GERLITZEN zima 2020.

KAKO STIĆI DO GERLITZEN-a

Udaljenost od Beograda: cca. 660km
Udaljenost od najbližih aerodroma: Klagenfurt 27km, Salzburg 146km
Putni pravac: Beograd – Zagreb – tunel Karavanke – Villach (Ossiach am See) – Treffen – Arriach – Sauerwald - Gerlitzen

GERLITZEN 2020. SKIJANJE.

Skijalište Gerlitzen
Gerlitzen skijalište (1.911m n.v) nalazi se u najjužnijoj austrijskoj pokrajini Koruška na planini Gerlitzen iznad jezera Ossiacher (Ossaicher See) u blizini grada Villach. Gerlitzen je poznato vrhunsko područje za porodični skijaški odmor i kao jedini ovlašćeni skijaški centar u Koruškoj za porodice sa decom i za skijaške početnike. Moderne i komforne žičare i liftovi, najbolje školovani učitelji skijanja i snowboard-a Gerlitzen, sve do smeštaja i gostionica, koji su svojom ponudom orijentisani na porodice, omogućavaju svim porodicama odmor na planini Gerlitzen. Ukupna dužna staza je 60,1km (11,4km plavih, 45,4km crvenih, 3,3km crnih i 12,9km ski ruta). Gerlitzen ima ukupno 16 žičara i ski liftova (7 vučnica, 7 sedežnica, 1 gondola i 1 dečiji lift). Gerlitzen svijim gostima pored skijaških staza nudi panoramske staze za skijaško trčanje, sankanje, planinske ture, klizanje, snowboarding. Središnja gondola Kanzelbahn nalazi se u mestu Annenheim (520m n.v) uz jezero udaljena od auto-puta oko 5 km. Tu se nalazi prodajno mesto za ski karte (otvoreno od 07:55h), informacije, caffe-raestoran, internet-caffe je besplatan, prodavnica, toalet, parking kapaciteta 500 mesta. Veći parking kapaciteta 1000 mesta nalazi se nešto pre Annenheima is a njega voze besplatno autobusi do Annenheima/Kanzelbahna. Kanzelbahn (dužina 2.700m, radno vreme 08:00-17:00h) vozi do prve tačke gde se nalaze sedežnica Kanzelhohe (1.500m n.v). Tu se nalazi vrlo široka staza za učenje, škola skijanja, škola skijanja za decu, poseban dečiji prostor za skijanje, iznajmljivanje opreme, ski servis, informacije, restorani, prodajno mesto za ski karte. Prema samom vrhu skijališta Gerlitzen (1.911m n.v) vozi sedežnica Gipfelbahn (dužina 2.000m, radno vreme 08:25-16:15h). Dolaskom na vrh pruža se svima mogućnost da uživaju u panoramskom pogledu prema Ossaicher jezeru ili Karavankama (ukoliko je vreme lepo). Staze sa vrha vode ka svim stranama, pretežno su crveno plave. Staze su vrlo dobro označene i lako je snalaziti se na njima kao i na planu staza. Na vrhu se nalazi spasilačka služba, restoran i foto-tačka.
Druga stanica Klosterle udaljena je od silaska sa auto-puta oko 14 km i nalazi se na visini od 1000m. I tu se nalazi prodajno mesto za ski karte, informacije, škola skijanja, škola skijanja za decu, poseban dečiji prostor za skijanje, iznajmljivanje opreme, ski servis, parking kapaciteta 800 mesta. Prema vrhu prvo vozi sedežnica Klosterlebahn I do visine od 1.670m (dužina 2.000m n.v, radno vreme 08:30-16:00h), zatim se nastavlja ka vrhu sa sedežnicom Klosterlebahn II (dužina 2.100 m, radno vreme 08:30-16:00h).

SADRŽAJI 2020. GERLITZEN

Gerlitzen svojim gostima nudi niz smeštajnih objekata – od planinskih kuća do hotela s 5* na obali jezera Ossiacher, u Arriach-Klösterle, Afritz-Verditz, Villach, Treffen. Iako se ne može takmičiti sa austrijskim après ski gigantima, Geritzen svojim posetiocima može ponuditi dobru zabavu i odmor. Svim skijašima se preporučuje rustična Huaba Hittn ili Neugarten Almseehutte sa ogromnim otvorenim barom. Prednost Gerlitzena je blizina Villach-a u kome se mogu naći odgovarajući après ski lokali, mnogobrojne prodavnice, kulturno-istorijski spomenici.

NAŠA PONUDA 2020. AUSTRIJA
GERLITZEN 2020. SKIJANJE
GERLITZEN 2020. ZIMOVANJE
TREFFEN 2020. ZIMOVANJE
TREFFEN 2020. SKIJANJE
OSSIACH 2020. SKIJANJE
OSSIACH 2020. ZIMOVANJE

AUSTRIJA 2020. SKIJANJE

TREFFEN 2020. od Beograda 644 km Treffen je malo mesto smešteno u podnožju planine Gerlitzen, u blizini jezera Ossiacher. Ostaci rimskih građevina svedoče o njegovoj dugoj naseljenosti.
Bogata prošlost Treffen-a može se videti na staroj gradskoj većnici Amtshaus s grbovima svih velikana koji su vladali gradom. Procvat turizma se vezuje za period između dva svetska rata, tačnije 1925. godinu kada je izgrađena prva žičara do vrha Gerlitzen. Treffen ima razvijenu turističku infrastrukturu – ski barovi, prodavnice, pansioni, apartmani, hoteli.
Treffen je udaljen cca. 13km od Ossiach-a.

AUSTRIJA 2020. ZIMOVANJE

OSSIACH 2020.
Ossiach am See je najjužnije jezero u Austriji. Nalazi se jugozapadno od Feldkirchen-a i severoistočno od Villach-a. Treće je najveće jezero u Koruškoj (posle jezera Worth i Millstatt. Leži na 510 m n.v. Ossiach am See je ušuškan između strmih šuma Gerlitzen-a na severu i u zapadnom podnožju Ossiacher Tauern na jugu. Pet većih sela okružuje jezero: Annenheim, Sattendorf, Bodensdorf, Steindorf i Ossiach. Zadovoljava potrebe i želje svih posetilaca. S jedne strane, tu je očaravajući planinski pejzaž, netaknuta priroda, kristalno čista voda; s druge strane, Ossiach se može pohvaliti veličanstvenim baroknim benediktinskim manastirom (datira još iz 11. veka), koji je “ domaćin” raznih dešavanja tokom održavanja letnjeg koruškog festivala (jedan od tri najvećih muzičkih festivala u Austriji održava se upravo ovde). Tokom zimskih meseci Ossiach predstavlja pravi snežni raj išaran belim stazama i starim šumama. Posetioci koji vole da provode aktivan odmor mogu da uživaju u sankanju, klizanju, cross-country skijanju i alpskom skijanju. Oni pak drugi, šetajući Ossiach-om mogu se susresti sa tipičnim austrijskim kućama, fascinantnom fontanom sa harfom, crkvama, manastirom, restoranima...Tu je i krstarenje brodom po jezeru, kao i po reci Dravi. Ossiach ima razvijenu turističku infrastrukturu. Okružen je gostionicama, privatnim kućama, hotelima, prodavnicama. Tokom zimske sezone šatl busovi svakodnevno saobraćaju ka skijalištu Gerlitzen.