romantiku. Letovalište se nalazi da plaži dugačkoj 15 kilometara tačno preko puta Venecije. Pesak je žut, mekan, a Jadransko more čisto. Medjutim, u glavnoj ulici, pešačkoj zoni, nalazi se niz kafića, klubova, restorana, prodavnica i brojnih mesta za zabavu. Hrana je po veoma pristupačnim cenama, a kvalitet pica, špageta i plodova mora je neuporedivo bolji od obližnje Venecije. 
Do sredine 20. veka ovo je bilo malo mesto, a danas kada se kaže Lido - misli se upravo na Lido di Jezolo. U Lidu se nalaze hotli svih kategorija, a agencija „Fibula” daje specijalni popust za rane uplate do 30. aprila. Letovalište je moderno, sa savremenim hotelima i ovde je sve podredjeno turistima, a cene su izuzetno povoljne. Svi hoteli imaju svoju plažu, a većima nudi i ležaljke i suncobrane svojim gostima. Plaže su fantastično uredjene, sa tuševima, kabinama za presvlačenje, toaletima i kafićima. Duž plaža se nalaze dečija i sportska igrališta. Ulaz na javnu plažu se ne naplaćuje. Kome ni to nije dovoljno za pola saza vožnje brodom može da stigne do Venecije i uživa u šetnji ovim jedinstvenim gradom. U okolini Lida se nalazi i nekoliko velikih autlet centara u kojima se tokom čitave godine može kupiti garderoba svetski poznatih firmi po izuzetno povoljnim cenama, jer su popusti i po 70 odsto.
Takodje, u okolini se mogu posetiti i akvapark „Akvalandija”, akvarijum i drugi zabavni parkovi, a na izlet se može otići i do ostrva Murano, na kojem se nalze fabrike čuvenog stakla, ili Burana, na kojem se nalaze živopisne kuće.

LINJANO
Lokacija: izmedju Trsta i Venecije
Udaljen od Udina: 60 km
Broj stanovnika: 6.500
More: Jadransko
Dužina plaže: 8 km

Linjano garantuje dobar odmor. Ovo nije romantično, mirno i sporo mesto. Ovo je dinamično, živo i zabavno mesto.
Plaža je od zlatnog peska i dugačka je osam kilometara. Pošto je veoma široka ispred hotela se koliko pogled seže nižu redovi ležaljki i suncobrana naredjanih pod konac. Na svakoj plaži se nalazi igralište za decu i sportski tereni, kao i kafići, a ujutru i popodne animatori zabavljaju decu ili drže čas aerobika. Pesak od reda hotela deli dugačko šetalište koje je noću osvetljeno, pa je milina šetati, iznajmiti bicikl ili sedeti na klupi.
U prvom redu pored plaže su hoteli sa pet i četiri zvezdice, a u drugom sa tri, dve i apartmanski smeštaj. Agencija „Fibula” nudi smeštaj svih kategorija, kao i svih smeštajnih jedinica, a cene su pristupačne našem džepu. Zanimljivo je da se u restoranima prodaju porodične pice po šest evra koje su dovoljan obrok za četiri osobe. Linjano čine dva dela: Sabiadoro (na kojem se nalazi dugačka peščana plaža i gro zabave) i Pinjeta (koja je okružena borovom šumom i preporučuje se turistima željnim mirnog odmora).Svi hoteli imaju veliki parking, kao i bazene sa pogledom na more. U zaledju se nalazi pešačka zona u kojoj neprestano rade prodavnice, butici, supermarketi, kafići, restorani, picerije, radnje, suvenirnice. Cene vanpansionske potrošnje su veoma povoljne. Poslednjeg dana u Linjanu je garantovana puna nove garderobe. Blizu Linjana se nalazi nekoliko zabavnih parkova, pa deci ovde nikada nije dosadno. Na samoj plaži se nudi tura sa gusarskim brodom na kojoj deca vrište od sreće i zadovoljstva. Takodje, blizu je vodeni park „Akvalandija”, a ko ne voli adrenalinske vožnje tobogane i klovnove može da se zabavi sa animatorima ili u nekom od barova. U Linjanu se nalazi i „Guliverlandia” koja je čudo od slikovitih ogromnih bazena. Blizu je i velika karting „Pista Azura”, ali i golf klub.Ovde se održava i takmičenje u izradi šeščanih figura u junu i julu, a 15. avgusta je veliki vatromet na plaži.Linjano se nalazi na pola puta izmedju Trsta i Venecije, a pošto je blizu i Padova moguće je otići na izlet u sva tri grada.
Linjano se preporučuje porodicama, ali i mladima, jer je zabava neverovatno dobra. Ovo je omiljeno letovalište Italijana, a oni znaju šta je dobro.