Bad Hofgastein zima 2020.

BAD HOFGASTEIN INFO

Bad Hofgastein je međunarodno priznat ski i wellness centar doline Gastein. Nalazi se u najširem i najsunčanijem delu ove doline i predstavlja jedan od najlepših i najstarijih austrijskih odmarališta. Udaljen je 60 km od aerodroma u Salcburgu, 7,5 km od Bad Gasteina i 726 km od Beograda.

Karakterišu ga: alpska klima sa hladnim i snežnim zimama i umerenim letima, čist planinski vazduh, snežni pokrivač od novembra do kraja aprila i terme koje u potpunosti dominiraju oblašću. Prosečna temperatura u januaru iznosi od -8 do 1ºC.

Ski staze - Bad Hofgastein

Bad Gastein (deo ski regije Gastein) ima 200 km padina za skijanje (i do 2700 m nadmorske visine). Skijalište ima 5 planina, od kojih sudve međusobno povezane. Najveća povezana ski oblast u ovom kraju je Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel (860- 2.300 m nadmorske visine), a najviša ski oblast je Sportgastein (1.590-2.650 m nadmorske visine).
Bad Gastein je idealan za skijaše srednjeg nivoa (117 km crvenih staza), ali postoje i staze za početnike (60 km plavih staza), kao i za eksperte (24 km crnih staza od kojih je najpoznatija Graukogel). Postoji i mogućnost za noćno skijanje na osvetljenoj stazi -Böckstein., zatim za nordijsko skijanje (90 km staza) i skijanje van staza. Za snowbordere je naročito atraktivan Gastein Snowpark, dok je ljubiteljima sankanja na raspolaganju osvetljena staza za sankanje Bellevue-Alm dužine 2.5 km. Postoji mogućnost i za iznajmljivanj ski opreme i angažovanje ski instruktora, a za najmlađe su tu i obdaništa.
Značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra: moderni ski liftovi ga povezuju sa ostalim skijalištima regiona Gastein, a topovi za veštački sneg obezbeđuju snežni pokrivač od novembra do kraja aprila.

BAD HOFGASTEIN ISTORIJA

Danas je popularan turistički centar koji je uspeo da savršeno integriše svoju arhitekturu i prirodno okruženje.Poznat je po svojim znamenitostima:
Parohijska crkva i zamak Veitmoser (gotički stil, iz 1554. godine).
U blizini, u mestu Viden nalazi se prva i jedina organska pivara Schmaranzgut.

Bad Hofgastein - zimovanje 2020.

Bad Hofgastein nudi brojne mogućnosti za zabavu i aktivan noćni život. Sam centar grada je karakterističan po uređenoj pešačkoj zoni, duž koje se nalaze hoteli, luksuzni butici, prodavnice, ali i brojni kafići, restorani, štandovi sa kuvanim vinom i poslastičare u kojima možete uživati nakon dana provedenog na skijalištu. Na glavnom trgu možete se opustiti uz žive nastupe lokalnih bendova.
Zimovanje 2015.. u Bad Hofgastein-u pruža velike mogućnosti svima koji žele da provedu aktivan odmor upotpunjen: skijanjem, nordijskim skijanjem, snowbording-om, sankanjem, klizanjem, ice-climbing-om, snowshoeing-om, ali i tenisom, skvošom, saunama, bazenima.
Poznat je i po svojim termalnim vodama koje pružaju izuzetne mogućnosti za relaksaciju i oporavak. Najekskluzivnija terma je Alpentherme (preko 32 000 m²) iz koje se pruža predivan panoramski pogled na Alpe, a uživaćete i u saunama, wellness području, toboganima, gejzirima i ski baru.

Bad Hofgastein - smeštaj

Bad Hofgastein raspolaže sa smeštajnim kapacitetima različitih kategorija. Brojni hoteli i apartmani svojim uslugama i sadržajima upotpuniće vaš boravak u ovom prelepom skijalištu. Neki hoteli imaju pogodnosti za seminare i konvencije, dok ćete se u Wellness hotelima potpuno opustiti i uživati u masažama i tretmanima.

SKIJANJE 2020. BAD HOFGASTEIN
NAŠA PONUDA ZA SKIJANJE U AUSTRIJI - BAD HOFGASTEIN
SKI AMADE ZIMOVANJE 2020.


Ovaj šarmantni austrijski gradić ima u ponudi sve što je neophodno za pravi zimski odmor. Idealno je mesto za skijanje i snowbord, oaza je mira i tišine, nudi velike mogućnosti za uživanje u zimskim čarolijama, pa privlači turiste iz svih krajeva sveta.