KITZBÜHEL zima 2020.

Kicbil 2020. info

Kako do Kicbila
Putni pravac: Beograd – Zagreb – Ljubljana – Villach – Lienz – Kitzbühel

Kitzbühel (Kicbil) je mesto u Tirolu i administrativni je centar okruga Kicbil. Nalazi se u Kitsbuhel Alpima (između planina Hahnenkamm i Kitzbuhler Horn), na reci Kitzbüheler Ache, na nadmorskoj visini od 800-2000 m. Ima oko 8500 stanovnika. Ovaj elitni ski centar svetskog renomea udaljen je 95 km od Insbruka, 80 km od Salzburga, 160 km od Minhena i cca 830 km od Beograda. Jedna je od najprestižnijih destinacija Austrije, ne samo zbog skijanja, već i zbog svoje izuzetne lepote i šarma. Sinonim je za zimske sportove i omiljena destinacija ljubitelja skijanja. Domaćin je trke za Svetski kup u spustu koji se održava u januaru.
Kirchberg se nalazi u dolini Briksen, 6 km zapadno od Kicbila i polazna je tačka žičara dok se na drugoj strani nalazi Jochberg koji je sa Kicbilom povezan novim ski liftom. Kicbil, Kirchberg i Johberg su idealne destinacije kako za skijaše, tako i za sve one koji više vole odmor.

Kicbil regiju karakterišu: čist planinski vazduh, oštra kontinentalna klima koja samo u višim delovima prelazi u planinsku, snežni pokrivač od decembra do sredine aprila. Prosečna temperatura u januaru se kreće od -8 do 0ºC.

Ski staze - Kicbil Arena 2020.

Kirchberg, Kicbil i Johberg imaju ukupno 168 km staza: 67 km plavih staza za početnike, 78 km crvenih staza i 23 km crnih staza od kojih je najpoznatija Streif staza za spust na Hahnenkamm-u (jedna od najtežih staza na svetu).
Početak staze je na vrhu Hahnenkam gondole, na 1.665m/nv. Kraj staze je na 803m/nv, a visinska razlika je 863 m. Dužina staze iznosi 3.312 m. Najveća skakaonica je 80m, maksimalna brzina 145km/h, a prosečna 103km/h. Delovi staze poput Mojsefale skakaonice, Stilhang padine, Housberg ivice, početnog i krajnjeg dela staze, predstavljaju ekstremne ski oblasti koje se preporučuju isključivo ekspertima. Međutim, srednjim skijašima, početnicima i porodicama Strajf je ipak dostupan u određenim delovima. Na stazi Gajsberg u Jirchbergu je moguće i noćno skijanje. Takođe je na raspolaganju 40 km staza za nordijsko skijanje i 18 km označenih ski ruta sa dubokim snegom. Za romantične su tu staze za zimske šetnje sa vidikovcima. Staze su povezane ski busevima i sa 54 moderna ski lifta (90000 skijaša na 1h), a ovaj ski centar ima i brojne topove za veštački sneg.
Hahnenkamm je idealan za skijanje van staza, a Kitzbüheler Horn je idealan za snowbordere i freestylere (ako spadate u ovu grupu avanturista pravi raj za vas predstavlja i DC Snow Park Hanglalm). Postoje i brojne ski škole, a možete unajmiti instruktore skijanja i snowborda.

Kicbil istorija

Kicbil datira još iz XII veka dok većina zdanja koja se nalaze u gradu datira iz XIII veka (crkva Svetog Andreasa; centar grada ). U XV veku ovde se naseljavaju Bavarci, da bi se kasnije ovaj prostor našao pod Austro-Ugarskom. Glavna ulica nije bitno menjala izgled zadnjih 300 godina. Kuće su tipične bavarske, uglavnom na 3 ili 4 sprata, sa jarkim pastelnim fasadama i obaveznim drvenim detaljima na terasama ili oko prozora. Prizemlje je rezervisano za lokale, a gornji spratovi su hoteli. Većinu kuća gradilo je Bavarsko i Tirolsko plemstvo, pa je po Bavarskom klanu Buhel, grad i dobio ime. Pojedini hoteli su u vlašnistvu iste porodice vekovima i taj prestiž da spavate u hotelu koji je sagradjen u XVI ili XVII veku platićete 150-200 evra za noć iako je hotel kategorisan samo sa 3 zvezdice.

Kicbil - zimovanje 2020.

Osim skijanja i snowborda na raspolaganju su vam nordijsko skijanje, klizanje, šetnje, jahanje, vožnje kočijama, teniski i golf tereni, curling, javni zatvoreni bazen, jezero Schwarzsee. Veliku atrakciju predstavljaju i Iglo selo -Igludorf (nalazi se na planini Hehnenkamm - ledeni restorani i hoteli u kojima se temperatura kreće oko 0ºC), i poznati wellness centar ’’Aquaarena’’ (voda se zagreva; sauna, bazeni, wellness programi, aqua fitnes). Za najmlađe postoji ski vrtić (u Kirchbergu) i 2 Mini kluba ("Kitz4Kids" u Kicbilu i Mini Club za decu neskijaše stariju od 2 godine u Kirchbergu).

U centru grada se nalazi pešačka zona sa velikim brojem butika, radnji, ekskluzivnih prodavnica, suvenirnica, ali i tradicionalne radnje u kojima se mogu naći ručno pravljeni lokalni nakit i odeća (šoping je ovde među najboljim u Austriji). Za bogat noćni život zaduženi su brojni restorani ("Culinary Kitz" u kojima se pripremaju tirolski ali i internacionalni specijaliteti), barovi, kafići, diskoteke i kazino. U Kirchbergu i Jochbergu takođe postoje brojni pabovi. Od izleta preporučujemo da posetite: Crkvu St.Catherine, protestansku crkvu, Kicbil Muzej, Hexenwasser, Golfclub Eichenheim, jezero Schwarzsee.

Kicbil - smeštaj, Spa i Wellness

Kicbil, Johberg i Kirchberg imaju brojne smeštajne kapacitete različitih kategorija. Hoteli su izgrađeni po najvišim internacionalnim standardima i nude veliki izbor spa tretmana i masaža koji će vas maksimalno relaksirati i opustiti i ispuniti sva vaša očekivanja i zahteve. Cene variraju u zavisnosti od sezone i popunjenosti. O kvalitetu sadržaja i usluga svedoči činjenica da svetski jet set često boravi u smeštajnim objektima Kicbil regije. Hoteli u Kirchbergu i Johbergu imaju pristupačnije cene.

SKIJANJE 2020. KICBIL
NAŠA PONUDA ZA SKIJANJE U AUSTRIJI - KICBIL
KICBIL ZIMOVANJE 2020.


Kicbil je najpoznatiji austrijski zimski centar i zajedno sa Jochbergom i Kirchbergom spada u najpopularnije destinacije zbog brojnih sportskih aktivnosti i pejzaža. Kicbil je idealan za početnike i skijaše srednjeg nivoa, a Kirchberg i Jochberg su idealni za parove, grupe i porodice.