Hotel Simeon

 1. Grčka
 2. Halkidiki
 3. Sitonija-Metamorfozi
 • Hotel Simeon
 • 63 slika

Hotel Simeon ★★★ - Metamorfozi, Sitonija, Grčka je porodičan hotel, nedavno renoviran, na samo nekoliko koraka od mora. Nalazi se u mestu Metamorfozi, u srcu Sitonije, na drugom prstu Halkidikija. Udaljen je oko 7 km od Nikitija, 25 km od Neos Marmarasa i 80 km od aerodroma u Solunu. Nudi uslugu polupansion na bazi švedskog stola – samoposluživanje, izbor više jela (doručak i večera). Wi-Fi u zaj

Hotel Hotel Simeon

Hotel Simeon ★★★ - Metamorfozi, Sitonija, Grčka je porodičan hotel, nedavno renoviran, na samo nekoliko koraka od mora. Nalazi se u mestu Metamorfozi, u srcu Sitonije, na drugom prstu Halkidikija. Udaljen je oko 7 km od Nikitija, 25 km od Neos Marmarasa i 80 km od aerodroma u Solunu. Nudi uslugu polupansion na bazi švedskog stola – samoposluživanje, izbor više jela (doručak i večera). Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela.

 

CENE I RASPOLOŽIVOST SU NA UPIT!

 

Položaj Simeon hotela:

Simeon hotel je porodičan hotel, nedavno renoviran, na samo nekoliko koraka od mora. Nalazi se u mestu Metamorfozi, u srcu Sitonije, na drugom prstu Halkidikija. Udaljen je oko 7 km od Nikitija, 25 km od Neos Marmarasa i 80 km od aerodroma u Solunu.

Smeštaj:

Hotel ima 90 soba raspoređenih u 6 manjih zgrada. Sve sobe imaju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen, sef, Wi-Fi u sobama, klimu, mini frižider, telefon, TV. Dečiji krevetac je besplatan.

 • Eco sobe imaju oko 16-18 m2, 2 standard ili 1 bračni ležaj, bez pogleda – gledaju u zid, nalaze se u prizemlju.
 • Standard sobe imaju oko 16-18 m2, 2 standard ili 1 bračni ležaj.
 • Comfort sobe pogled vrt ili bazen imaju oko 18-22 m2, 2 standard ili 1 bračni ležaj i 1 pomoćni ležaj.
 • Porodične sobe imaju oko 22 m2, 2 standard ili 1 bračni ležaj i 1 ili 2 pomoćna ležaja, mogu biti u prizemlju ili na spratu.
 • Junior suite ima oko 25-30 m2, dve sobe odvojene dekorativnim ili staklenim vratima, 2 standard ili 1 bračni ležaj i 1 ili 2 pomoćna ležaja. Renoviran je 2020. god.
 • Simeon suite ima oko 45 m2, dve spavaće sobe i 1 dnevnu sobu, u obe spavaće sobe se nalazi 1 bračni ili 2 standard ležaja, a u dnevnoj sobi 1 pomoćni ležaj.
 • Postoje sobe prilagođene osobama sa invaliditetom.

Usluga:

Polupansion na bazi švedskog stola – samoposluživanje, izbor više jela (doručak i večera). Pića se dodatno plaćaju.

Sadržaj hotela Simeon 3*:

Recepcija, restorani, barovi, usluga su sobi, parking na otvorenom, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela, bazen na otvorenom sa dečijim delom, dečije igralište, animacija za decu, večernja animacija.

Plaža hotela Simeon 3*:

Plaža je peščano-šljunkovita, udaljena oko 80 m od hotela. Suncobrani i ležaljke na plaži se plaćaju.

Napomena:

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.

https://www.hotel-simeon.gr/index.php/en/

Posebne napomene:

 • U smeštajnim objektima treća, četvrta osoba..., kao i deca, koriste pomoćni ležaj koji može biti manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj – sofa, fotelja ili krevet metalne konstrukcije na rasklapanje, a što može uticati na komfor putnika.
 • Usled nedovoljnog broja gostiju hoteli zadražavaju pravo da promene način serviranja obroka (umesto švedskog stola – set meni, posluženje za stolom, izbor između 2 glavna jela).
 • Sve navedene usluge ili sadržaji samo označavaju da ih smeštajni objekti poseduje ali ne i da su besplatni, osim ako nije navedeno da je besplatno. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fitness, masaža itd).
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 

PREUZMI PROGRAM PUTOVANJAHalkidiki hoteli i apartmani leto 2023. sopstvenim prevozom, FIRST MINUTE aranžmani agencije Fibula Travel, popusti za RANI BOOKING, specijalne ponude i BLACK FRIDAY akcija, Kasandra, Sitonija, Atos

 

OPIS DESTINACIJE

Halkidiki je jedna od najpopularnijih destinacija među našim turistima, smeštena u sevorozapadnom delu Egejskog mora. Svojim oblikom podseća na Posejdonov trozubac. Zelena prostranstva koja se protežu sve do obale daju tirkiznom moru posebnu čar. Čine ga tri manja poluostrva: Kasandra na jugozapadu, Sitonija na jugu i cetralnom delu i Atos na jugoistoku.

Kasandra je najrazvijenije poluostrvo i dom je brojnim odmaralištima, tavernama i i noćnim klubovima. Nea Mudanja, Afitos, Kalitea, Hanioti, Pefkohori, Polihrono su samo neka od mesta koje možete posetiti i uživati u čarobnom plavetnilu, mirisu borovih šuma uz nezaobilazne grčke specijalitete i muziku.

Sitonija je drugo poluostrvo na Halkidikiju. Brojni ribarski zaseoci, živopisne luke, mešavina plavetnila mora i zelenilo čine interesantan pejzaž poluostrva. Mnoge plaže vode do mirnih, kristalno plavih voda zaštićenih zaliva. Sitonija predstavlja raj za porodice sa decomi parove, jer pored mnoštva sadržaja pruža pre svega mir i opuštajuću atmosferu. Najatraktivnija turistička mesta na Sitoniji su Neos Marmaras, Sarti, Nikiti itd.

Atos nosi ime po istoimenoj planini koja se na njemu nalazi – Atos ili Sveta Gora. Na poluostrvu se nalaze brojni stari manastiri, među kojima je i manastir Hilandar, pa je samim tim pravi raj za mnoge vernike i ljubitelje religije i kulture. Veći deo poluostrva mogu posetiti samo muškarci i to uz prethodnu najavu. Mesto za koje ovo pravilo ne važi je Uranopolis, u kome se nalaze hoteli, taverne, prodavnice. Za sve one koji žele potpuni mir, Uranoplis je pravi izbor, za koji se veruje da je ,,kapija u nebo” i granica između ljudskog i božanskog.

PROGRAM PUTOVANJA

 • Prvi dan - Indivudualni dolazak u smeštajni objekat posle 15h po lokalnom vremenu. Prijavljivanje na recepciji sa pasošem i vaučerom agencije. Postoji mogućnost ranijeg ulaska u sobe u zavisnosti od slobodnih kapaciteta smeštajnog objekta.
 • Drugi do poslednji dan - Boravak na bazi uplaćene usluge. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
 • Poslednji dan – Odjavljivanje na recepciji do 11h po lokalnom vremenu. Shodno hotelskoj politici  može biti precizirano i drugačije.

USLOVI PLAĆANJA
Cene su izražene u €. Plaćanje se vrši isključivo u dinaraskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko rezervacija nije uplaćena u celosti, ostatak duga se izražava u € i plaća prema srednjem kursu NBS na dan uplate. U slučaju poremećaja cena na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena ostatka duga putnika.

 • Prilikom rezervacije se uplaćuje 40% od ukupne cene sa realizacijom u tom trenutku, ostatak do 21 dan pre početka putovanja (ukoliko hotelskom politikom nije drugačije precizirano).
 • Ukoliko putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, Organizator putovanja podrazumeva da je putnik odustao od putovanja, vrši se storniranje rezervacije i uplaćen iznos koristi za naplatu pričinjenih troškova.

NAČIN PLAĆANJA

 • Gotovinski
 • Platnim karticama (Visa, Master, Maestro, Dina);
 • Odloženo plaćanje kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) i Poštanske štedionice (Dina, Visa, Master) na 6 rata bez uvećanja.
 • Odloženo plaćanje čekovima građana na 6 rata bez uvećanja (dospeće poslednje rate najkasnije u septembru 2023. god.)
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Organizatora putovanja.
 • Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 40%-100% od cene aranžmana kod većine hotela. U slučaju otkaza aranžmana uplaćenih po ceni za “Rani Buking”, akontacija je nepovratna.

CENA USLUGE OBUHVATA:

 • Boravak u izabranom smeštajnom objektu na bazi izabrane usluge i broja noćenja
 • Uslugu predstavnika ino partnera (na srpskom ili engleskom jeziku)
 • Troškove organizaciju i realizacije putovanja

CENA USLUGE NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao i Osiguranje od otkaza aranžmana.
 • Boravišnu ili turističku taksu koja se plaća na recepciji smeštajnog objekta. Za hotele sa 5* iznosi 4 € po smeštajnoj jedinici dnevno, za hotele sa 4* iznosi 3 € po smeštajnoj jedinici dnevno, za hotele sa 3* iznosi 1,5 € po smeštajnoj jedinici dnevno, za hotele sa 1-2* kao i za privatni smeštaj apartmanskog tipa iznosi 0,5 € dnevno
 • Fakultativne izlete i individualne troškove putnika.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • Smeštajni objekti iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan u skladu sa zakonom zemlje u koju se putuje.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, Organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • U smeštajnim objektima treća, četvrta osoba..., kao i deca, koriste pomoćni ležaj koji može biti manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj – sofa, fotelja ili krevet metalne konstrukcije na rasklapanje, a što može uticati na komfor putnika.
 • Usled nedovoljnog broja gostiju hoteli zadražavaju pravo da promene način serviranja obroka (umesto švedskog stola – set meni, posluženje za stolom, izbor između 2 glavna jela).
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Posebni zahtevi gostiju (spratnost, pogled na more ili bazen, struktura ležajeva itd.), ukoliko već ne postoje kao doplatne kategorije, prosleđuju se hotelu kao molba uz rezervaciju. Prilikom potvrde rezervacije, hotel ne potvrđuje istovremeno i molbu, već na dan dolaska gostiju, ukoliko postoji raspoloživost za traženo, izlazi u susret. 
 • U slučaju prebukiranosti, Organizator putovanja ima pravo da premesti putnike u hotel iste ili više kategorizacije.
 • Ukoliko putnici žele ranije da napuste smeštajni objekat u odnosu na rezervisan period, hotel ne refundira novac za neiskorišćene dane.
 • Sve navedene usluge ili sadržaji hotela samo označavaju da ih hotel poseduje ali ne i da su besplatni, osim ako nije navedeno da je besplatno (klima, sef, fitness, masaža, sauna, sportski tereni…). Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata
 • Besplatan internet ili oznaka WIFI  ne podrazumeva jak signal ili brz internet u svim delovima hotela. Internet može biti sporiji u određenim delovima hotela kao I u određeno doba dana.
 • U promo brošuri ili na web sajtu nije moguće objaviti fotografije svih vrsta smeštajnih kapaciteta hotela (standard sobe, superior sobe, deluxe sobe, studija, apartmana, porodične sobe...). Sobe se mogu razlikovati usled promene nameštaja, redekoracije, renoviranja, pogleda i pozicije sobe, različitih struktura kupatila (tuš kada ili kada i sl...)
 • Dress code/pravila oblačenja - većina hotela, a naročito hoteli viših kategorija 4* i 5* imaju obavezan dress code za vreme obroka u restoranima, obično večera. Zabranjen je ulazak u kratkim pantalonama i zahteva se od muškaraca da imaju pantalone sa dugim nogavicama).
 • Produžetak boravka u sobama poslednjeg dana odobrava isključivo recepcija hotela uz nadoknadu na licu mesta.
 • Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i pravilima i o njima brinu nadlezni inspekcijski organi.
 • Apartmani i hoteli nižih kategorija u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana ili primenu tople vode samo u odredjenim delovima dana (obično 17-21h).
 • Kod ostvarivanje popusta za decu, merodavan je datum rođenja i starost deteta na dan ulaska u smeštajni objekat.
 • Za sve ove slučajeve pogrešno prijavljenog podatka, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i dodatnih troškova pripadaju putniku.
 • Putnik je obavezan da poseduje MEĐUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje pokriva Covid-19 i može se kupiti kod nas u agenciji do polaska na put, kao i osiguranje od otkaza aranžmana, NAJKASNIJE 3 dana od pravljenja rezervacije. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….), kao i međunarodno putno osiguranje.
 • Rezervacije većine hotela se rade na UPIT i rezervacije se potvrđuju u roku od najviše 3 radna dana. Dnevno se dobijaju ažurirane liste od hotela koje prikazuju izveštaj o zauzetim kapacitetima. Ipak, ukoliko se slučajno ne potvrdi rezervacija za traženi hotel u traženom terminu, nudimo drugi hotel ili drugi termin ili refundiramo novac u roku od 48 sati.

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Grčka je članica Šengenskog sporazuma, što znači da nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana, u periodu od 6 meseci. Pasoš treba da važi najmanje 3 meseca od datuma planiranog napuštanja Grčke
 • Bezvizni režim se se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije, koje je izdala Koordinaciona uprava.
 • Putnici koji ne putuju sa pasošem Rep. Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju
 • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.

 

Program putovanja / Cenovnik br. 1 koji važi od 22.11.2022.
Opšti uslovi putovanja agencije Fibula od 01.10.2021. godine su sastavni deo ovog programa.
Licenca OTP 100/2021, kategorije A, Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0090/2020, od 20.09.2021. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br.14 , Bankarska garancija broj 90-805-0167972.7 od 24.09.2021, Akcionarskog društva „HALBANK a. d. Beograd”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,
kod Nacionlne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”


Sadržaji

 • Sadržaji za decu
  • Dečije igralište

Lokacije