BOROVEC SKIJANJE

Ski 2018/2019. Info Borovec
U Borovecu ima ukupno 23 ski staze ukupne dužine od 58 km koje pružaju odlične uslove za skijanje. Najduža staza ima 12 km, a dužina staza za kros-kantri iznosi 35 km. Podeljene su po težini, tako da odgovaraju i početnicima, ali i ekspertima:
4 staze za početnike su: Suhar, Rotata, Borosport Ski school area, Sitnya-kovo Royal Residence Ski Way;
6 plavih staza: Markudjik 1, Haramia, Sitnyakovo 1, Martinovi baraki 1, Rila i Iglika;
9 crvenih staza: Markudjik 2B, 3, Yastrebets 1, 3, Popangelov, Sitnzakovo 2, 3, Martinovi baraki 2, 3;
4 crne staze: Markudjik 2A, Fonfon, Martinobi baraki 4, Cherveno zname.
Postoji mogućnost iznajmljivanja skija ili snouborda, dok najmlađima na raspolaganju stoje skijaški vrtići. Borovec škola skijanja sa internacionalnom reputacijom i dugogodišnjom tradicijom zapošljava više od 200 ski instruktora (većina su bivši profesionalni skijaši). Časovi skijanja se odvijaju u pet rangova, od A do E, u grupama ili individualno 4h dnevno, 6 ili 12 dana. Kurs se završava prijemom skijaških sertifikata. Instruktori su obučeni da vas brzo i efikasno nauče skijanju, a o njihovom uspehu svedoči činjenica da se početnici posle par dana obuke gondolom penju na izazovnije staze Yastrebets centra.
Za ljubitelje snouborda je idealna staza Rotata koja isključuje opasnost od sudara sa skijašima. Njen gornji deo odgovara iskusnijima, a niži (u dužini od 150 m) početnicima.
Topovi za sneg rade tokom cele ski sezone na 6 staza, a od njih 6 (izuzimajući Popangelov i Yastrebets 3) 4 staze imaju i mogućnosti za noćno skijanje (Rila, Iglika, Martinovi baraki 2 i 3). Centar raspolaže gondolom i razgranatom mrežom sedežnica i ski liftova (ukupno 13).

BOROVEC HOTELI BLIZU SKI STAZE:
Rila Hotel 4*
Iglika Palace 4*
Samokov Hotel 4*
Ela Hotel Borovets 3*
Iceberg Hotel 4*
Yanakiev Club hotel 4*
Flora Complex 4*

BOROVEC PORODIČNO SKIJANJE:
Festa Chamkoria 4*
Iceberg Hotel 4*
Lion Hotel 4* Borovec
Rila Hotel 4*
Iglika Palace 4*


Borovec apartmani
Ponude za smestaj u apartmanima u Borovecu za zimovanje 2019.Apartmani i Apart hoteli razlicitih kategorija usluga i lokacija.Apartmani u centru Boroveca , Apartmani kod gondole u Borovecu, apartmani i apart hoteli kod ski staze u Borovecu
Borovec Garden apartmani

Borovec Zimovanje 2019 First minute ponude sa popustima za smestaj u hotelima i apartmanima

Borovec 2019 last minute ponude za smestaj u hotelima i apartmanima.U razlicitim periodima zimske sezone hoteli na borovecu nude razlicite popuste.Last minute na Borovecu 2019 , specijalne ponude za zimovanje , Ski vikendi , Ski pass ukljucen u cenu

Borovec Zima 2019 specijalne ponude za smestaj u partmanima hotelima i razlicitim smestajnim jedinicamaSpecijalne ponude za zimskli raspust za skijanje i zimovanje na Borovecu 2019 godine

 

BOROVEC ZA POČETNIKE

Borovec

Nadmorska visina: 1350 m
Broj staza: 58 km staza
Putni pravac: Beograd - Sofija - Pančarevo - Samokovo - Borovec
Udaljenost od Beograda: 470 km
Sezona: decembar-april

BOROVEC je najstariji, najpopularniji i najživlji bugarski ski centar. Za naše skijaše je ovo idealno mesto za savršen zimski odmor, jer su, pored dobrih staza i svežeg vazduha, cene najbolja preporuka ovog ski centra.
Ski centar Borovec je jedan od najpoznatijih skijaških centara u Evropi i prepun je turista iz EU. Nalazi se na severnoj padini Rilskih planina, a u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu Musala (2925 m).
Borovec hoteli okruženi su borovim šumama, pa je vazduh bogat kiseonikom. Vazduh je čist, danju ima dosta sunca, a noći su hladne, pa je odlično odredište za zimovanje i za one koji ne skijaju. Zime su blage sa dosta snega, a vazduh okrepljujuć.
Smeštaj u Borovecu se sastoji od različitih hotela, apartmana i planinskih koliba. Apartmani i hoteli u Borovecu se odlično održavaju.
Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudži. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog kupa u Alpskom skijanju.
Visina snega Borovec, međutim, ne treba da brine skijaše, jer su staze opremljene sistemom za veštačko osnežavanje. Skijašima je na raspolaganju 15 staza koje su opremljene i noćnim osvetljenje. Ski staze su prilagođene svima, pa će ravnopravno mesto na snegu naći i početnici i profesionalci. Izbor staza je odličan, a liftovi se nalaze blizu centra i skijaši mogu sa skijama stazom bukvalno spuste do vrata hotela.
Ski škole Borovec imaju na raspolaganju 200 instruktora od kojih većina govori engleski i svi srpski jezik. Škole skijanja su poznate i čuvene na međunarodnom nivou, jer nude obuku na pet nivoa. Grupe su male, a deca skijaju po četiri časa dnevno, pa brzo mogu i da se oprobaju na izazovnijoj stazi na vrhu Jastrebec planine. Tu se nalazi i Peter Popangelov škola za stručno skijanje.
Snouborderi će uživati u Borovecu, a prvi dan treba da započnu na padinama Sitnjakovo i Martinovi Baraki, koje su povezane i imaju dobre liftove. Najjeftinije skijanje u regionu može se nadje upravo u Borovecu. Povoljne cene su ne samo kada je u pitanju smeštaj, nego i vanpansionska usluga. Turistima su na raspolaganju mnogobrojni restorani, taverne, diskoteke, mehane, klubovi, barovi i ostali načini "apre ski" provoda.
Najjeftinije skijanje Borovec nudi zbog povoljnih cena smeštaja i vanpansionske potrošnje zabave za neskijaše, kao što su: vožnja sankama, kuglanje, večeri folklora i karaoke barovi, ali i šoping.
Rilski manastir je najpoznatiji u Bugarskoj i nalazi se u severozapadnom delu istoimene planine. Rilski manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski i pod zaštitom UNESKO.

BOROVEC ZIMA 2019

Hoteli u Borovecu - Bugarska
Smeštaj Borovec – zima 2018/2019.

Turistička infrastruktura u Borovecu je veoma razvijena. Na raspolaganju vam je veliki izbor smeštaja: novi i renovirani hoteli, apartmani i apartmanske zgrade. Hoteli su kategorizovani po lokalnoj kategorizaciji i pružaju raznovrsne sadržaje: bazeni, saune, fitnes sale, Spa i wellnes centri. Kvalitet usluga i bogatstvo sadržaja u smeštajnim objektima se povećava iz godine u godinu. Neki od ponuđenih hotela se nalaze u blizini ski liftova, dok većina udaljenih hoteli organizuje besplatan prevoz šatl busem do početnih stanica gondola. Cene smeštaja u Borovecu su veoma pristupačne, a još prikladnijim i pristupačnijim ih čine brojni popusti i specijalne ponude, od kojih ćemo izdvojiti popust za rani buking. Ukoliko rezervišete smeštaj u nekom od hotela ili apartmana iz naše ponude u periodu od septembra do kraja novembra, ostvarićete popuste od 10 do 25%. Specijalne ponude za zimovanje 2018/2019. možete očekivati već u novembru.

Borovec - zimovanje 2018/2019. Zimi je ski centar privlačan ne samo zbog odličnih uslova za skijanje, nego i zbog raznovrsnog noćnog života. U Borovecu ima mnogo restorana, barova i zabavnih centara (tu spadaju i oni za decu). Najpopularniji klubovi i diskoteke se nalaze u samom centru - Buzz bar, Black Tigar, Mamacitas, Bonkers disco, Club Slide, White Magic u kojima se pušta internacionalna muzika. Većina mesta radi do ranih jutarnjih sati, cene su pristupačne, a organizuje se i "happy hour" sa specijalnim popustima. U tavernama možete uživati u tradicionalnoj bugarskoj kuhinji i muzici. Jednom nedeljno se organizuje skijaški karneval „Spuštanje sa bakljama"- noćno skijanje u kome mogu da učestvuju svi. Pored aktivnosti poput skijanja, noćnog skijanja, sankanja, snoubordinga, klizanja, kros kantrija, skijaških skokova i biatlona, ljubitelje zabavnih sportova očekuju i kuglanje, bilijar, stoni tenis, bazeni, saune, fitnes centri, sportske sale. Od izleta preporučujemo da posetite: manastir Rila, glavni grad Sofiju, palatu Carska Bistrica.

Borovec First minute skijanje ponude za decembar 2019 U HOTELIMA NA BOROVECU

Borovec zima 2019. U ponudi agencije Fibula, možete naći sledeće informacije i ponude.

Borovec info. Cene smeštaja, cene u rastoranima, cene ski pasa,vremenska prognoza snežnih padavina u Borovecu za Skijanje i Zimovanje 2019.

Borovec hoteli
Cene smeštaja u hotelima apartmanima i apart hotelima različitih kategorija i lokacija. Cene hotelskog smeštaja u Borovecu 2019. sa različitim vrstama popusta.

Hoteli u centru Boroveca, hoteli kod gondole u Borovecu, hoteli blizu ski staze u Borovecu Hoteli u ponudi za zimovanje i skijanje na Borovecu.


 

BOROVEC INFO

Borovec info
Borovec je najveći i najpopularniji ski-centar u Bugarskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.350 metara (najviša staza je na 2.600 m) na severnoj padini planine Rila u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 m). Udaljen je 480 km od Beograda, 126 km od Plovdiva, 70 km od Sofije i 10 km od Samokova koji je bogat kulturnim i istorijskim znamenitostima.
Borovec karakterišu četinarske, borove šume, čist vazduh bogat kiseonikom, jedinstvena planinska klima (mnogo sunca danju i hladne noći), snežni pokrivač od sredine decembra do aprila. Prosečna temperatura u januaru je 4.6ºC. Borovec - Ski staze U Borovecu postoje tri ski centra: -Sitnyakovo ski centar - 1337-1780 m nadmorske visine (Sitnyakovo 1, 2, 3, Martinovi baraki 1, 2, 3, 4, Rila, Iglika, Rotata, Cherveno zname, Borosport Ski school area, Sitnya-kovo Royal Residence Ski Way) -Yastrebets ski centar - 1340-2369 m nadmorske visine (Yastrebes 1, 3, Haramia, Fon-fon, Popangelov) -Markudjik ski centar - 2144-2550 m nadmorske visine (najpostojaniji snežni pokrivač): Markudjik 1, 2A, 2B, 3, Suhar. BOROVEC karakteriše veličanstven pejzaž, visoki planinski vrhovi, borove šume, ali i oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima koji doprinosi tome da sezona skijanja na ovoj planini traje po 6 meseci (snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila). Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m, a značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra (preko 160 topova za sneg tj. na više od 85 % terena).
BOROVEC - Ski staze Skijanjem između visokih borova i jela, okupani zimskim suncem, udišući čist vazduh i diveći se neverovatnim pejzažima, doživećete neopisiv osećaj slobode.
Iznad BOROVECg se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.
Ski staze imaju ukupno 65 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje. Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snouborda, a postoji i škola skijanja i dečije žičare za najmlađe. Sve staze u BOROVECm odgovaraju i snouborderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snouborderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svetski Kup 2009., 2010. i 2011. godine). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ''Fun Park'' i ''Half Pipe''gde mogu iskazati sve svoje skijaške i snouborderske sposobnosti.
Ukupno ima 16 staza, a najpoznatije su:
- Bunderitsa (četvorosedna žičara; laka staza; počinje na 2560 m nadmorske visine; mogućnost izbora sledeće staze: Todorka, Balkaniada ili Tomba).
- Balkaniada (trosedna žičara; srednja staza; na njoj se organizuju brojna takmičenja)
- Todorka (trosedna žičara; laka staza ''Kolarski put'' (donji deo) i srednja staza (gornji deo)
- Tomba (četvorosedna žičara; teška staza - nagib 73 %)
Moderna žičara (sagrađena 2003.godine) povezuje mesto sa prvim platoom sa kog kreću staze. Žičara je udobna i što je veoma bitno može da preveze 2400 ljudi za 1h, tako da se na nju čeka relativno kratko. Od skoro svakog hotela do prvih ski liftova idu šatl-busevi.