Phone icon

Kontakt

Close icon

Beograd

011 65 58 938

Resavska 32

info@fibula.rs

Novi Beograd

011 31 10 337 011 31 10 166

Bulevar Mihajla Pupina 10A, Lokal 21

officenbgd@fibula.rs

Novi Sad

021 66 21 283 021 66 21 713

Petra Drapšina 55

office_ns1@fibula.rs

Kragujevac

034 61 70 568 034 61 70 569

Miloja Pavlovića 7/2b, 34 000

infokg@fibula.rs

Niš

018 41 51 098 018 41 51 099

Cara Dušana broj 54 - 72, PUC "Dušanov Bazar" Kula prizemlje, lokal broj 9, 18 000 NiŠ

infonis@fibula.rs

 

FIRST
MINUTE
SARDINIJA

ALGHERO

PORTO CONTE

COSTA SMERALDA

FIRST
MINUTE
LIDO DI JESOLO

VENECIJA

PEŠČANE PLAŽE

FIRST MINUTE

FIRST
MINUTE
BIBIONE

NOVO U PONUDI

PEŠČANE PLAŽE

PUNO ZELENILA

FIRST
MINUTE
LIGNANO

LIGNANO PINETA

LIGNANO SABIADORO

LIGNANO RIVIERA

 

Italija letovanje 2019.

Letovanje u Italiji na Sardiniji. Paket aranžmani za letovanje u Italiji 2019 direktnim čarter letovima za Sardiniju.

PICA. PREMIJER. PLAŽA.
Sa dva vulkana, tri nezavisne države, četiri velika jezera i pet mora Italija je, zaista, posebna zemlja.
Pošto su uspeli da prežive najezdu varavara, Italijani se tokom čitave godine odlično nose i sa navalom turista. Čak, naprotiv, pravo je zadovoljstvo letovati u zemlji koja ima najzgodnijeg premijera (Mateo Renci), žene obučene po poslednjoj modi i muškarce uvek raspoložene da pevaju operu u kupatilu.
U agenciji „Fibula” znaju da Rim, Venecija i Milano, koje poseti najveći broj naših turista, nisu prava Italija, ali Lido di Jezolo i Linjano - jesu. Ova letovališta obožavaju Italijani, pa je i atmosfera uvek vesela, zabava neprestana, pice ukusne, a šoping nezamislivo dobar. Samo zbog ova tri razloga leto 2019. godine vredi provesti u Italiji. Kada se tome dodaju izuzetno povoljne cene u vanpansionu, veliki izbor smeštaja i brojne mogućnosti prevoza (sopstveni prevoz, avionski, autobuski) - čine odmor više nego odličnim. Letovališta Linjano, Bibione i Lido di Jezolo pružaju se na dugačkim peščanim plažama duž koji se nižu hoteli i apartmani raznih kategorija, cena i sadržaja.
Kao što Italijani prave najbolje špagete, tako i umeju i najbolje da se provode. Italijani su izmislili letovanje i zabavu, pa pronadjite svoje parče plaže, raširite peškir, poručite koktel po ceni od tri evra i čekajte da dodju prodavci sa lanenim haljinama koje prodaju za deset evra, a koje u Srbiji možete pazariti po pet puta većoj ceni.

SARDINIJA
Glavni grad: Cagliari
Broj stanovnika: 1,67 miliona
Dužina obale: 2.000 km

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru (posle Sicilije) i nalazi se oko 300 km od kopnenog dela Italije. Ovo italijansko ostrvo sa istoka zapljuskuje Tirensko more, a sa juga i zapada Sredozemno more. Najbliže kopno je Francuska Korzika koja je udaljena 11km severno od Sardinije. Centar severozapadne Sardinije je gradić Alghero poznat kao “mala Barselona” zahvaljujući uticaju katalonaca koji su vladali u 14. veku. Najlepša a ujedno I najpoznatija regija ostrva je Costa Smeralda ili u prevodu Smaragdna obala koja se nalazi na severozapadu ostrva. Ova regija predstvalja deo za sebe I najjači utisak je more - prelepo, čisto, prozirno, tirkizno i toplo. Sva mesta u ovoj regiji izgledaju kao iz bajke - mali hotelčići ušminkani do zadnjeg detalja, uske krivudave uličice, mediteranski restorančići sa načičkanim baštama, skupe dizajnerske radnje, stotine malih i velikih jahti.  Svoju popularnost dostigla je interesovanjem džetsetera dubokog džepa, holivudskih zvezda i gostiju iz sveta visoke politike.

Algero - mala Barselona
Alghero je glavni grad severozapadne Sardinije, provincije Sasari, smešten na Koralnoj rivijeri. Jedan je od najlepših I najinteresantinijih gradića na ostrvu koji I dalje čuva svoj poseban srednjovekovni šarm, sa poznatim gradskim zidinama, zapanjujućom istorijskom baštinom, prelepim plažama I katalonskim nasleđem. Grad ima oko 40.000 stanovnika dok se tokom letnjih meseci broj udvostruči. Zbog svog neverovatnog kulturnog I prirodnog nasleđa, blage klime I srdačnosti lokalnog stanovništva postao je veoma popularna destinacija među turistima.
Turizam u gradu Algeru je počeo da se razvija pedesetih godina prošlog veka i u njemu sezona traje gotovo devet meseci. Smatra se rajem za ronioce, ali je poznat i po umetnosti. Njega su u 14. veku naselili Španci. Tri veka kasnije katalonski je bio službeni jezik pa ga i danas govori oko 20% stanovništva. Uticaj katalonske kulture naročito je izražen u arhitekturi ali isto tako u jeziku, gastronomiji i običajima. Iz tog razloga je i opravdan epitet “mala Barselona „. Grad je vrlo živ, pun radnji i restorana, prepun sveta, sve ono sto zamišljamo za jedno potpuno letovanje. Starim gradom dominira katedrala Algero, sagrađena u katalonskom gotičkom stilu. Veliki broj uličica podseća na lavirint, sa mnoštvom trgova. Tu se može probati i najbolji sladoled na Sardiniji.
Oko grada ima veliki broj plaža koje su izuzetno lepe, peščane, sa prozirnom vodom. Prve na koje ćete naići su gradske plaže koje su od istorijskog centra udaljene 2km i to su Lido Novell i Lido san Giovanni i veoma su pogodne za porodice sa decom zbog blizine grada i sadržaja. Severno od Algera na manje od 4km nalazi se po mnogima najlepša plaža ovog dela, a to je Maria Pia koja je dugačka i široka plaža od belog peska sa borovom šumom u pozadini.

Porto Conte – kristalno plavo more, peščane plaže
Na svega 12km severno od Alghera nalazi se regionalni nacionalni park Porto Conte koji obuhvata rezličite prirodne i istorijske atrakcije – Neptunova pećina, plaža Bombarde i brojne čarobne uvalice oko plaže kao i arheološko nalazište Nuraghia Palmavera. Pejzaž mediteranske zimzelene vegetacije čini jedinstven biom biljnih i životinjskih vrsta. Cela oblast se završava belim liticama koje u kombinaciji sa tamno plavim morem predstavlja idealan kontrast.
Obilazeći zaliv Porto Konte, prolazi se pored kilometarske peščane plaže Pinea Mughoni. Istočni deo plaže smatra se divljom plažom regionalnog parka. Borova šuma u pozadini pruža posetiocima prirodnu hladovinu. Na plažu Mughoni nastavlja se plaža Baia di Conte koja posetiocima pruža pregršt barova, restorana, hotela... Poznate plaže koje se nalaze severozapadno od nacionalnog parka su Cala Dragunara, plaža Porticciolo, Cala Punta Negra, plaža Salida...

Costa Smeralda – Smaragdna obala
Costa Smeralda je regija u severnoj Sardiniji sa dužinom oko 20 km obale, sa belim peščanim plažama, golf klubovima, jet servisom I sa ekskluzivnim hotelima, koji privlače poznate ličnosti I druge putnike. Costa Smeralda je jedna od najskupljih destinacija u Evropi. Najpoznatija mesta u toj oblasti su Porto Cervo, Liscia di Vacca, Capriccioli I Romazzino. Najjači utisak je more - prelepo, čisto, prozirno, tirkizno i toplo. Sva mesta ovde izgledaju kao iz bajke; mali hotelčići, ušminkani do zadnjeg detalja, uske krivudave uličice, mediteranski restorančići sa načičkanim baštama, skupe dizajnerske radnje, stotine malih i velikih jahti.

LIDO DI JESOLO
Broj stanovnika: 25.000
Udaljen od Venecije: kopnom 45km, moren 26km
Cena karte do Venecije: oko 6 evra
Dužina plaže: 15 km

Blizina Venecije, dugačka peščana plaža i nadimak „evropski Majami” čine Lido di Jezolo letovalište, bez premca, za turiste koji vole romantiku. Letovalište se nalazi da plaži dugačkoj 15 kilometara tačno preko puta Venecije. Pesak je žut, mekan, a Jadransko more čisto. Medjutim, u glavnoj ulici, pešačkoj zoni, nalazi se niz kafića, klubova, restorana, prodavnica i brojnih mesta za zabavu. Hrana je po veoma pristupačnim cenama, a kvalitet pica, špageta i plodova mora je neuporedivo bolji od obližnje Venecije.
Do sredine 20. veka ovo je bilo malo mesto, a danas kada se kaže Lido - misli se upravo na Lido di Jezolo. U Lidu se nalaze hotli svih kategorija, a agencija „Fibula” daje specijalni popust za rane uplate do 30. aprila. Letovalište je moderno, sa savremenim hotelima i ovde je sve podredjeno turistima, a cene su izuzetno povoljne. Svi hoteli imaju svoju plažu, a većima nudi i ležaljke i suncobrane svojim gostima. Plaže su fantastično uredjene, sa tuševima, kabinama za presvlačenje, toaletima i kafićima. Duž plaža se nalaze dečija i sportska igrališta. Ulaz na javnu plažu se ne naplaćuje. Kome ni to nije dovoljno za pola saza vožnje brodom može da stigne do Venecije i uživa u šetnji ovim jedinstvenim gradom. U okolini Lida se nalazi i nekoliko velikih autlet centara u kojima se tokom čitave godine može kupiti garderoba svetski poznatih firmi po izuzetno povoljnim cenama, jer su popusti i po 70 odsto.
Takodje, u okolini se mogu posetiti i akvapark „Akvalandija”, akvarijum i drugi zabavni parkovi, a na izlet se može otići i do ostrva Murano, na kojem se nalze fabrike čuvenog stakla, ili Burana, na kojem se nalaze živopisne kuće.

LIGNANO
Lokacija: izmedju Trsta i Venecije
Udaljen od Udina: 60 km
Broj stanovnika: 6.500
More: Jadransko
Dužina plaže: 8 km

Linjano garantuje dobar odmor. Ovo nije romantično, mirno i sporo mesto. Ovo je dinamično, živo i zabavno mesto.
Plaža je od zlatnog peska i dugačka je osam kilometara. Pošto je veoma široka ispred hotela se koliko pogled seže nižu redovi ležaljki i suncobrana naredjanih pod konac. Na svakoj plaži se nalazi igralište za decu i sportski tereni, kao i kafići, a ujutru i popodne animatori zabavljaju decu ili drže čas aerobika. Pesak od reda hotela deli dugačko šetalište koje je noću osvetljeno, pa je milina šetati, iznajmiti bicikl ili sedeti na klupi.
U prvom redu pored plaže su hoteli sa pet i četiri zvezdice, a u drugom sa tri, dve i apartmanski smeštaj. Agencija „Fibula” nudi smeštaj svih kategorija, kao i svih smeštajnih jedinica, a cene su pristupačne našem džepu. Zanimljivo je da se u restoranima prodaju porodične pice po šest evra koje su dovoljan obrok za četiri osobe. Linjano čine dva dela: Sabiadoro (na kojem se nalazi dugačka peščana plaža i gro zabave) i Pinjeta (koja je okružena borovom šumom i preporučuje se turistima željnim mirnog odmora).Svi hoteli imaju veliki parking, kao i bazene sa pogledom na more. U zaledju se nalazi pešačka zona u kojoj neprestano rade prodavnice, butici, supermarketi, kafići, restorani, picerije, radnje, suvenirnice. Cene vanpansionske potrošnje su veoma povoljne. Poslednjeg dana u Linjanu je garantovana puna nove garderobe. Blizu Linjana se nalazi nekoliko zabavnih parkova, pa deci ovde nikada nije dosadno. Na samoj plaži se nudi tura sa gusarskim brodom na kojoj deca vrište od sreće i zadovoljstva. Takodje, blizu je vodeni park „Akvalandija”, a ko ne voli adrenalinske vožnje tobogane i klovnove može da se zabavi sa animatorima ili u nekom od barova. U Linjanu se nalazi i „Guliverlandia” koja je čudo od slikovitih ogromnih bazena. Blizu je i velika karting „Pista Azura”, ali i golf klub.Ovde se održava i takmičenje u izradi šeščanih figura u junu i julu, a 15. avgusta je veliki vatromet na plaži.Linjano se nalazi na pola puta izmedju Trsta i Venecije, a pošto je blizu i Padova moguće je otići na izlet u sva tri grada.
Linjano se preporučuje porodicama, ali i mladima, jer je zabava neverovatno dobra. Ovo je omiljeno letovalište Italijana, a oni znaju šta je dobro.

BIBIONE
Lokacija: izmedju Trsta i Venecije
Broj stanovnika: 2.565
Udaljen od Udina: 60 km
Dužina plaže: 11 km

Kristalno čisto more sa postepenim ulaskom u vodu kvalifikuje Bibione za savršenu destinaciju. Prostrane zlatne obale zapljuskuje čisto i mirno Jadransko more, dok zelenilo i borova šuma omogućuju blagu klimu. Spada u najlepša letovališta severne Italije.
Spa centar Bibione Terme omiljeno je mesto za relaksaciju odraslih. Najtipičniji deo je Lido dei Pini, gde raskošna borova šuma zalazi duboko u plažu i dolazi gotovo do same vode. Bez obzira na činjenicu da je prerastao u poznato turističko mesto, u Bibioneu priroda nije narušena. Ovde je sve podređeno odmoru i opuštanju, pa se zbog toga preporučuje kao mesto za porodičan odmor. Ono što ga dodatno preporučuje je svakako blizina Venecije, koja je nezaobilazna destinacija za sve one koji dođu da letuju u ovom kantonu. U ponudi agencije Fibula su hoteli 2*, 3* i 4* kao i apartmani. Zanimljivo je pozicioniranje hotela,  pored obale su smešteni hoteli sa četiri zvezdice, drugi red zauzimaju oni sa tri, a u trećem redu su hoteli sa dve zvezdice. Na isti način su uređene i ležaljke na plaži. Sport je izuzetno popularan i turisti mogu da se oprobaju u sijaset sportova. Pored plaže su teniski i odbojkaški tereni, fudbalska igrališta, mini golf, sprave za teretanu i gimnastičare, trake za trčanje, vožnju biciklom, nordijsko hodanje ili džoging. Zastupljeni su i ekstremni sportovi: surf, kajting, kajak, kanu, skijanje na vodi, jahanje konja, tornado surf, gnjuranje, i potpuno novi sport - tenis na plaži.