OLIMPSKA REGIJA LETO 2020

OLIMPSKA REGIJA-Oblast: Pijerija; Glavni grad: Katerini; Broj stanovnika: 134.000; Dužina obale: 70 km; Udaljenost od Soluna: 70 km.
U podnožju legendarne planine Olimp, na kojoj su prema grčkoj mitologiji stanovali bogovi, prostire se Olimpska regija.
Ova oblast, poznata po peščanim plažama idealno je odredište za naše turiste, jer obiluje svim vrstama smeštaja koji su pristupačnim svakom džepu. Agencija “Fibula” od 2. Juna organizuje grupne polaske u smenama na 11 dana I 10 noći. Izuzetno povoljne cene I mogućnost da se letuje za malo para u veoma kvalitetnom smeštaju, pa čak I u elitnim letovalištima I odličnim hotelima, privlačI veliki broj naših turista u Olimpsku regiju. Pored neverovatnog šopinga koji nude ova turistička mesta, velika prednost Olimpijske regije je vetrić koji I u najvrelijim danima duva sa Olimpa I rashladjuje goste.
Nei Pori je izuzetno popularno letovalište, jer ima lepo uredjenu I dva kilometra dugačku peščanu plažu. Plaža je široka 100 metara, a more je izuzetno toplo I čisto. Nei Pori ima široke ulice, lepe I uredjene trgove, veliki broj kafića, radnji, prodavnica, poslastičarnica, supermarketa, pekara. Turisti mogu da biraju smeštaj u porodičnim vilama ili nekom od velikog broja hotela. Porodice sa decom se u Nei Pori rado vraćaju, ne samo zbog odlične plaže, već I zabavnog I luna parka.  Nei Pori je udaljen 35 kilometara od Katerinija I samo jedan kilometar od autooputa E75. ZahvaljujućI blizini Platamona (od kojeg je udaljen tek nekoliko kilometara) gosti mogu da deo odmora koriste I u ovom letovalištu. Turisti mogu da odu na izlet do Starog Pantelejmona I Starog Porija.
Platamon je veoma lep gradić koji ima dosta zelenila I odlično uredjenu plažu. Duž gradskog šetališta je lepa plaža koja može da zadovolji svačiji ukus. Grad je prepun kafića,diskoteka I barova, pa je dobro mesto za odmor I mladjih turista. Zahvaljujući velikom broju radnji, supermarketa, prodavnica, taverni I restorana brze hrane ovde se svaki turista oseća opušteno.
Paralija je od Katerinija udaljena samo šest kilometara I veoma je popualrno letovalište zahvaljujući neverovatno lepih plaža sa sitnim belim peskom. Paralija nudi I mnogo sadržaja, jer je grad prepun kafića, restorana, prodavnica, butika, supermarketa I svega što turista može da poželi. Mladjima ne gine provod, jer ima barove i diskoteke. Najviše je porodica sa decom, pošto plaža ima plitak pojas širine 50 metara, pa je idealna za malu decu I nesigurne plivače. Medjutim, ovo mesto se najviše preporučuje ljubiteljima šopinga jer sa 200 butika u kojima se prodaju garderoba, cipele, tašne I još mnogo toga – turisti nemaju vremena da razmišljaju o izletima. Za to vreme, oni koji ne vole da kupuju mogu da se šetaju od Paralije do Olimpik Biča, ali I da odu na izlet do Olimpa, Meteora, Srpskog vojničkog groblja Zejtilik i mnoga druga mesta.
Litohoro je idealno mesto za miran odmor koji ne liči ni na jedan drugi turistički grad u okolini. Naime, ovde se nalaze stari trgovi sa starim stablima I prekrasnim fontanama, crkva sa zvonikom, parkom sa posmenikom, pozorišnom scenom I dečijim igralištem. Ovde radnje prodaju originalnu grčku robu, a kuće imaju staru, očuvanu balkansku arhitekturu. Pošto se nalazi na padini Olimpa, na nadmorskoj visini od 300 metara, iz Litohora se pruža prekrasan pogled na Egejsko more I okolinu. Atmosfera je potpuno jedinstvena, kao I plaža koja je peščana, čarobno lepa I mirna. Ovde nema bučnih kafića I napadnih prodavaca.
Leptokarija se nalazi nekoliko kilometara pre Platamona I izuzetno je popularno letovalište zbog dugačke plaže I šetališta, velikog broja kafića I opšte letnje vreve koju mnogi vole. Cene su više nego povoljne, a do Soluna se stiže brzo I lako – autobusom ili lokalnim vozom. Pošto su Platamon I Nei Pori udaljeni desetak kilometara ovde nikada nije dosadno.
Olimpik Bič (Olympic Beach) ima dugačku peščanu plažu, veoma toplu I čistu vodu, kao I divnu temperaturu zahvaljujućI Olimpu. Udaljen je samo tri kilometara od Paralije, sedam od Katerinija I 70 kilometara od Soluna. Hrana I piće su odličnog ukusa I dobre cene, pa ovde rado letuju porodice.

 

OLIMPSKA REGIJA INFO

OLIMPSKA REGIJA
Turistička destinacija udaljena oko 60km od Soluna ispod planine Olimp.
GRČKA OLIMPSKA REGIJA MAPA
Mapa puta Beograd, Niš, Solun - Olimpaksa regija. Poznata mesta na mapi: Paralija, Nei Pori, Platamon, Olimpik bič.
OLIMPSKA REGIJA GRČKA
Letovanje u Grčkoj na omiljenim destinacijama ispod planine Olimp samo 60km od Soluna.
OLIMPSKA REGIJA PLAŽE
Plaže na Olimpskoj regiji su uglavnom peščane. Manji broj šljunkovitih i kamenih plaža u Olimpskoj regiji.
OLIMPSKA REGIJA APARTMANI
Apartmani omiljena smeštajna jedinica srpskih turista. Različite vrste strukture apartmana možete naći na Olimpskoj regiji. Najpopularniji su studiji za 4 do 6 osoba. Svi apartmani imaju kuhinju i kupatilo i terasu.
OLIMPSKA REGIJA 2020
Ponuda za letovanje na poznatim destinacijama ispod Olimpa. Paralija, Platamon, Nei Pori, Olimpik Beach.
OLIMPSKA REGIJA HOTELI
Hoteli su na Olimpskoj regiji različitih kategorija i vrsta usluga. Hoteli sa 2*,3*,4* i 5* sastavni su deo ponude za smeštaj u hotelima na Olimpskoj regiji.
OLIMPSKA REGIJA LETO 2020
Turistički aranžmani za letovanje na Olimpskoj regiji sa različitim popustima. Last minute, First minute, Specijalne ponude, Povoljne ponude, Niske cene.

OLIMPSKA REGIJA ZA POČETNIKE

NEI PORI
Poznato turističko mesto na peščanoj plaži, udaljeno od Soluna oko 60 kilometara.
NEI PORI 2020
Turistički aranžmani za letovanje u Nei Poriju 2020. Paket aranžmani sa autobuskim prevozom. Aranžmani sopstvenim prevozom.
NEI PORI APARTMANI
Apartmani u Nei Poriju su različitih struktura: studiji, apartmani sa jednom ili dve spavaće sobe. Nei pori smeštaj u apartmanima blizu peščane plaže, omiljeni izbor turista iz Srbije.
NEI PORI FORUM
Nei Pori slike sa letovanja, iskustva i utisci putnika su jednistveni. Nei Pori Grčka je omiljena destinacija za letovanje 2020.godine.
NEI PORI MARA
Nei Pori je mesto čija se mapa puta, lokacija kuća, smeštaja i ostalih sadržaja lako pronalazi na mapi. Svi turistički sadržaji su blizu, skoncentrisani u centru mestu.
NEI PORI LETO 2020
Cene za letovanje 2020 u Nei Poriju zavise od sezonalnosti i raspoloživosti. Cene u maju i junu su daleko niže nego u julu i avgustu kada je špic sezone.
NEI PORI SMEŠTAJ
Smeštaj u Nei Poriju možemo podeliti u 2 grupe. Nei Pori hoteli i Nei Pori apartmani.
NEI PORI HOTELI
Hoteli u Nei Poriju su različitih kategorija, cena i vrste usluge koje pružaju. Hoteli su 2*,3*,4* i 5*.
NEI PORI PLAŽA
Plaža u Nei Poriju je peščana, široka i dugačka oko 2 kilometara. Nei Pori apartmani na plaži su omiljeni.
NEI PORI GRČKA MARA
Mapa puta do Nei Porija je jednostavna. Beograd, Niš, Solun, Olimp, Nei Pori.
NEI PORI LETOVANJE
Letovanje u Nei Poriju čine sledeći upiti putnika: Privatni smeštaj, vila Katarina, apartmani, vaši kometari, izbor hotela, udaljenost od plaže.