Bansko SKIJANJE i ZIMOVANJE 2019/2020.

BANSKO 2019/2020.
Program putovanja

>> KLIKNI da pogledaš/skloniš <<

OPIS DESTINACIJE
Bansko je najmlađi skijaški centar u Bugarskoj, smešten na padinama planine PIRIN koja je poznati nacionalni park Bugarske. Nalazi se 150 km južno od Sofije, a 60 km jugo-zapadno od Blagoevgrada. Od Beograda je udaljen 650 km. U porodici eko sela Bansko je zauzelo značajno mesto sačuvavši tradicionalni izgled starih bugarskih varoši. Ono je klimatski planinski resort sa kratkim letom i dugom zimom. Prosečna temperatura tokom januara, najhladnijeg meseca, je –2 C. Sneg obilno pada i pravi konstantni snežni pokrivač od 2 m. Sezona skijanja počinje sredinom decembra i završava se sredinom aprila. Grad se nalazi na 930 m nadmorske visine, a splet skijaških staza iznad samog grada na nadmorskoj visini od 1100- 2560 metara, sa najvišim vrhom Todorka (2746 m). Ukupna dužina staza je 60 km. Staze se nalaze 10 km iznad grada i rasporedjene su u dva glavna ski centra Chalin valog (1.100- 1.600) i Shiligarnika (1.700- 2.500). Pristup stazama omogućava nova gondola kapaciteta 2000 skijaša na sat koja može da primi maksimum 8 putnika po rotaciji. Gondolom se stiže za 24 minuta na vrh visok 1635 m gde se račvaju staze i žice; ima 5 četvoroseda (propusna moć 800/900 skijaša na sat), 1 trosed (propusna moć 800 skijaša na sat), 5 vučnica i 2 baby ski lifta. Pored kvalitetnog skijanja ova snežna kraljica nudi mogućnost snowborda i krosa, ima školu skijanja za decu kao i topove za pravljenje veštačkog snega. Bansko preporučujemo aktivnim skijašima željnim dobrog skijanja i provoda.

Program putovanja:
NAPOMENA: boravak u izabranom hotelu prema uplaćenoj usluzi od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja, a u zavisnosti od hotelskih pravila (ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00h).
1. dan: Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel u određeni tip sobe prema uplaćenoj rezervaciji.
2. dan - pretposlednji dan: Boravak u izabranom hotelu na bazi uplaćene usluge. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
Poslednji dan: Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10:00 h. Kraj programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Napomena: Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.

1. Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
USLOVI PLAĆANJA ZA RANI BUKING: akontacija 50%, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja
Za boravak u hotelima u periodu 24.12.2019.- 10.01.2020. aranžman mora biti isplaćen u celosti do 24.11.2019.
3. Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
4. Kreditne kartice Banca Intesa na 6 rata bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate).
5. Čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuju deponovanim čekovima građana na 6 rata. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora i moraju imati dospeće 15.-tog u mesecu).
6. Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”.

SVAKA PROMENA REZERVACIJE KOJA JE POTVRDJENA PO CENAMA RANOG BUKINGA SMATRA SE OTKAZOM OD PUTOVANJA I PRIHVATA SE KAO NOVA REZERVACIJA PO NOVIM CENAMA I USLOVIMA.

U SLUČAJU OTKAZA ARANŽMANA UPLAĆENOG PO CENAMA RANOG BUKINGA VAŽE POSEBNI USLOVI OTKAZA ARANŽMANA – STORNO PENALI IZNOSE 100%.

CENA UKLJUČUJE:
• Smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja
• Uslugu predstavnika ino partnera (servis na engleskom jeziku)
• Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
OBVEZNA doplata za boravišnu i komunalnu taksu 1€ po osobi po noći (odrasli i deca - plaćanje u agenciji)
• Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Bugarska-Beograd - DOPLATA (NIJE OBAVEZNA) PO CENI IZ TABELE ZA AUTOBUSKI PREVOZ
• Novogodišnju večeru (doplata u agenciji, osim ako nije drugačije naglašeno u opisu hotela)
• Božićnu večeru (doplata u agenciji, osim ako nije drugačije naglašeno u opisu hotela)
• Ski usluge u pretprodaji (doplata u agenciji)
• Međunarodno zdravstveno osiguranje
• Ostale individualne troškove

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
• VAUČERI ZA HOTEL i za SKI PASS se preuzimaju na šalteru agencije FIBULA 2 dana pred put.
• MOGUĆE JE UPLATITI VEĆI BROJ NOĆI – U TOM SLUČAJU USLUGA PREVOZA JE U SOPSTVENOM ARANŽMANU PUTNIKA

KORISNE INFORMACIJE:
- Vremenska razlika u odnosu na naše vreme je +1 sat
- Za 1€ dobija se približno 1.93 LEVA (preporučujemo Vam da devize menjate u bankama ili menjačnicama u kojima je naznačeno da se ne plaća provizija)
- Pozivni broj iz Bugarske za Srbiju je 00381+ pozivni broj grada ili mobilnog predbroja (bez 0)+ broj pretplatnika.

AUTOBUSKI PREVOZ (BANSKO):
Organizovani polasci iz Beograda, Niša
SMENE SUBOTA / SUBOTA
(polasci petkom uveče od 13.12.2019. do 06.03.2020. - povratak subotom popodne)

AUTOBUSKI PREVOZ

POLAZAK AUTOBUSA IZ BEOGRADA ZA BUGARSKU JE JEDAN DAN RANIJE U ODNOSU NA DATUM IZ TABELE

GRAD

BEOGRAD

NIŠ

Vreme i mesto polaska

21.00h
Sa parkinga sportskog centra “Milan Gale Muškatirović (bivši sportski centar 25.Maj) na Dorćolu

oko 00.55 h
parkinga kod DIS-a (nekadašnji
Brikolaž) za 5 i više putnika, za
manji broj putnika mesto polaska je
benzinska pumpa Gazprom (preko
puta hotel Nais)

Cena povratne autobuske karte

50€ po osobi
40€ po osobi

Cena autobuske karte u jednom pravcu

30€ po osobi
25€ po osobi

Doplata za prevoz iz Novog Sada (minimu 4 pax) - 15€ po osobi

Doplata za tačno odredjeno sedište u autobusu - 1.000 din po sedištu

 POVRATAK AUTOBUSA IZ BUGARSKE ZA BEOGRAD JE POSLEDNJEG DANA BORAVKA

Vreme i mesto povratka:  Bansko

Sakupljane putnika od 17:00h (lokalno vreme) sa javnog parking ispod hotela Vihren Palace ili kod Grand Hotela Bansko

MINIMUM ZA REALIZACIJU AUTOBUSKOG PREVOZA IZ BEOGRADA JE 30 PUTNIKA

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika za autobuski prevoz, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza autobuskog prevoza ili da realizuje autobuski prevoz u organizaciji druge licencirane turističke agencije

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA AUTOBUSKOG PREVOZA OD AGENCIJE FIBULA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

NAPOMENE ZA AUTOBUSKI PREVOZ:

 • Vreme povratka iz Bugarske proverava se sa pratiocem grupe prilikom odlaska iz Beograda
 • Autobuska karta se plaća po sedištu, zajedničko sedište može da koristi iskjučivo dete do 2 godine
 • Ukoliko dete do 2 godine koristi sedište u autobusu, plaća punu cenu karte
 • Putnik je dužan da jedan dan pre polaska na put, proveri tačno vreme polaska autobusa
 • Putnici u prtljažnik mogu da unesu maksimum 2 torbe srednje veličine po putniku
 • Autobus po dolasku staje što je mogude bliže smeštajnom objektu.
 • Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta.
 • Zbog velikih saobradajnih gužvi na samoj destinaciji u vreme koje je predvidjeno za povratak, a kako bi se izbeglo višečasovno prikupljanje putnika, putnici se neće prikupljati po hotelima nego sa nekoliko mesta koja će biti određena tako da budu što bliža hotelu u kome su putnici smešteni.
 • O tačnom mestu i vremenu sastanka za povratak putnici mogu dobiti informaciju dan pre početka putovanja, a detaljne informacije će dobiti od pratioca grupe tokom odlaska.
 • Za povratak putnici su u obavezi da samostalno organizuju dolazak na predviđeno mesto polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogudnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator zadržava pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (minibus, autobus) i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju.

NAPOMENE I IZVODI IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA - AUTOBUSKI PREVOZ:

 • U AUTOBUSU - VI STE ČLAN GRUPE, MOLIMO POŠTUJTE GRUPU - GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS!
 • U autobusu je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Sva deca preko dve godine obavezno imaju svoje sedište. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir  starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,  kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli.
 • Agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu
 • Uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu. Prevoz prtljaga (2 torbe po putniku) je besplatan. Prostor za prtljag je u autobusu ograničen stoga vodimo racuna o saputniku i on je član grupe. Izuzimamo dečija kolica i ortopedska pomagala. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku. Agencija prevozi putnike do kuće ili hotela onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami (još jedan razlog da smanijte vaš prtljag)
 • Obeležite vaš prtljag: ime, prezime, telefon. U slučaju gubitka lakše će biti pronađen
 • Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovara
 • Zbog vaše bezbednosti, pridržavajte se uputstava pratioca grupe. Posada autobusa je odgovorna za tok i bezbednost vašeg putovanja, pustite ih da neometano rade svoj posao. Ako imate primedbe na njihov rad obratite se pretiocu ili agencij, nikako vozaču, nervozan vozač nije dobar vozač

Program putovanja br. 01 od 02.10.2019.
Organizator putovanja: FIBULA AIR TRAVEL AGENCY.
U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora putovanja, uplaćena sredstva organizator vraća putniku u roku od 5 dana.
Opšti uslovi putovanja agencije Fibula Air Travel su sastavni deo ovog programa.
Opisi hotela dostupni su na zvaničmom web site-u Fibula Air Travel www.fibula.rs
Licenca OTP 6/2010 od 27.01.2010, polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti za slučaj šteta nanete putniku 300059971 od 24.01.2019. do 25.01.2020. DDOR NOVI SAD osiguranje

 

FIRST
MINUTE
BANSKO

ZIMA
2019/2020

 

*** Poštovani i dragi putnici, Usled novonastalih okolnosti i vanrednog stanja proglašenog na teritoriji R. Srbije sa ciljem zaustavljanja epidemije Corona virusa - Fibula Travel Vas obaveštava da od 17.3.2020. godine obustavlja rad u svim poslovnicama. Bezbednost i zdravlje zaposlenih, njihovih porodica kao i svih sugrađana je na prvom mestu, stoga Vas pozivamo da ostanete kod kuće, a mi ćemo se potruditi da na sva pitanja odgovorimo putem dostupnih kanala komunikacije. O posledicama koje će pandemija iza sebe ostaviti, nećemo govoriti sada, nadamo se, kao i svi Vi, da će trajati što kraće i da ćemo ih prebroditi što bezbolnije. Imajući u vidu Odluku Vlade R Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS CoV-2 zaraznom bolešću (“Službeni glasnik RS” broj 23/20 od 10.03.2020. godine), obaveštavamo Vas da su sredstva koja ste uplatili u korist agencije FIBULA AIR TRAVEL za ugovorena putovanja priznata u zakonom propisanom procentu. Novčana sredstva ćete moći da iskoristite nakon okončanja pandemije koja će biti zvanično objavljena odlukom Vlade R Srbije. Mi ćemo biti tu, na našem sajtu moći ćete da se informišete o svim aktuelnim ponudama, kao i o svim nažalost otkazanim putovanjima. Sve informacije u vezi sa ugovorenim putovanjima, kao i putovanjima koja želite da ugovorite možete dobiti koristeći e-mail adresu: info@fibula.rs i broj telefona 064/596-13-43 (09-16h PON-PET). Želimo Vam da sačuvate zdravlje i da zajedno sa nama pođete na nova putovanja, čim se za to ukaže prilika. Ostanite zdravi! Vaša Fibula Air Travel ***

SKI 2019/2020. INFO BANSKO
>> KLIKNI da pogledaš/skloniš <<

Iznad Banskog se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.
Ski staze imaju ukupno 65 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje. Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snouborda, a postoji i škola skijanja i dečije žičare za najmlađe. Sve staze u Banskom odgovaraju i snouborderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snouborderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svetski Kup 2009., 2010. i 2011. godine). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ''Fun Park'' i ''Half Pipe''gde mogu iskazati sve svoje skijaške i snouborderske sposobnosti.
Ukupno ima 16 staza, a najpoznatije su:
- Bunderitsa (četvorosedna žičara; laka staza; počinje na 2560 m nadmorske visine; mogućnost izbora sledeće staze: Todorka, Balkaniada ili Tomba).
- Balkaniada (trosedna žičara; srednja staza; na njoj se organizuju brojna takmičenja).
- Todorka (trosedna žičara; laka staza ''Kolarski put'' (donji deo) i srednja staza (gornji deo).
- Tomba (četvorosedna žičara; teška staza - nagib 73 %).
Moderna žičara (sagrađena 2003.godine) povezuje mesto sa prvim platoom sa kog kreću staze. Žičara je udobna i što je veoma bitno može da preveze 2400 ljudi za 1h, tako da se na nju čeka relativno kratko. Od skoro svakog hotela do prvih ski liftova idu šatl-busevi.

Cene su izražene u € po osobi

U S L U G E

ODRASLA OSOBA

DETE 7-11.99 GOD

3 DANA

5 DANA

6 DANA

3 DANA

5 DANA

6 DANA

1. SKI PASS + skije, štapovi, čizme

123

206

239

77

123

145

2. SKI PASS + skije + štapovi

123

193

208

71

114

124

3. SKI PASS+ ski škola 4h/dan + 1 ski veče

147

236

275

94

157

168

4. SKI PASS+ ski škola 2h/dan + 1 ski veče

143

213

229

-

-

-

5. VELIKI SKI PAKET (najam ski opreme + škola 4h dnevno + ski pass + 1 ski veče za paket 6 dana)

150

250

290

109

159

171

4. VELIKI Snowboard paket (najam opreme sa čizmama + škola 3 dana/2h dnevno + ski pass + 1 ski veče)

210

298

312

-

-

-

5. SKI PASS+ najam snowboarda + čizme

170

260

280

-

-

-

6. SKI PASS+ najam snowboarda

140

219

237

-

-

-

7. SKI PASS + škola snowboarda 3 dana/2h dnevno + 1 ski veče

173

224

238

-

-

-

 

REZERVACIJA SKI USLUGA U PRETPRODAJI JE MOGUĆA NAJKASNIJE 5 DANA PRED PUT.

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Ski pass se preuzima od predstavnika našeg partnera koji se kontaktira po dolasku na destinaciju
 • Prilikom preuzimanja ski pass-a OBAVEZANO se plaća depozit u iznosu od 5 BGN. Depozit se refundira prilikom vraćanja ski karte.
 • Ukoliko je kartica ski pass-a izgubljena ili ukradena depozit se ne refundira
 • Svako oštećenje opreme koja je iznajmljena na licu mesta ili gubitak opreme se plaća
 • Za neiskorišćenu ski uslugu NOVAC NE MOŽE DA SE REFUNDIRA.

 

BANSKO SKIJANJE

SKIJANJE 2019/2020 BANSKO - NAŠA PONUDA ZA BANSKO
Mešavina ski staza, modernih liftova, atrakcija, prelepe prirode, ali i kulturnog nasleđa, tradicionalne hrane, pića, folklora i gostoprimstva čini Bansko savršenim mestom za odmor skijaša svih uzrasta.
Zima 2019/2020 – Zimovanje 2019/2020 – Skijanje 2019/2020.
Ponude agencije Fibula za predstojeću zimsku sezonu 2019/2020. godine
Bugarska 2019/2020. Zimovanje i Skijanje
Bansko First minute skijanje ponude za decembar 2019/2020.
Bansko zima 2019/2020 u ponudi agencije Fibula , možete naci sledeće informacije i ponude.
Bansko info. Cene smeštaja, cene u rastoranima, cene ski pasa, vremenska prognoza snežnih padavina u Banskom za Skijanje i Zimovanje 2019/2020.

Bansko hoteli
Cene smeštaja u hotelima, apartmanima i apart hotelima različitih kategorija i lokacija. Cene hotelskog smeštaja u Banskom 2019/2020. sa različitim vrstama popusta. Hoteli u centru Banskog, hoteli kod gondole u Banskom , hoteli blizu ski staze u Banskom. Hotele smo podelili 3 grupe. Najpovoljniji su hoteli sa 2 vrste popusta.popust za rani buking i extra popust. Hoteli blizu ski gondole i ski staze. Hoteli i apart hoteli u centru Banskog.

Bansko apartmani
Ponude za smeštaj u apartmanima u Banskom za zimovanje 2019/2020. Apartmani i Apart hoteli različitih kategorija usluga i lokacija. Apartmani u centru Banskog , Apartmani kod gondole u Banskom, apartmani i apart hoteli kod ski staze u banskom

BANSKO HOTELI BLIZU SKI STAZE:
Kempinski Hotel Grand Arena 5*
Amira Hotel 5*
MPM Sport 4*
MPM Guinness 4*
Regnum Apart Hotel 4*
Vihren Palace 4*
Maria Antoaneta 4*
Astera Bansko Hotel&Spa 4*
Casa Karina 4*
St. George Palace 4*
Belvedere Holiday Club 4*
Strazhite 4*
Dream Apart Hotel 3*

BANSKO HOTELI U CENTRU:
Park Hotel Gardenia 4*
Pirin Hotel 4*

BANSKO LUX HOTELI:
Kempinski Hotel Grand Arena 5*
Amira Hotel 5*
Premier Luxury Resort 5*
Astera Bansko Hotel&Spa 4*
Lucky Bansko Apart hotel 5*
Grand Hotel Bansko 4*


BANSKO PORODIČNO SKIJANJE:
Astera Hotel Bansko 4*
Maria Antoaneta 4*
Casa Karina 4*
St. George Palace 4*
Grand Hotel Bansko 4*
Perun Lodge 4*

BANSKO ZIMA 2019/2020

Bansko Zimovanje 2019/2020 ski vikendi na 3, 4 i 5 dana
Specijalne ponude za kraći boravak u ski centru.
Bansko 2019/2020 last minute ponude za smeštaj u hotelima i apartmanima.
Veliki broj sniženih cena u prodaji po principu last minute o ove sezone biće dostupni putnicima koji se odluče za putovanje u poslednji čas po povoljnijim cenama i popustima koje odobaravaju hoteli
Bansko Zima 2019/2020. specijalne ponude za smeštaj u apartmanima hotelima i različitim smeštajnim jedinicama. Hoteli u Banskom odobravaju velike popuste tokom zime 2019/2020. Popusti na specijalnim ponudama se kreću do 50% i redovno se ažuriraju na sajtu agencije Fibula.
Bansko nudi brojne mogućnosti za zabavu i rekreaciju i aktivan noćni život. Nakon dana ispunjenog avanturom na stazama, gosti Banskog mogu da uživaju u lokalnim restoranima - mehanama u kojima se služi tradicionalna bugarska kuhinja i pića ali i internacionalni specijaliteti. Oko staza ima dosta ski barova, a najpoznatiji Apres ski bar ''Happy End'' se nalazi kod donje stanice gondole (odlična vina, plesni podijum, igrači u kavezima, ogromni ekrani koji prikazuju video klipove skijanja, snoubordinga, paraglajdinga i ostalih ekstremnih sportova; vikendom - muzika uživo).
Zimovanje 2019/2020. u Banskom pruža velike mogućnosti svima koji žele da provedu aktivan odmor upotpunjen: sankanjem, klizanjem na velikom klizalištu u centru Banskog, različitim zabavnim i animacionim programima na snegu.
Od izleta preporučujemo da posetite: Nacionalni park Pirin koji je pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih prirodnih i kulturnih lepota (mnoštvo ledničkih jezera, vodopada, pećina, četinarskih šuma), manastir Rila, glavni grad Sofiju, Piknika, Dobarsko (crkva Sv. Teodora Tirona & Teodora Stratilata), Yagodinska pećina, mineralni izvori u Dobriništu i Banyi, The Dancing Bears Park (dom divljih medveda od kojih svaki ima svoju teritoriju; traže hranu sakrivenu po parku kako bi sve izgledalo kao da su u svom prirodnom staništu).
Bansko hoteli 2019/2020.
Hoteli u Banskom su različitih kategorija i u skladu sa tim pružaju i raznovrsne usluge i sadržaje. Gostima su na raspolaganju bazeni, SPA centri, skijašnice, internet i drugi veoma kvalitetni sadržaji koji su podređeni svima koji žele da svoje zimovanje 2019/2020. provedu u Banskom. Hoteli u Banskom su izgrađeni u poslednjih nekoliko godina i modernog su dizajna i enterijera. Naročito su popularni Apart-hoteli koji osim kvalitetnih sadržaja imaju i veoma pristupačnu cenu. Pored hotela i apart hotela, u Banskom postoje i apartmanske zgrade sa lepo uređenim apartmanima koji takođe poseduju slične sadržaje kao i hoteli. Skoro svaki hotel i apartmanska zgrada ima šatl bus kojim besplatno prevozi svoje goste do početne stanice gondole. Hoteli u Banskom su naročito prilagođeni porodicama sa decom. U velikom broju hotela postoje sobe, studia i apartmani različitih struktura, prilagođenih porodičnom turizmu i to po povoljnim cenama.

BANSKO INFO

Bansko je najmlađi i najperspektivniji ski-centar u Bugarskoj i na Balkanu.
Udaljen je 570 km od Beograda i 150 km od Sofije. Nalazi se na 930 m nadmorske visine, na severnoj strani planine Pirin koja je proglašena za nacionalni park (ima više od 170 jezera i preko 60 vrhova iznad 2700 m nadmorske visine). Lepota planine Pirin, stare etno kućice, novoizgrađeni luksuzni hoteli i apartmani, kao i moderni sistem staza i ski liftova čine Bansko najprestižnijim ski - centrom u istočnoj Evropi.
Bansko karakteriše veličanstven pejzaž, visoki planinski vrhovi, borove šume, ali i oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima koji doprinosi tome da sezona skijanja na ovoj planini traje po 6 meseci (snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila). Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m, a značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra (preko 160 topova za sneg tj. na više od 85 % terena).
Bansko - Ski staze Skijanjem između visokih borova i jela, okupani zimskim suncem, udišući čist vazduh i diveći se neverovatnim pejzažima, doživećete neopisiv osećaj slobode.
Iznad Banskog se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.
Ski staze imaju ukupno 65 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje. Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snouborda, a postoji i škola skijanja i dečije žičare za najmlađe. Sve staze u Banskom odgovaraju i snouborderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snouborderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svetski Kup 2009., 2010. i 2011. godine). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ''Fun Park'' i ''Half Pipe''gde mogu iskazati sve svoje skijaške i snouborderske sposobnosti.
Ukupno ima 16 staza, a najpoznatije su:
- Bunderitsa (četvorosedna žičara; laka staza; počinje na 2560 m nadmorske visine; mogućnost izbora sledeće staze: Todorka, Balkaniada ili Tomba).
- Balkaniada (trosedna žičara; srednja staza; na njoj se organizuju brojna takmičenja)
- Todorka (trosedna žičara; laka staza ''Kolarski put'' (donji deo) i srednja staza (gornji deo)
- Tomba (četvorosedna žičara; teška staza - nagib 73 %)
Moderna žičara (sagrađena 2003.godine) povezuje mesto sa prvim platoom sa kog kreću staze. Žičara je udobna i što je veoma bitno može da preveze 2400 ljudi za 1h, tako da se na nju čeka relativno kratko. Od skoro svakog hotela do prvih ski liftova idu šatl-busevi.

BANSKO ZA POČETNIKE

POVOLJNO skijanje, odlične staze, vrhunski instruktori, veoma povoljne cene i mnogo zabave za neskijaše.
Bansko je sinonim za porodilčno zimovanje, jer nudi za svakoga po nešto. Bansko je od Beograda odaljeno oko pet časova vožnje, a nalazi se u jugozapadnoj Bugarskoj na planini Pirin. Sezona traje od decembra do aprila.
Visina snega u Banskom tokom zime je dva metra, jer sistem za veštačko osnežavanje garantuje dobru sezonu. Sam grad se nalazi na nadmorskoj visini od 925 metara, pa oni koji ne skijaju mogu da se čistim ulicama šetaju, šopinguju i uživaju u planinskom vazduhu.
Bansko staze nalaze se na visini od 2.560 metara i stiže se žičarom (šest kilometara) ili kolima. Ova visina je dovoljan garant snežnog pokrivača. Bansko ponuda za skijaše je toliko bogata da je posle skijanja u ovom Nacionalnom parku teško naći novi snežni kutak. Ima 70 kilometara staza za početnike, iskusne skijaše, ali i crne profesionalce. Staza "Alberto Tomba" je mesto na kojem treba ukrstiti skije! Najveća poslastica je to što sa vrha do podnožja planine skijaši mogu da stignu na skijama! Staza do podnožja je dugačka 16 kilometara, odgovara i početnicima i prolazi se kroz prelepu šumu. Na ovoj planini će uživati i ljubitelji krosa, snouborda i biatlona.
Bansko škole skijanja su nadaleko čuvene. Pored velikog broja instruktora koji govore srpski jezik, najveća prednost je mogućnost da se uplati paket: oprema, ski-pas i časovi.
Bansko ponuda hotela je bogata, jer ima više od 300 smeštajnih objekata. Mnogi hoteli su porodični, a ima i dosta apart-hotela. Iy svih hotela saobraćaju minibusevi do gondole.
Bansko hoteli koji se nalaze van grada imaju bazene, velnes sadržaje, a mnogi imaju i toplu mineralnu vodu.
Frst minit ponuda Bansko se neuporedivo više isplati od yimovanja u svim ostalim ski centrima regiona.
Bansko sezona 2018-2019 godine je jedan od najprestižniji skijaških centar u istočnoj Evropiu kojem je najpovoljnije provesti zimski raspust..