5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA


29. JUN – 3. JUL 2023. / 24. – 28. AVGUST 2023. / 21. – 25. SEPTEMBAR / 26. - 30. OKTOBAR / 09. – 13. NOVEMBAR


JEZERO IZEO (ostrvo Monte Izola ) - JEZERO KOMO - JEZERO LUGANO + MILANO


Jezerska Italija je položena na severu, u podalpskom delu Italije, podno moćnih alpskih masiva sa kojih su se pre više miliona godina spuštali ogromni lednici krčeći sebi put i stvarajući karakterističan pejzaž… Nakon ledenog doba, prilikom otopljavanja, lednici se otopiše, a na njihovom mestu nastadoše kristalna lednička jezera Italije… Vekovima su se na obalama ovih jezera nalazila mala ribarska naselja koja se pojavom turizma pretvaraju redom u mondenske turističke centre… Obale italijanskih jezera od kraja 19. veka zauzeše bogati engleski i ruski plemići, a nakon Drugog svetskog rata, na ove obale dođoše i predstavnici svetskog džet-seta i mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike… Ali ono što najviše opčinjava na ovim jezerima jeste sklad prirode i urbanih mesta. Zaleđe Alpa, scenografski pogledi, sjajna gastronomija, svetlucanje kristalne površine pod zracima sunca… Mešanje vazdušnih masa sa mora koje donose mirise, i vazdušnih masa sa Alpa koje donose svežinu… Zaista neponovljivi doživljaji. Kada se svemu tome doda Milano, onda je jasno da ovo putovanje stvara večne uspomene!


Program putovanja:


1. dan (četvrtak 29. jun / 24. avgust / 21. septembar / 26. oktobar / 09. novembar) Polazak iz Beograda (Sava centar)/Novog Sada (AS „Vojvodina“) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...


2. dan (petak 30. jun / 25. avgust / 22. septembra / 27. oktobar / 10. novembar) Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Dolazak na JEZERO IZEO u prepodnevnim satima. Odlazak do mestašca SULCANO na obali prelepog jezera Izeo. Po dolasku sledi slobodno vreme, ili polazak na fakultativni izlet do ostrva MONTE IZOLA. Odlazak feribotom i poseta ribarskom mestašcu PESKJERA MARALJO kojim dominira crkva posvećena Sv. Mihajlu. Slobodno vreme oko 2 sata i povratak u Sulcano. Nastavak putovanja ka regiji MILANO. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan (subota 1. jul / 26. avgust / 23. septembar / 28. oktobar / 11. novembar) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka jezerskoj oblasti. Odlazak do Švajcarske i kantona Tićino gde ćemo posetiti mondenski LUGANO, grad koji leži na istoimenom jezeru. Dolazak u Lugano oko 10.30h i zadržavanje do 14h. Odlazak do obližnjeg JEZERA KOMO gde ćemo posetiti gradić KOMO. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron i Šeli. Po dolasku, sledi kraća organizovana šetnja uz razgledanje hrama Alesandra Volte, najslavnijeg stanovnika Koma, potom sledi obilazak trga Duoma sa lepom Katedralom iz 14. veka,… Sledi slobodno vreme koje možete iskoristiti da malo prokrstarite jezerom Komo, ili da se uspnete funikularom do malenog mestašca Brunate koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 500 metara i odakle se pruža nestvaran pogled na jezero Komo Polazak iz Koma u 21h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.


4. dan (nedelja 2. jul / 27. avgust / 24. septembar / 29. oktobar / 12. novembar)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – najstariji tržni centar Evrope, Duomo – čuvena Milanska katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone,…). Tokom boravka u Milanu biće organizovan i opcioni (fakultativni) program „Milano differente“ – „drugačiji Milano“, koji obuhvata obilazak modernog distrikta Porta Nuova sa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“ – najviša zgrada Italije, „Bosco Verticale“ – čuveni koncept suživota sa prirodom, „Diamante“ – još jedan interesantan projekat). U drugom delu ovog programa posetiće se Kanalska oblast Milana poznata po restoranima i divnim kafeima. Ovaj fakultativni program se realizuje u vremenu od 16.30h-20.30h. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.


5. dan (ponedeljak 3. jul / 28. avgust / 25. septembar / 30. oktobar / 13. novembar) Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

24. – 28. avgust 2023.

21. – 25. septembar

26. - 30. oktobar

09. – 13. novembar

hotel Ibis Styles Melegnano 3*


redovna cena 169€


sniženo 149€ RASPRODATO!


 


hotel BW Golden Mile 4*


redovna cena 199€


sniženo 179 € -RASPRODATO!

Hotel 3* regija Milana


redovna cena 179€


sniženo 159€


 


Hotel 4* regija Milana


redovna cena 199€


sniženo 179 € -RASPRODATO!

Hotel 3* regija Milana


redovna cena 179€


sniženo 159€Hotel 4* regija Milana


redovna cena 199€


sniženo 179 €

Hotel 3* regija Milana


redovna cena 179€


sniženo 159€Hotel 4* regija Milana


redovna cena 199€


sniženo 179€

+ PAKET IZLETA


za uplate u agenciji

umesto 70 € samo 60 €

Cena aranžmana uključuje: • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Milana

 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

 • obilazak Milana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča

 • usluge vodiča

 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i sledeće izlete: • Izlet do ostrva Monte Izola na jezeru Izeo sa uključenim feribotskim kartama

 •      Izlet do jezera Komo i Lugano sa navedenim obilascima

Cena aranžmana ne uključuje: •    Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 •    Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; za starije 70+ cena osiguranja iznosi 2000 dinara)

 •    Ostale nepomenute usluge

 •    Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €

 •    Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €

 •    Fakultativni program „Milano differente“ – 20 € (nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i uplata na licu mesta!)

 •    GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Milanu sa 3* iznosi 4 € po noćenju i osobi, a za smeštaj u hotel sa 4* 5 € po osobi i noćenju – UKUPAN IZNOS TAKSI 8 € / 10 €PLAĆANJE NA LICU MESTA!


U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: •           Ostrvo Monte Izola na jezeru Izeo – 25€

 •           Izlet Komo-Lugano – 45€


USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.

 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.

 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.

 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.

 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.


U sve cene je uračunat PDV od 20%


OPIS HOTELA :
HOTEL „GOLDENMILE“ 4****, regija Milana
 https://www.hotelgoldenmile.it/  POLAZAK 29.06.2023.

Hotel se nalazi u lepom i elegantnom predgrađu Milana „Trezzano sul Naviglio“ koje je od Milana udaljeno oko 15 km. Do centra grada se brzo stiže železnicom i metroom. Nedaleko od hotela je centar naselja sa kafeima i restoranima, kao i prelep park sa divnim jezerom. Moderan i lep hotel koji pripada hotelskoj grupaciji „Best Western“. Poseduje 150 soba, recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka., fitness & wellnes zona sa malim hidromasažnim bazenom... Sobe su standard kategorije, sve sa kupatilom (tuš-wc), klima uređajem, TV Cab...
HOTEL „IBIS STYLES MELEGNANO “ 3***, regija Milana
https://all.accor.com/hotel ili sličan


Ibis Stiles Milano Melegnano se nalazi nedaleko od Milana, u blizini istočnog prstena i na 10 minuta od autoputa A1. Moderan, karakterističnog dizajna, svetlih prostora oživljenih dodirima boja, nudi dve sale za sastanke i internet punkt za vaša poslovna putovanja i veseli dečiji deo za porodični boravak. Sobe, prostrane i šarene, nude sve udobnosti kako bi se obezbedio miran odmor na kraju dana. Uveče sedite u našem baru i uživajte u opuštajućim trenucima uz piće. Hotel se nalazi na oko 10 minuta vožnje automobilom od grada Melenjano odakle se za manje od 25 minuta može stići vozom/metroom možete stići do Milanskog Duoma. Hotel je veoma blizu restorana u kojima možete jesti odlična jela; lobi bar na raspolaganju 24/24. Ujutro započnite dan doručkom na bazi švedskog stola.