LEFKADA LETO 2020.

Udaljenost od Beograda: cca. 1000 km
Udaljenost od Krfa cca. 100 km, od Atine cca. 385 km, od Soluna cca. 420km, od aerodroma Aktion cca. 25 km.
Putni pravac: Beograd – granični prelaz Preševo – Skoplje – granični prelaz Evzoni – Solun – Veria – Kozani – Grevena – Metsovo – Ioanina – Arta – Preveza - Lefkada

Nije slučajno da je grčka mitologija veoma rano Lefkadu povezala s mitovima i predanjima o ljubavi, životu i smrti. Na rtu Lefkata, koji je u antičko doba nosio naziv Lefkos petra (Beli kamen) ili Lefkas akra (Beli kraj), mornari su se suočavali sa silom neukrotive prirode. Starogrčki pesnik Homer je ovaj deo ostrva označio kao ulazak u podzemni svet. Na rtu je dominirao veličanstveni hram posvećen bogu Apolonu, dok danas to mesto čini izuzetnim romantični svetionik. Prema legendi, s te stene je skočila lirska pesnikinja Safo zbog neuzvraćene ljubavi mladog mornara Faona.
Lefkada je četvrto ostrvo po veličini u Jonskom arhipelagu, smešteno južno od Krfa i severno od Kefalonije. Jedino je grčko ostrvo odvojeno od kopna uzanim moreuzom, koje su prokopali Korinćani u 7. veku pre nove ere, danas premošćenim pontonom dugačkim 50 m. Lefkada je ostrvo beskrajnih peščanih (i manjim delom šljunkovitih) plaža, strmih stena i planina prekrivenih borovom šumom. Klima je mediteranska sa dugim i toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Idealno je polazište za obilazak najznačajnijih istorijskih mesta - Meteori, Delfi, Olimpija. Preko puta njegove istočne strane nalazi se zeleno ostrvo Scorpios - privatno ostrvo Onazisa, jednog od najpoznatijih brodograditelja 20. veka.
Ostrvo je nadaleko poznato po svojim prelepim peščanim i šljunkovitim plažama i tirkiznom moru. Porto Katsiki, Egremni i Kathisma su plaže poznate u svetu, kao Vassiliki i Agios Ioannis koje predstavljaju utočište za sve surfere i ljubitelje ostalih sportova na vodi.
Lefkada ima razvijenu turističku infrastrukturu. Bogata je tradicionalnim tavernama,  mnogobrojnim kafićima i barovima, nacionalnim i internacionalnim restoranima, šarenim prodavnicama, modernim studiima i apartmanima, kao i luksuznim hotelima.
Lefkas je glavni administrativni, ekonomski i kulturni centar sagrađen oko prirodne luke. Smešten je na severo-istoku ostrva. Istorijski centar Lefkade čine šarene drvene kuće i uske kamene uličice. U peščkoj zoni se nalaze mnogobrojni hoteli, kafići i prodavnice. U drugom delu grada je glavni trg luke Agios Spyridon, koja je dobila ime po crkvi iz 17. veka koja se nalazila na ovom mestu. Crkve koje još treba posetiti su: Agios Nikolaos iz 18. veka, Agios Dimitrios iz 17. veka, Pantokrator iz 17. veka.
 

LEFKADA INFO

LEFKADA 2020 NOVO
Od sezone 2020. agencija Fibula u ponudi ima novu destinaciju - Lefkadu. Info o Lefkadi, moru i plažama, ali i cenovnik i opise hotela i apartmana možete pronaći na našem sajtu. 
LEFKADA LETO 2020 
Ponuda agencije Fibula Air Travel na Lefkadi za leto 2020 bazirana je na hotelskoj i apartmanskoj ponudi. Hoteli i apartmani u Agios Nikitas-u, Nikiani, Agios Ioannis-u, Lygia-i , Vassiliki-u i Nydri-u biće osnov naše ponude za leto 2020. 
LEFKADA LETOVANJE 2020.
Iz nase bogate ponude za letovanje 2020 na Lefkadi izdvajamo nekoliko hotela i apartmana koji imaju povoljne cene i popuste za rane uplate. To suCHRISTINA STUDIOS , IRIS STUDIOS, THANASSIS STUDIOS, IONIAN MELODY STUDIOS, VILLA KAZAZIS, KALYPSO HOTEL 2*, ARMONIA HOTEL 3*, LEFKO HOTEL 2*, ATHOS HOTEL 2*, MADOURI BEACH HOTEL 3*, ...
LEFKADA LETO 2020. SOPSTVENIM PREVOZOM
Mapa Lefkade i pravci kretanja biće vam dostupni na našem sajtu. 
LEFKADA LETO 2020. SPECIJALNE PONUDE 
Specijalne ponude postaju zaštitni znak agencije Fibula Travel. Za ovo leto na Lefkadi mi smo pripremili veliki broj specijalnih ponuda i različitih popusta. 
LEFKADA LETOVANJE ZA PORODICE
U okviru specijalnih ponuda posebnu pažnju ćemo posvetiti letovanju porodica sa decom. Popusti za porodice biće zatupljeni u velikom broju hotela.
LEFKADA AVIONOM
Od sezone 2020 dostupni su čarter letovi za aerodrom na Prevezi. 

LEFKADA ZA POČETNIKE

Vasiliki je slikovita ribarska luka okružena zelenom vegetacijom. Udaljena je 38 km južno od Lefkasa i 56 km od aerodroma. U poslednjih nekoliko godina, Vasiliki se pretvorio u pravu turističku destinaciju. Poznat je kao svetska prestonica surfovanja, kao i jedrenja na dasci i katamarana. Mesto je poznato po rajskim plažama, među kojima su Porto Katsiki, Alektori i Agiofili. Idealno je polazište za obilazak ostrva Itake i Kefalonije.
Nidri je kosmpolitsko mesto udaljeno 17 km jugo-istočno od Lefkasa. Najpoznatije je turističko odmaralište na Lefkadi. Simpatična luka Nidri puna je malih ribarskih čamaca, lukuznih jahta i brodova. Tokom leta se organizuju razne religiozne i kulturne manifestacije u ovom mestu. Hoteli, taverne, barovi, restorani i prodavnice Nidri čine primamljivim za turiste.
Ligia je malo mesto na istočnoj obali Lefkade. Udaljena je cca. 4 km od glavnog grada Lefkasa. Idealno je odmaralište za porodice i starije parove. Manji broj restorana, barova i prodavnica nalaze se duž glavne ulice i plaže. Ligia ima brojne mini-markete u kojima turisti mogu pazariti poklone i suvenire.
Nikiana je ribarsko mesto, koje se nalazi na istočnoj obali ostrva, u podnožju planine Skaros. Udaljeno je 9 km od kosmopolitskog Lefkasa. Mesto je savršeno za sve ljubitelje jedrenja, pecanja i planinarenja.
Agios Nikitas je tradicionalno i slikovito ribarsko mesto, smešteno 12 km zapadno od Lefkasa. Sagrađeno je u obliku amfiteatra u predivnom predelu obraslom maslinjacima. Agios Nikitas ima jednu glavnu ulicu, crkvu i mali trg. U blizini se nalaze čuvene plaže Pefkoulia ili Agios Nikitas i Kathisma.
Agio Ioannis je malo mesto na severu ostrva. Udaljeno je cca. 2 km od glavnog grada Lefkasa. Mali broj restorana i barova je smešten u njemu. Agios Ioannis je poznat po dugoj peščanoj plaži i starim vetrenjačama koje su zaštitni znak ostrva.
Lefkada je ostrvo koje svojom turističkom infrastrukturom, tirkizno plavim morem, dugim, peščanim plažama svim posetiocima omogućava jedinstven i nezaboravan odmor.