Retimno Krit hoteli leto 2021. avionom, direktan čarter let Fibula Air Travel

Retimno hoteli leto 2023.

Krit Retimno leto 2021 avionom, direktan čarter let Fibula Air Travel

ZAŠTO VOLIMO RETIMNO…


“Kad pomislim na Retimno, vidim staru “Veneciju”, tirkizno toplo more, sitan fini pesak, belo grožđe, najlepši pogled na more uz kapućino u Hagenu, večernja šetnja do Venecijanske luke i palačinke kod Harija…”


RETIMNO GRAD je jedan od najbolje očuvanih primorskih gradova ne samo na Kritu, već i na celom Mediteranu. Autentičan izgled ovog renesansnog grada daju Venecijanska luka, fontana Rimondi, živopisne uske kamene uličice, fasade iz venecijanskog perioda, lukovi, slapovi prekrasne buganvilije koje vise sa drvenih izrezbarenih mletačkih prozora, lođa iz 16. veka. Gradom dominira mletačka tvrđava Forteca koja se nalazi na uzvišenju, i koja mu daje prepoznatljiv pečat.

Više o Retimno hoteli leto 2023.

Retimno hoteli leto 2024.


ZAŠTO VOLIMO RETIMNO…


“Kad pomislim na Retimno, vidim staru “Veneciju”, tirkizno toplo more, sitan fini pesak, belo grožđe, najlepši pogled na more uz kapućino u Hagenu, večernja šetnja do Venecijanske luke i palačinke kod Harija…”


RETIMNO GRAD je jedan od najbolje očuvanih primorskih gradova ne samo na Kritu, već i na celom Mediteranu. Autentičan izgled ovog renesansnog grada daju Venecijanska luka, fontana Rimondi, živopisne uske kamene uličice, fasade iz venecijanskog perioda, lukovi, slapovi prekrasne buganvilije koje vise sa drvenih izrezbarenih mletačkih prozora, lođa iz 16. veka. Gradom dominira mletačka tvrđava Forteca koja se nalazi na uzvišenju, i koja mu daje prepoznatljiv pečat.


 


Retimno Grad Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Stari grad Retimno nije samo živopisni lavirint venecijanskih vila, izuzetnih atrijuma, crkava, minareta džamija i ukrašenih okvira vrata;
Retimno je pun života!
Šetajući, osetićete miris cveća i sveže pripremljene hrane i videćete decu kako se igraju na ulicama, žene svih uzrasta kako sede, šiju i ćaskaju na kućnim pragovima, i kafiće i barove pune studenata.
Stari grad je možda turistička destinacija, ali turizam još uvek nije oterao njegove stanovnike i to je ono što mu daje posebnu čar.


Volimo Retimno zbog:


... najlepše i najduže gradske plaže u Grčkoj - Spoj finog peska i gradskih kafića

... živopisnih uskih kaldrmisanih uličica

... venecijanskih izrezbarenih prozora sa buganvilijama

... nezaboravnog zalaska sunca na tvrđavi Forteca

... najboljih palačinki kod “Harija” u starom gradu

... male Venecijanske luke – mini replike Hanje

... kulture ispijanja kafe


Retimno: stvari koje treba videti –
ŠTA VIDETI?


Duga peščana plaža - “Beach road”


Duga peščana plaža sa finim sitnim peskom kao “Guerlanov” puder proteže se celom dužinom grada. Pored plaže je lepo uređeno šetalište sa palmama koje daju onaj tipičan utisak mora. Preko puta plaže, duž čuvenog “Beach road” smenjuju se hoteli, restorani, kafići, poslastičarnice, supermarketi, suvenirnice, rent a car agencije, sve do trga Agnosti, gde počinje niz najmodernije uređenih kafića koji rade do kasnih noćnih časova. Preko dana možete tu popiti kafu i odmoriti se posle šopinga. Noću se tamo skupljaju i mlađi i stariji uz poznata kritska vina i koktele i sve vrca od života. Šetalište pored mora vodi sve do čuvene Venecijanske luke, mini verzija iste takve u Hanji.


Venecijanska luka Retimno


Venecijanska luka, sa usidrenim jedrilicama i svetionikom iz 17. veka, je između ostalog i mesto gde su pored mora ušuškani restorani sa tipično plavo-belim kariranim stolnjacima, sa vrhunskim izborom ribe i morskih specijaliteta. Savršeno mesto za romantičnu večeru.


 


Venecijanska luka - retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rs

 


Mletačka lođa


U neposrednoj blizini venecijanske luke nalazi se Mletačka lođa iz 16. veka. Nekada su se mletački zvaničnici i plemstvo sastajali da bi razgovarali o važnim stvarima.


 


Mletačka lođa - retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rs

 


KAKO STIĆI:

Od grada Hanije, udaljenost je oko 22 kilometra; to je oko pola sata putovanja automobilom. Put do plaže Seitan Limania je dobar, ali doći do njega nije lako. Spuštanje na plažu sa parkinga je preko stena. Nema asfaltirane staze i potrebno je malo penjanja. Na plaži Seitan Limania nema objekata, pa sa sobom ponesite dovoljno vode za piće i hranu!


Fontana Rimondi


Stari grad - retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rsKada produžimo, nailazimo na Fontanu Rimondi, jedan od simbola Retimna, u samom srcu starog grada. Izgradio ga je 1626. godine mletački guverner Rimondi zbog nedostatka vode za piće. Voda teče od tri lavlje glave u tri bazena. Pored fontane se nalazi odlična Meli poslastičarnica sa italijanskim sladoledom i čuvena “Hari” palačinkarnica sa najboljim palačinkama na svetu.


Kapija Guora - Megali Porta


U starom gradu prepliću se i seku više uskih malih ulica gde se treba izgubiti i uživati u doživljaju koji vam pruža samo lutanje po ovom malom gradu muzeju. Na kraju ćete doći do Velike kapije, ulaza u grad iz Mletačkog perioda i jedinog dela koji je ostao od starog utvrđenog zida.


Istorijski-etno muzej u Retimnu


Muzej je smešten u venecijanskoj kući iz 17. veka. Izlaže predmete tradicionalnog ručnog rada i folklorne umetnosti.


Džamija Nerantze


U venecijansko doba to je bila crkva Santa Maria. Tokom turske okupacije pretvorena je u džamiju. Danas se koristi za izložbe i koncerte.


Kapija Guora – Megali Porta


Tokom mletačkog perioda nekada je bio ulaz u grad. Sada je to jedini deo koji je ostao od starog utvrđenog zida. Nalazi se na trgu Četiri mučenika i vodi do glavne pijačne ulice.


Plaže u regiji Retimno:
GDE SE KUPATI?


Gradska plaža - Retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rs 1. Gradska plaža

2. Perivolia

3. Misiria

4. Platanias

5. Adelianos Kampos

6. Pigianos Kampos

7. Sfakaki

8. Stavromenos

9. Skaleta

10. Panormos

11. Bali


Gradska plaža Retimno


Beskrajna duga plaža sa finim sitnim peskom i izuzetno toplim morem u gradu Retimnu, počinje od Nove Marine. Plaža je široka, naročito na samom početku i potpuno je organizovana, sa puno sadržaja. Smenjuju se redovi raznobojnih hotelskih ležaljki i suncobrana, dovoljno rarazmaknutih da se ne stiče utisak prevelike gužve. Tu su zatim tuševi, kabine za presvalačenje, spasioci, mreže za odbojku…Duž ulice, preko puta plaže, poznate pod nazivom “Beach Road”, smenjuju se marketi i restorani. Vremenske zastave informišu kupače o sigurnosti plaže.


Ukoliko želite da koristite sve pogodnosti divne gradske plaže u Retimnu, možete odabrati smeštaj u hotelima Brascos, Liberty, Olympic Paladium – popularni triling hotela 3* u samom centru, preko puta ulaza u stari grad. Odvaja ih odlična cena i usluga polupansion. Putnici naročito hvale obroke u Brascosu, koji iako skromniji, nudi odličnu sveže pripremljenu hranu od domaćih proizvoda iz okolnih kritskih sela. Lefkoniko Icarus, modernija verzija hotela 3*, fantastična pozicija, 50m od plaže, 300m od centra. Za one koji žele nešto luksuznije, u ponudi su nedavno renoviran hotel Bio Suites 4* na savršenoj lokaciji, ultra moderan Theartemis 4*, luksuzan Porto Retimno 5* na samoj promenade.


Perivolia


Perivolja je primorsko mesto smešteno 2 km istočno od grada Retimno. Perivolia je jedna od najlepših plaža na Mediteranu. Ova duga peščana plaža zapravo je prirodni nastavak plaže Retimno. Otvorena je na severnoj strani i osvežavajućem vetru meltemi. Plaža je prilično dobro organizovana sa puno hotela i drugih vrsta smeštaja ispred same plaže. Na plaži je dostupno puno zabave, hrane i pića. Na ovom području takođe obiluju barovi za noćni život, a naći ćete i sadržaje za kupanje, morske sportove i sunčanje (suncobrani i ležaljke). Do plaže iz Retimna moglo se doći taksijem, javnim autobusom, iznajmljenim automobilima ili motociklima. Bolja alternativa bi mogla biti šetnja od centra grada do plaže. Za one putnike koji vole intimnost manjih hotela, preporučujemo Olympia apart hotel 3* sa bazenom, ušuškan u zelenilu, i na svega 70m od plaže.


Plaža Perivolia Retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Misiria


Na Perivolju se nadovezuje plaža Misirija, na otprilike 3 km istočno od grada Retimna, blizu nacionalnog puta koji vodi do Herakliona. Misirija je duga, uzbudljiva, a opet mirna peščana plaža. Dobro je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, a tu na samoj “granici” sa Platanjasom se nalazi popularni “Baja Beach Club”, koji ima privatnu organizovanu plažu od 12.000 m2 sa sadržajima i jedinstveni bazen od 1.000 m2, kao i dečji bazen. Baja ugošćuje DJ-eve iz celog sveta i nudi najbolje letnje zabave. Ulaz u Baja Beach Club je besplatan.

Lep je izbor za kupanje i sunčanje. Ovde se nalazi i najpopularnija taverna sa grčkim specijalitetima u Retimnu, taverna Zisis, sa odličnom hranom i vrlo pristojnim cenama, koju lokalno stanovništvo vrlo često posećuje.

Porodice sa malom decom će biti oduševljene smeštajem u hotelu Dimitrios Village Beach 4* na samoj obali sa bogatim sadržajem za decu. Za putnike koji odsednu u visoko ocenjen hotel May Beach 4* imaće pravi mir sa pogledom na bujnu baštu palmi i vrhunski pripremljenim obrocima na kvalitetnom maslinovom ulju.


Retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Misiria plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs

 


Platanias plaža


Veoma popularna plaža 4 km istočno od grada Retimno, zbog svog mekog peska i blizine grada. Dobro je organizovana i nudi brojne mogućnosti smeštaja. Na plaži se nalazi nekoliko grčkih taverni koje nude lokalnu hranu, piće i priliku da uživate pored mora. Letovalište Platenes nudi živahnije iskustvo sa sportovima na vodi, golf parkovima i izvrsnim tavernama, kafićima, radnjama i restoranima i disko barovima u odnosu na susedna mestašca pored Retimna. Luksuzni i moderni hotel Nefeli 4* je uvek sjajan izbor za putnike koji žele sve i blizinu grada, ali opet i ukus manjeg letovališta koji ima sve.


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Platanias plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Adele plaža


Adele je duga, prelepa organizovana plaža na 10 km istočno od grada Retimna. Okružena je mnogim turističkim sadržajima. Poznata je kao plaža Adele i popularna je destinacija među porodičnim putnicima. Čista peskovita i šljunkovita plaža idealna je za šetnju zalivom, gde možete lako pronaći privatni osamljeni prostor ili sedeti za stolicama i suncobranima postavljenim ispred taverni i barova poređanih na glavnom potezu. Područje u blizini Adelianos Kampos je jedno od najrazvijenijih turističkih područja u Retimnu. Iako se zbog lokalnog stanovništva osećate kao kod kuće, možete se šetati po selu koje je vrlo blizu plaže. Popularne turističke prodavnice nude odeću, umetnička dela, suvenire itd. U blizini plaže ima mnogo lepih rizort hotela, kao i jeftinijih a lepih studija.


Putnici koji imaju skromniji budžet, takođe zaslužuju kvalitet. To im mi i pružamo, nudeći im smeštaj u skromnim ali besprekorno čistim i urednim Belle Helen aprtmanima, smeštenim u predivnom vrtu, pod budnim okom Nemice koja vodi računa o tome da svi gosti budu zadovoljni. Prekoputa ulice na peščanoj plaži, nalazi se i kafić gde uz kupljeno piće možete koristiti bazen. Od “best buy” hotela gde dobijate najbolje za vaš novac, izdvajamo Rethymno Residence 4* sa divnim velikim bazenima, koji je dobar izbor za porodice sa decom. Direktno na peščanoj plaži dugoj 500 metara, nudimo luksuzni hotel svetske klase sa 5 zvezdica Aquila Rithymna Beach, koji se nalazi u uređenom vrtu površine 80.000 m2, sa 4 bazena , 4 restorana i 5 teniskih terena, od kojih su 2 osvetljena.


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Adele plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Retimno: stvari koje treba videti –
ŠTA VIDETI?


Plaža Preveli (jug) - PREPORUKA ZA IZLET!


Plaža Preveli nalazi se 38 km južno od Retimna i najlepša je plaža u Retimnu. Preveli podseća na egzotičnu lagunu. To je oaza palmi sa kristalno zelenkastim vodama i sitnim mekim peskom. Reka Kourtaliotis završava se na ovoj divnoj plaži, stvarajući deltu. Osim vrhunskih palmi, bujna vegetacija okružuje plažu i reku, stvarajući sanjiv pejzaž. Zbog svoje izuzetne lepote, plažu Preveli posećuje ogroman broj turista tokom visoke sezone. Putovanje kolima od Retimna do Prevelije je oko 45 minuta. Do ovog divnog mesta može se doći pešice sa parkinga u blizini manastira Preveli ili ribarskim čamcima koji redovno napuštaju Plakias i Agia Galini.


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Preveli plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Plakias Plaža (jug) - PREPORUKA ZA IZLET!


Plakias plaža se nalazi 38 km južno od grada Retimna, daleko od masovnog turizma. Izdužena peščana plaža jedna je od najvećih na jugu Krita. Neki delovi plaže su organizovani, dok su drugi osamljeni, pa neke manje delove plaže koriste i naturisti. To je prelepa peščana plaža sa divnom čistom vodom i potpuno organizovanom infrastrukturom poput ležaljki, suncobrana, raznih morskih sportova, hotela, soba za iznajmljivanje, taverni, kafića i restorana. U obližnjem odmaralištu posetioci će moći da pronađu sve što se tiče smeštaja i zabave. U svakom slučaju, atmosfera je opuštajuća i mirna.


Retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Plakias plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs

 


Triopetra plaža - PREPORUKA ZA IZLET!


Triopetra je nepoznati raj na Kritu, smešten u predelu između Agija Galinija i Prevelija, na južnoj obali prefekture Retimno. Napuštene peščane plaže, nekoliko taverni i apartmana i to je sve. Voda je divno bistra. Postoje ležaljke na plaži, a u tavernama su tuševi. Put je uzak, ali asfaltiran, sa prelepim pogledom. Do Triopetre se automobilom može doći za sat vremena od grada Retimna. Ime Triopetra plažu duguje trima velikim stenama koje se izdižu iz mora. Ovo daje plaži karakterističan izgled.


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Triopetra  plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs

 


Plaža Bali - istok - PREPORUKA ZA IZLET!


Bali je živopisno primorsko selo koje se ugnjezdilo između planina oko prirodnog zaliva, 32 km istočno od grada Retimna, prema Heraklionu. Male uvale su raštrkane na obali ispred sela, gde posetioci mogu da se kupaju u kristalnim vodama i uživaju u mirnoj atmosferi i lepim sadržajima. U selu i okolini na raspolaganju je mnoštvo kafana, kafića i smeštaja. Bali je peščana plaža koja leti postaje prilično popularna zbog divljeg pejzaža koji je okružuje i mirne atmosfere.


 


Pigianos Kampos


Pigianos Kampos se nalazi oko 8 km istočno od grada Retimna, na putu za Heraklion. Ovo je duga peščana plaža sa kristalnim vodama, dobro organizovana sa suncobranima i ležaljkama, a ponekad je pod uticajem vetra, takozvanog meltemi. Nekoliko stabala uz obalu pružaju lepu hladovinu posetiocima. Nije se još turistički razvio poput Panormosa i Platanesa, ali ipak ima nekoliko hotela i ribarskih taverni.


Stavromenos:


Peskoviti pojas duž severne obale Retimna na Kritu posetiocima nudi mnogo različitih verzija plaža. Među njima je i mirni zaliv Stavromenos, zlatna plaža koja se nalazi 11 km istočno od grada Retimno. Do malog sela Stavromenos može se stići lokalnim autobusom od Retimna do Stavromenosa, ostavljajući uvek pola sata. Pešačka staza udaljena 500m vodi do plaže. Postoje suncobrani i ležaljke za sunčanje, dok šetnja uz padine brda nagrađuje prekrasnim pogledom. Nekoliko tradicionalnih taverni u blizini plaže služe izvrsna kritska jela i lokalna pića. Selo Stavromenos ima prodavnice koje okružuju ulicu i mini markete. Morske kornjače Carretta Carretta posećuju plažu noću od maja do septembra, tokom sezone gnežđenja. Deo plaže tokom ovih dana može biti zaštićen i zatvoren za posetioce, tako da kornjače mogu mirno položiti jaja. Za zabave, Platenes, u blizini plaže Adele, udaljene 4 km zapadno, nudi sportove na vodi, diskoteke i noćne barove. Preporuka za izlet iz Retimna.


Plaža Panormos - istok


U potpunosti organizovana i sa kristalnom vodom, 22 km istočno od grada Retimna nalazi se Plaža Panormos . Panormos ima mnoštvo taverni i smeštaja sa neverovatnim pogledom na more. Čuveni lanac hotela Iberostar Creta Marine 4* je odličan izbor za one koji žele da se osame i inkognito provedu svoj odmor, daleko od očiju javnosti.


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Panormos plaža - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs


 


Restorani i kafići u Retimnu -
GDE JESTI?


Na Kritu volimo neverovatnu hranu koju možete jesti svuda. Sastojci koji se najčešće koriste su lokalni i vrlo ukusni. Ako se pitate gde da jedete u gradu Retimno, evo nekoliko predloga:


Za ljubitelje slatkog:


Poslastičarnice, restorani - Retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rs MELI poslastičarnica sa neverovatnim izborom kolača i vrhunskom “Illy” kafom i pogledom na more. U centru Retimna na Beach road, Sofokli Venizelou 7, Rethymno 741 00 ili pored fontane Rimondi u starom gradu.


FIRENZE PATISSERIE GELATERIA CAFFE - najslađi kafić! Tart od jagode oduzima dah! Agnostou Stratioti 10, Retimno, Krit 74100.


HÄAGEN-DAZS – NOBLE – najlepši pogled na more uz odličan kapućino i brz WIFI! Lepo i prijatno urbano mesto, sa sjajnom uslugom, dobrom kafom i vrhunskim sladoledom od slanog karamela! Preko puta plaže, Beach road. Adresa. Sof. Venizelou & Sikelianou, Retimno, Krit 741 00 Grčka.


ANGELI GELATO - Vosporou 5 Megali Porta, Retimno – Sjajan gelato! Jedinstveni, neverovatni ukusi u kombinaciji sa ljubaznim osobljem i prijatnim okruženjem!


Za ljubitelje kafe:


Kafići - Retimno - Krit leto 2024 avionom - Fibula Air Travel - fibula.rs BREW YOUR MIND - Arkadiou 251 Rethymno


AROKARIA - Salaminos 7, Rethymno


BARRIO The Neighbourhood Café - Dimitrakaki 1, Rethymno


COFFEE ISLAND - Mark. Portaliou 1, Rethymno


THE ROOF HIGHRISE – terasa na poslednjem spratu hotela Brascos u centru Retimna. Fantastičan pogled na ceo grad!


Sa pristupačnim cenama - Povoljno i ukusno:


Giros i suvlaki: PETRINO - Najbolji giros u gradu! U centru Retimna na Beach road 0-24 h, adresa: Sofokli Venizelou 23, Rethymno 741 00


Kratki obroci - italijanska kuhinja


ESTRELLA VORLD STREET FOOD postala je referentna tačka u Retimnu, jer nudi jela neuporedivog kvaliteta na prelepom mestu sa mladalačkom dekoracijom. Jaja kuvana na mnogo različitih načina, palačinke, pljeskavice, testenine, sveži sokovi i kafa, pivo i kokteli, puna lista vege i zdravih opcija, neki su od predloga koji se poslužuju od ranog jutra do kasnih večernjih sati.


Pica - Pasta - Salata: ITALIAN RETHYMNO - “savršena, savršena, savršena.. ambijent odličan na samom ćošku u prometnoj ulici.. uvek je puno i jako jeftino”… Arkadiou 279 Enanti Mouseiou, Retimno, Krit 741 00.


Lokalna kuhinja – Kritsko meze:


Tradicionalna taverna sa lokalnim specijalitetima: TAVERNA ZISIS - Mesto gde uvek jedu lokalni stanovnici, proverite i vi zašto! Adresa: Misiria Retimno Machis Kritis 63 Misiria Rethymno 74100.


Morska hrana – mesto gde ljudi čekaju za sto:


ZEFYROS FAMILY FISH TAVERNA – Najbolji restoran sa morskim plodovima u Retmnu! Vrhunska hrana sa zadivljujućim pogledom! Venecijanska luka, Nearchou 41 74100, Retimno, Krit 74100 Tel. +30 2831 028206 Zakažite!


Otmeni restorani – Luksuz za sva čula:


retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - Otmeni restoran Avli - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs

 


Luksuzni restoran: AVLI - Smatra se jednim od najboljih restorana u gradu. Hrana i lokacija su savršeni, ali je malo skupo 50 € - 60 € po osobi. Možete ga pronaći u srcu starog grada na samo 50 metara od fontane Rimondi i nekoliko minuta hoda od tvrđave i venecijanske luke, na adresi Xanthoudidou 22 & Radamanthios, 74100, Rethymno, Crete Tel. +30 28310 58250.

Raki Ba Raki: Veoma lep moderan restoran sa tradicionalnom kuhinjom smešten u maloj uličici u starom gradu. Cene 20 € po osobi. Možete ga pronaći na adresi Arambatzoglou 17.


Prima Plora: Ima vrlo lep pogled na grad i more. Morate probati kritharoto sa škampima. Cene su normalne 20-25 € po osobi. Možete ga pronaći na adresi Akrotiriou 8 Restoran Vassilis: Nedavno je otvoren u blizini tvrđave Fortezza. Lepo okruženje, dobra hrana i normalne cene. Možete ga naći Chimarras i Argiropoulon 27.


 


Gde izaći uveče u Retimnu -
GDE PITI?


LIVING ROOM – Avangardno mesto po modernom dekoru i atmosferi koja spaja turiste i lokalne stanovnike, kao i starije i mlađe. Otvoren je tokom cele godine, sa jedinstvenim i sofisticiranim karakterom. Široka paleta kafe i pića za svaki ukus i priliku, za klasiku i one avanturističke. Pored Trga nepoznatog vojnika, s pogledom na Venecijansku luku. Adresa: Eleftheriou Venizelou 5, Retimno, Krit 74100 Grčka.


BORA BORA ΒEACH – Odlično mesto, preko puta plaže. Atraktivan dekor, ljubazni, odlični kokteli. Platite piće-besplatne ležaljke na plaži. Adresa: Ari Velouxioti 42, Retimno, Krit 74100.


BONOBO – bar sa palmama, opuštajući pogled na more i muzički izbor stvaraju jedinstvenu atmosferu. Uživajte u svom piću ili koktelima koji su svi napravljeni od visokokvalitetnih alkoholnih pića.


THE ROOF HIGHRISE – Roof Highrise se nalazi na šestom spratu hotela Brascos, u centru Retimna. S obzirom da je to jedno od najviših mesta u okolini, sa ovog mesta se pruža zapanjujući pogled na Stari grad Retimno i na nepregledno more. Idealno je mesto gde možete uživati u osvežavajućem koktelu, kafi ili sladoledu.


CHAPLIN'S ROCK PUB KAFE u Retimnu idealan je izbor za sve one koji vole rok muziku! Odlična usluga, dobra pića i raznoliki izbor rok muzike stvaraju neverovatnu atmosferu za prijatelje rock n 'rolla.


Retimno je sve što bi grčki grad trebalo da bude i više. To je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova u Grčkoj i nekada je bio bastion Venecijanaca koji su ostavili moćno nasleđe - veliku tvrđavu Fortezza koja čuva Retimno sa vrha impozantnog rta. Gradom su takođe neko vreme vladali Turci, pa ćete naći mnoštvo osmanskih kupola i minareta kako vire iza zgrada iz 16. veka.


Retimno Krit leto 2024 avionom - hoteli i aprtmani - ulice grada Retimna - direktan čarter let Fibula Air Travel - fibula.rs