Kipar hoteli za leto 2024. sa first i last minute popustima i specijalnim ponudama za rani booking. Smeštajni objekti sa 2*, 3*, 4* i 5*  u mestima Limasol, Larnaka, Aja Napa, Pafos, Protaras

Kipar hoteli leto 2024.

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale i treće je ostrvo po veličini u Sredozemlju, posle Sicilije i Sardinije. Jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija Sredozemlja. Klima je, može se reći savršena - 340 sunčanih dana godišnje, prosečne letnje temperature su oko 33 °C, leto traje i do osam meseci (april-novembar). Glavni grad Kipra je Nikozija i to je ujedno i najveći grad na Kipru i jedini na svetu koji je fizički podeljen na dva dela zelenom linijom, tzv. tampon zonom UN.


Ovo malo ostrvo se odlikuje velikom istorijom i bogatom kulturom starom 10.000 godina, što ga čini jednom od najstarijih civilizacija na Mediteranu. Kao dokaz toga su mnogi muzeji, galerije i spomenici koji su ostali sačuvani.


Prema mitologiji, Kipar je rodno mesto Afrodite (grčke boginje ljubavi i lepote) i zahvaljujući toj boginiji ima nadimak „ostrvo ljubavi“.


Najveće bogatstvo ostrva čine rajske peščane plaže Sredozemnog mora sa kristalnom čistom vodom. Kipar se nalazi na prvom mesto u Evropi i 13. u svetu po broju plaža koje su odlikovane „plavom zastavicom“. Glavne turističke destinacije na Kipru su: Aja Napa, Protaras, Larnaka, Limasol i Pafos.


Neke od dobro poznatih plaža našim turistima su: Nissi Bay, Nissi, Makronissos, Landa Beach, Konnos Beach....


Hotelski smeštaj