SARDINIJA

 

NOVO PUTOVANJE NA SARDINIJU SA IZLETOM NA MAGIČNU KORZIKU // 10. OKTOBAR 2016.
7 dana autobusom i feribotom / 3 noćenja u hotelu + 2 noćenja na feribotu
LIVORNO – ALGERO – KASTELSARDO – KALJARI – BONIFAĆIO – OLBIJA – PORTO ĆERVO
Vreme je da za Vas uradite nešto posebno... Da se obogatite lepim predelima i sjajnim pričama... Ovo putovanje je za prave sladokusce... Ispunjeno je lepim pričama, fantastičnim predelima, dobrim vinima... Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti... Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda koji će uvek reći da nisu Italijani... Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna... Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala... Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima... Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora... Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca... Izlet na Korziku je nešto što sebi morate priuštiti! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 m visokih klifova koji se okomito survavaju u more... Zaista prizor za sećanje! Na kraju ćemo posetiti Olbiju, mali usnuli gradić kroz koje vreme sporo protiče... Ovo putovaje ćete pamtiti dugo, dugo... Pridružite nam se...


Program putovanja:


1. Dan (Ponedeljak, 10. Oktobar) NOVI SAD – BEOGRAD...Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim večernjim satima (oko 23h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. Dan LIVORNO – NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREMDolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,... Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje... Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 19.45h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Ukrcavanje na feri. Sledi smeštaj u kabine ko je izabrao ovu opciju. Isplovljavanje feribota u 21h. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike...


3. Dan GOLFO ARANČI – ALGERO – KASTELSARDOUplovljavanje u Sardinijsku luku Golfo Aranči u 7h. Iskrcavanje sa ferija i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Via Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera u 15h. Smeštaj u hotel u KASTELSARDU posle 17h. Odmor. Slobodno vreme za individualno uživanje u šetnji do starog grada. Noćenje.


4. Dan KASTELSARDO – KALJARIDoručak. Celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 19h. Povratak do 23h. Noćenje.


5. Dan KASTELSARDO – KORZIKA – BONIFAĆIODoručak. Fakultativni izlet na Korziku. Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifaćio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAĆIO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Povratak sa Korzike ferijem i dalje busom do hotela. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.


6. Dan KASTELSARDO – OLBIJA – PORTO ĆERVO – NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREMDoručak. Odlazak iz Kastelsarda. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda posetu znamenitom Arheološkom muzeju... Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Portu 2 sata i povratak u Olbiju. Slobodno vreme. Oko 20h ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine ko je izabrao ovu opciju. Noćna plovidba Tirenskim morem.


7. Dan (Nedelja, 16. Oktobar) LIVORNO – PRATO – BEOGRAD/NOVI SADIskrcavanje u Livornu u jutarnjim satima. Nastavak putovanja autobusom preko Pize. Poseta šoping centru „I Gigli“ kod Prata. Slobodno vreme (3 sata) za šoping. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

315 €

90 €

Navedena cena uključuje: prevoz, transfer feribotom, obilazak Livorna, Algera i Olbije, 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kastelsardu, usluge vodiča

Ova cena uključuje sve predviđene izlete: Kaljari, Korzika i Porto Ćervo

Doplata za jednokrevetnu sobu: 75 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 10 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 120 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • Transfer feribotom na relaciji Livorno-Sardinija-Livorno
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kastelsardu na Sardiniji (kontinentalni doručak – samoposluživanje)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (mozete kupiti u agenciji)
 • Kabinu na feriju: doplata po kabini i po pravcu iznosi 90 € (dakle ukoliko želite kabinu za obe noćne plovidbe, cena je 180 €; kabina može da primi 1-4 osobe i poseduje tuš-WC, 2 redovna ležaja i 2 ležaja na sprat) – Ukoliko želite kabinu, plaćanje se vrši u agenciji, a rezervaciju kabine morate izvršiti odmah prilikom prijave za putovanje!
 • Fakultativni izleti

- Korzika55 € (prevoz autobusom, povratne feribotske karte, usluge vodiča)
- Kaljari35 € (prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča)
- Porto Ćervo15 € (prevoz autobusom, usluge vodiča)
PREPORUČUJEMO DA UPLATITE U AGENCIJI PAKET IZLETA PO POVOLJNIJOJ CENI!
ZA IZLET NA KORZIKU NIJE MOGUĆA PRIJAVA NA LICU MESTA!

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „Pedraladda“*** Castelsardo, (www.hotelpedraladda.it) ili sličan
Hotel se nalazi u lepom letovalištu i srednjovekovnom gradu Kastelsardo u regiji Sasarija. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, restorana/salona za doručak (kontinentalni, slab i jednoličan doručak)... Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožava komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.
FERIBOT
Naša agencija koristi usluge kompanije „Corsica-Sardinia Ferry“. Njihovi feriboti su sasvim solidni, sadrže nekoliko barova, zatim 2 restorana, toalete, unutrašnje i spoljne kabine, otvorene palube… Sve kabine na brodu su četvorokrevetne i poseduju dva klasična ležaja + 2 ležaja na sprat (na rasklapanje – pomoćni). Kabine sve sadrže tuš-WC i imaju ograničeni komfor. WiFi na feriju može da se uplati na recepciji, ali to ne preporučujemo jer je dosta skupo, a i često veza ima prekide. Putnici koji ne uplate kabine mogu uplatiti na recepciji feribota tzv. „sleeping chairs“. NAPOMENA: putnici se pešice ukrcavaju na feribot i nije im dozvoljeno unošenje prtljaga, već samo ručnog prtljaga sa stvarima koje su putnicima potrebne za noćnu plovidbu! Dakle, molimo da pre putovanja pripremite ručni prtljag koji ćete moći uneti na feribot. Vaš ostali prtljag ide sa autobusom u kargo deo feribota! Starijim putnicima preporučujemo uzimanje kabine. Za ovu opciju se morate odlučiti odmah prilikom prijave za putovanje!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu
usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel
Cenovnik broj 1 od 24.5.2016.