Grčka sopstvenim prevozom FIRST MINUTE leto 2024.

Posetite kolevku evropske civilizacije...uživajte u beskrajno peščanim plažama, kristalnom bistrom moru, bogatoj kulturi i istoriji. Smeštena na raskrsnici tri kontinenta, Grčka je jedna od najposećenijih destinacija na svetu. Letujte na jednoj od popularnih destinacija kao što su: Halkidiki, Aleksandropolis, Tasos, Evia, Peloponez, Olimpska regija...

Više o Grčka sopstvenim prevozom FIRST MINUTE leto 2024.

Hotelski smeštaj

Grčka hoteli sopstvenim prevozom leto 2024.

Posetite kolevku evropske civilizacije...uživajte u beskrajno peščanim plažama, kristalnom bistrom moru, bogatoj kulturi i istoriji. Smeštena na raskrsnici 3 kontinenta, Grčka je jedna od najposećenijih destinacija na svetu.

HALKIDIKI
je jedna od najpopularnijih destinacija među našim turistima, smeštena u sevorozapadnom delu Egejskog mora. Svojim oblikom podseća na Posejdonov trozubac. Zelena prostranstva koja se protežu sve do obale daju tirkiznom moru posebnu čar. Čine ga tri manja poluostrva: Kasandra na jugozapadu, Sitonija na jugu i cetralnom delu i Atos na jugoistoku.

KASANDRA je najrazvijenije poluostrvo i dom je brojnim odmaralištima, tavernama i i noćnim klubovima. Nea Mudanja, Afitos, Kalitea, Hanioti, Pefkohori, Polihrono su samo neka od mesta koje možete posetiti i uživati u čarobnom plavetnilu, mirisu borovih šuma uz nezaobilazne grčke specijalitete i muziku.

SITONIJA je drugo poluostrvo na Halkidikiju. Brojni ribarski zaseoci, živopisne luke, mešavina plavetnila mora i zelenilo čine interesantan pejzaž poluostrva. Mnoge plaže vode do mirnih, kristalno plavih voda zaštićenih zaliva. Sitonija predstavlja raj za porodice sa decomi parove, jer pored mnoštva sadržaja pruža pre svega mir i opuštajuću atmosferu. Najatraktivnija turistička mesta na Sitoniji su Neos Marmaras, Sarti, Nikiti itd.

ATOS nosi ime po istoimenoj planini koja se na njemu nalazi – Atos ili Sveta Gora. Na poluostrvu se nalaze brojni stari manastiri, među kojima je i manastir Hilandar, pa je samim tim pravi raj za mnoge vernike i ljubitelje religije i kulture. Veći deo poluostrva mogu posetiti samo muškarci i to uz prethodnu najavu. Mesto za koje ovo pravilo ne važi je Uranopolis, u kome se nalaze hoteli, taverne, prodavnice. Za sve one koji žele potpuni mir, Uranoplis je pravi izbor, za koji se veruje da je ,,kapija u nebo” i granica između ljudskog i božanskog.

Olimpska regija ili Pieria je omiljena destinacija među našim turistima. Smeštena je u podnožju mitske planine Olimp, drevnom domu 12 bogova, u severoistočnom delu Grčke. Glavni grad regije je Katerini. Široke peščano-šljunkovite plaže, koje zapljuskuje Egejsko more, pružaju se u dužini od 70 km. Najpoznatija letovališta su Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Platamon, Olympic Beach itd.

TASOS - zelena oaza, šuma koja pluta, ostrvo meda, maslinjaka i prelepih plaža, najsevernije ostrvo i dragulj Egejskog arhipelaga. Nalazi se nadomak lučkog i turističkog grada Kavala...Do Tasosa se stiže trajektom koji polazi iz Kavale ili Keramotija. Ima obalu dugu 100 km. Nezaobilazna mesta atraktivna za turiste su Limenas (glavni grad Tasosa), Potos, Limenarija, Skala Potamia i Skala Panagia, Skala Rahoni itd.

Aleksandropolis
je veliki lučki i trgovinski centar, koji spaja Evropu sa Azijom. Udaljen je od granice sa Turskom oko 40 km i od Soluna oko 320 km. Široke ulice, šetalište sa mnogobrojnim tavernama, kafićima i restoranima krase pomenuti grad čineći ga popularnim među putnicima.

Peloponez - poluostrvo gde se istorija prepliće sa mitovima, dom Olimpijskih igara i antičkog pozorišta Epidaurus, centar grčke civilizacije Mikene. Poluostrvo sa kopnom povezuje veličanstveni Korintski zaliv, koji je od Atine udaljen oko 80 km. Prijatna klima, netaknute plaže, gastronomski specijaliteti, spektakularne drevne ruševine čine Peloponez atraktivnom destinacijom za turiste širom sveta.

Evija ili Eubeja je najveće ostrvo u Egejskom arhipelagu, a drugo po veličini u Grčkoj. Glavni grad regije je Halkida u kome se nalazi most koji spaja istu sa kopnenim delom Grčke. U poslednjih nekoliko decenija ovo ostrvo je doživelo turistički procvat zahvaljujući istorijiskim lokalitetima, starim manastirim, teralnim izvorima... Predstavlja mešavinu modernog i tradicionalnog. Ostrvo je idealno za sve one koji žele miran odmor. Najpoznatija turistička mesta su Eretria, Pefki, Edipsos...