Bad Kleinkirchheim zima 2020.

KAKO STIĆI DO BAD KLEINKIRCHHEIM-a

Udaljenost od Beograda: cca. 661 km
Putni pravac: Beograd - Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – izlaz Ossiacher See – Radenthein – Bad Kleinkirchheim
Salcburg je udaljen 167km, Inzbruk 339km, Beč 316km, Linc 304km, Venecija 293km.

ZIMOVANJE BAD KLEINKIRCHHEIM

Bad Kleinkirchheim je slikovito mesto u Koruškoj, na sunčanom jugu Austrije, smešteno na 1.100m nadmorske visine u samom srcu nacionalnog parka Nockberge. Bad Kleinkirchheim predstavlja jedinstvenu kombinaciju termalnih kupališta i skijaških staza Idealno je mesto za porodičan odmor. Zahvaljujući bogatoj pratećoj ponudi, brojnim sportskim objektima i tradicionalnim jelima, Bad Kleinkirchheim nosi epitet najpopularnijeg koruškog skijališta..
Posebno je poznat kao mesto održavanja takmičenja u Svetskom skijaškom kupu, koji se ovde održava svake druge godine. Omiljena je skijaška destinacija nosioca Olimpijske zlatne medalje Franz Klammer-a, koji je usavršio veštinu skijanja upravo na koruškim planinama.

SKI INFO BAD KLEINKIRCHHEIM

Bad Kleinkirchheim se nalazi u ski regiji Bad Kleinkirchheim/St.Oswald, koja se prostire od 1.100 do 2.055m nadmorske visine (najviši vrh Kaiserburg 2.055m). Zahvaljujući modernom sistemu za pravljenje veštačkog snega i 800 snežnih topova, 97% staza na planinama Nockberge su prekrivene snegom u kratkom vremenskom periodu. Najmlađim posetiocima su na raspolaganju staze za skijanje, sankanje, dečiji liftovi i parkovi. Ostali ljubitelji sportova pred skijanja mogu da uživanju u zimskom pešačenju, snowboard-ingu, klizanju, zatvorenim terenima za tenis i golf, dvorani za skvoš. Ski sezona 2019/2020 traje od 01.12.2019-01.04.2020.
Ukupan broj žičara i liftova: 25 (4 gondole, 6 sedežnica i 15 vučnica)
Ukupna dužina staza: 103km (18km plavih, 77km crvenih i 8km crnih staza)
Ukupna dužina staza za sankanje: 15km (3 staze)
Ukupna dužina cross-country ski staza: 50km (3 staze)

SADRŽAJI BAD KLEINKIRCHHEIM

Bad Kleinkirchheim ima razvijenu turističku infrastrukturu, veliki broj moderno opremljenih smeštajnih objekata koji turistima omogućavaju idealan boravak i odmor. Bad Kleinkirchheim nudi preko 20 planinskih koliba i restorana u kojima se posetioci mogu okrepiti nakon skijanja, od rustične kolibe Unterwirt na 1342 m do restorana Kaiserburg na 2.055 m nadmorske visine. Tu su takođe popularni barovi locirani blizu gondole - Franz’s Bar, Club MC 99, Viktoria Pub, the Almstube and the Take Five Dancing Club.

SPA & WELLNESS BAD KLEINKIRCHHEIM

Posetioce u Bad Kleinkirchheim-u pored skijanja očekuju i dve termalne banje - Therme St. Kathrein i Thermal Romerbad. I dok jači pol pokušava da savlada različite težine staza, lepši pol i mališani nogu da uživaju u ovim spa centrima. St. Kathrein je porodična termalna banja, lekovita banja i lečilište u isto vreme. Nudi jedinstven welnes doživljaj i bazene površine 1.200 m2. U St. Kathrein veliki i mali gosti mogu da uživaju u đakuzijima, bazenima s blatom, hidro-masažnim kadama itd. Radno vreme: 08:00-20:00h (sauna 12:00-20:00h). Romerbad je jedno od najlepših alpskih wellness hramova u Evropi površine 12.000 m2. Urađen je po nacrtima čuvenog arhitekte Behnisch, kreatora Olimpijskog stadiona u Minhenu. U prevodu doslovce znači rimska terma.
Uz izvor i terme St. Kathrein nalazi se i istoimena gotička crkva iz 1492. godine. U podrumu te crkve nalazi se lekoviti izvor čija voda, prema legendi, izoštrava vid i leči očne bolesti pa od davnina predstavlja omiljeni cilj hodočasnika. Posetiocima se, takođe, preporučuje da posete i planinski put Nockalmstrasse, nacioalni park Nockberge, alpski park divljine Feld am See, jezero Mitstättersee.