KUŠADASI IZDVAJAMO
 

KUŠADASI

LETO 2018

BUS

 

 

KUŠADASI 2018.

Kušadasi - Turska nalazi se na oko 1300km od Beograda i predstavlja najbliže Tursko letovalište kad su u pitanju autobuski aranžmani.
Ovaj primorski grad se nalazi na severnoj obali Egejskog mora, na 80km južno od Izmira u istoimenom zalivu.
Ima tipičnu Mediteransku klimu sa dugim toplim letima (temperature vode je oko 22c) tako da sezona traje dugo (oko 300 sunčanih dana).  Prosečne letnje dnevne temperature su izmedju 30c-35c, dok u julu i avgustu znaju da predju i 40c.
Naziv Kušadasi, što u prevodu znači “Ostrvo Ptica”  (Ada-ostrvo i Kuš-ptica).  Naime, ovaj savremeni naziv grad dobija po poluostrvu na izlasku iz centra grada, koje je pre spajanja spruda sa obalom bilo ostrvo. U prošlosti grad menja imena, a zanimljivo je to da je u antičko vreme tadašnji Neapoli (Kušadasi) bio pod upravom jednog od najsnažnijih gradova Sredozemlja, Efesa.
Kušadasi  poznat po predivnim plažama sa smaragdno zelenom bojom mora, divnim peskom nešto je što će vam priuštiti mir i odmor ukoliko je to ono što želite od vašeg letovanja. Medjutim, ukoliko ste osoba željna zabave i dobrog provoda i u tom slučaju je Kušadasi pravo mesto za vas. Barovi na plaži organizuju  dnevne žurke, gde uz dobru muziku i koktele zabava traje do zalaska sunca, nakon čega ste svakako u mogućnosti da dobar provod preselite u neki od mnogobrojnih kafića i diskoteka koje rade tokom čitave noći. U čitavom gradu, a naročito u centralnoj zoni je veliki broj restorana, kafea, pabova gde se možete osvežiti, probati turski čaj ili neku od lokalnih poslastica. Pešačka zona i živopisni centralni trg  su mesta gde sve vrvi od života.
Kušadasi je raj za šoping. Ovde možete naći sve, od popularnih turskih začina, preko keramike do odeće. Prodavnice u Kušadasiju nemaju propisano radno vreme, otvorene su od ranog jutra pa sve do kasno u noć. Na samo 5 minuta hoda od luke Veliki Bazar i brojne prodavnice koje vam nude suvenire, tepihe, odeću , nakit, kožu…svakako mesto koje treba posetiti.
Posetioci Kušadasi mogu da koriste i kao bazu za mnogobrojne ture koje se nalaze u blizini poput poseta Efesu, Mileti, Didimu, Pamukalama, pa čak i Izmiru i Bodrumu.

Plaže u Kušadasiju – turisti imaju veliki izbor, sve plaže su peščane i lepo uredjene.
Najpopularnije plaže su
Ladies Beach je svoj naziv dobila jer je na njoj davno u prošlosti bilo dozvoljeno kupanje samo ženama. Dugačka je 1km, a brojni restorani i kafići se nalaze preko puta ulice koja ide duž plaže. Nalazi se južno od centra grada na 5 minuta dolmušom (mini-bus).
Long beach je nešto dalje od prethodne plaže, na 15 minuta dolmušom od centra grada. Dugačka je 6km i u okviru ove plaže se nalazi mali akvapark kao i sadržaji za ljubitelje sportova na vodi.
Green Beach plaža je drugačija od ostalih jer je nešto manja. Pored nešto manjeg peščanog dela uz vodu, njena podloga je trava. Okružena zelenilom i veoma lepo uredjena, popularna je kod mlađih jer je u specifičnom ambijentu, uz glasnu muziku popodne.
Kustur Beach je peščana plaža (u nekim malim delovima i šljunkovita ) udaljena 3km severno od centra grada. Predstavlja jednu od popularnih plaža pre svega zahvaljujući svojoj čistoći. Mirnija je, pa je samim tim pogodna za porodice koje letuju sa malom decom. Na plaži ima barova i restorana gde se posetioci mogu okrepiti.

Blizu Kustur Beach iz bogate ponude izdvajamo hotele: Panorama Hill Hotel, Hotel Richmond Ephesus, Pine Bay Holiday Resort i Hotel Ilayda Avant garde ( Ex: Atinic Hotel).
Hotel koji se nalazi blizu Ladies Beach je Le Bleu hotel koji pruža savršen pogled na kristalno čisto more.
Da bi ste uživali na Long Beach plaži prepruka je da odsednete u jednom od hotela: Grand Belis, Sentinus Hotel i Batihan Beach Resort i Spa.

Ukoliko želite da istražujete i dalje, na raspolaganju su vam još i Diamond Gold Beach,  Silver Sand Beach i Love Beach.

 

Kušadasi busom - novi program u ponudi za letovanje 2018 u Turskoj.

Polasci za Kušadasi svakih 10 dana.

Kušadasi aranžmani za letovanje 2018. u Egejskom moru.

Kušadasi iz Beograda autobusom, polasci na 10 dana. Direktan autobuski prevoz do hotela.

Kušadasi letovanje obuhvata program paket aranžmana, sa ili bez autobuskog prevoza. Smeštaj u različitim hotelima, apartmanima i rezidencijama u Kušadasiju.

Kušadasi Turska omiljena destinacija putnika iz Srbije.Veliki izbor plaža, povoljan šoping, istorijske znamenitosti. Povoljne cene u hotelima.

Kušadasi 2018. predstavlja veliki izbor hotela, kako u samom centru grada, tako i na poznatim plažama u Kušadasiju

Kušadasi leto aranžmani obuhvataju različite paket aranžmane za letovanje 2018. u Kušadasiju.

Kušadasi hoteli sa 2* , 3* , 4* i 5*. Cene u hotelima su različite i zavise od vrste usluge, kvalieta i sezonalnosti. Popusti za letovanje u hotelima u Kušadasiju: First minute, Specijalne ponude, Last minute Kušadasi letovanje.