TASOS LETO 2020

Tasos predstavlja veoma popularnu destinaciju među srpskim turistima. Poznato po boji mora i vegetaciji, ’’smaragdno ostrvo’’ privlači turiste različitih profila, ali se uglavnom preporučuje onima koji žele da ’’pobegnu’’od civilizacije i uživaju u mirnom odmoru, tišini i prirodnim lepotama. Iz naše ponude izdvajamo popularne hotele na Tasosukoji pružaju raznovrsne usluge u skladu sa svojom kategorijom, tako da ako odlučite da upravo na Tasosu provedete leto 2020.godine, to putovanje će vam ostati urezano u sećanju , kako zbog lepote ovog ostrva tako i zbog kvaliteta usluge.
Na stranicama našeg sajta možete videti hotele koje imamo u ponudi i detaljnije se informisati o njihovim uslugama, kao i o cenama.
Tasos je ostrvo u severnom delu Egejskog mora, jedno je od najlepših ostrva Grčke, a zbog zelene boje mora je poznato i kao ’’smaragdno ostrvo’’, a nazivaju ga i ’’šuma koja pliva’’ jer je okružen borovim šumama i maslinjacima. Udaljeno je od Beograda oko 700 km. Svi putevi na ostrvu su dobro urađeni i omogućavaju prilaz svim plažama i uvalama.
Poznato je i po rudnicima zlata i mermeru, a još više po gostoprimljivosti, vinima, rakijama, medu (preporuka: obavezno probati borov med) i maslinama. O bogatoj istoriji Tasosa svedoce mnogobrojni anticki ostaci, koji ga cine ogromnim muzejom (pozorište iz 4. veka, akropolj, agora, svetilišta Posejdona i Dionizija). Ime je dobilo po sinu feničanskog kralja Aginora, Tasosu koji je stigao na ostrvo tražeci svoju sestru Evropu koju je oteo Zevs. Karakteriše ga prijatna klima, zaštićeno je od vetrova, a pošto se nalazi na severu nema tropskih temperatura (u najtoplijim mesecima temperatura iznosi oko 32ºC), svež i čist vazduh, čisto smaragdno more (temperatura vode dostiže i 25ºC), divlje uvale i mirne plaže.
Limenas - Limenas je glavni i najveci grad Tasosa, ali i najveća trgovinska luka i centar. Nastao je na mestu antičkog grada Tasosa. Brojni kafići, taverne i barovi na obali mora, raznovrstan kulturni život i arheološka nalazišta samo su deo ponude ovog grada. Karakteriše ga lepo šetalište uz more, kao i trgovacka ulica prepuna prodavnica, kafica i restorana. Plaža je šljunkovita. Preporučuje se zaljubljenim parovima, porodicama, tačnije, svima koji žele da iskuse odmor u pravom smislu te reči.
Limenarija – je drugi grad po veličini na ostrvu. Od glavnog grada udaljen je 45 kilometara. Mali, prijatan grad sa dosta taverni i kafića. More je plavo i čisto, a peščano-šljunkovita plaža sa postepenim ulaskom u more se pruža u dužini od 2 kilometra. Postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Mesto je idealno kako za mlade tako i za porodice sa malom decom. U samom gradu, nalaze se taverne, kafici, mnoštvo supermarketa, rent-a-car agencija, butika, pekara, apoteka i lekarska ordinacija. Romantični zalazak sunca u Limenariji pamti se zauvek. Od brojnih plaža najlepšom se smatra Metalija- čisto, plavo more, prijatne noći, sportovi na vodi, šetnje duž mora... Plaža Makrijamos – jedna od najčistijih (nagrada ’’Blue Flag’’), puna je školjki,  more je mirno. Na njoj se naplaćuje ulaz.
Potos – jedno od najlepših mesta na Tasosu, mali grad koji karakterišu šetalište i kej sa klupama. Od Limenarije je udaljen 4 km. Plaže su peskovite i čiste, more toplo, priroda je savršena, ljudi su ljubazni, ne preporučuje se ljudima željnim noćnog provoda već porodicama i onima koji žele da u potpunosti uživaju u mirnom odmoru i prirodnim lepotama. Ni ovde ne treba propustiti priliku i uživati u čarobnom zalasku sunca.
Skala Potamia nalazi se na najlepšoj plaži ostrva - Golden beach, koju nikako ne smete zaobići. To je najduža plaža na ostrvu sa mekanim zlatnim peskom i čistom, plitkom vodom. Idealna je za decu i nesigurne plivače. Ima kafića, taverni i prodavnica. Pravo je mesto za opušten i miran odmor.
Noćni provod je takođe zagarantovan na ovom ostrvu. Limenas je bogat tavernama u kojima se sluša tradicionalna grčka muzika i služi grčka kuhinja. Popularan je i grčki bluz – rembatika, a ostrvo je idealno i za ljubitelje romantike.
Preporučujemo: posetu Folklornom muzeju u Potamiji ( 9 km udaljen od Limenasa), muzej Theologos, sela Kazaviti, Kinira, Panagia, manastir Arhangela Mihaila, Žuta palata, hram posvećen Dionisu, kapije Parmenona. Za ljubitelje šetnji postoje obeležene staze za pešačenje od kojih je najpopularnija na planini Ipsario kod Potamije. Ponedeljak je pijačni dan u Prinosu gde možete nabaviti sveže voće i povrće, garderobu... Idealno je za parove, porodice, i sve one koji žele da pobegnu od svakodnevne gužve i provedu miran i nezaboravan odmor.

 

TASOS INFO

TASOS 2020 
Info o Tasosu, moru i plažama, ali i cenovnik i opise hotela i apartmana možete pronaći na našem sajtu.

TASOS HOTELI I APARTMANI


Ponuda agencije Fibula Air Travel na Tasosu za leto 2020 bazirana je na hotelskoj i apartmanskoj ponudi. Hoteli i apartmani u Limenasu, Limenariji, Potosu i Skala Potamiji biće osnov naše ponude za leto 2020. 
TASOS LETOVANJE 2020
Iz naše bogate ponude za letovanje 2020 na Tasosu izdvajamo nekoliko hotela i apartmana koji imaju povoljne cene i popuste za rane uplate. To su: Dimitris, Makedon, Aethria i hotel Ilio Mare.
TASOS LETO 2020. SOPSTVENIM PREVOZOM
Mapa Tasosa i pravci kretanja biće vam dostupni na našem sajtu. 
TASOS LETO 2020. SPECIJALNE PONUDE 
Specijalne ponude postaju zaštitni znak agencije Fibula Travel. Za ovo leto na Tasosu mi smo pripremili veliki broj specijalnih ponuda i različitih popusta. 
TASOS LETOVANJE ZA PORODICE
U okviru specijalnih ponuda posebnu pažnju ćemo posvetiti letovanju porodica sa decom. Popusti za porodice biće zatupljeni u velikom broju hotela.
TASOS AVIONOM
Mogućnost avio prevoza do grada Kavala, kartu možete rezervisati u agenciji Fibula Beograd.

 

TASOS ZA POČETNIKE

SMARAGDNO. PLAVO. TIRKIZNO.  
Nadaleko čuveno po lepim, širokim i čistim plažama, bujnom zelenilu, ukusnom vinu i slatkom medu, Tasos se naziva i „dečije ostrvo“, „šuma koja pliva“ i „smaragdno ostrvo“. Dakle, ovo ostrvo je raj za porodice sa decom, jer je svaki kutak prilagodjen mirnom odmoru, a agencija „Fibula“ sa povoljnim cenama, frst minit popustom i dugim periodom otplate čini da Tasos bude i pristupačan našim turistima. 
Tokom najvrelijih letnjih meseci prosečna temperatura na Tasosu je 32 stepena. U isto vreme, temperatura vode  je 25 stepeni. Mirne uvale, tišina na plažama, topla voda i prijatna klima – čine ga najčećim izborom porodica. Povoljnosti za porodice sa decom u popularnim hotelima i specijalne ponude agencije „Fibula“ približile su ovo ostrvo prosečnom srpskom džepu.
To, svakako, ne znači da je na Tasosu dosadno, jer su očuvana mnoga arheološka blaga, pošto prošlost ostrva proteže do samog praskozorja istorije. Stanovnici Tasosa  proizvode najukusniji med i najpitkije vino u Grčkoj, bave se i ribarstvom, ali malo je poznato da se ovde nalaze rudnici mermera i zlata. Dakle, sam grad Limenas izgradjen je na mestu starog, pa se i danas mogu videti ostaci Agore stare pet milenijuma. Porodicama sa decom toplo se preporučuje poseta Arheološkom muzeju u Limenasu, jer na jednom mestu mogu videti prikaz celokupne istorije Grčke.
Na Tasosu ni uveče nije dosadno, jer se ovde sluša najbolji grčki bluz „rembatika“ pa uz prekrasne plaže i povoljne cene – ovo ostrvo ostaje svima u divnom sećanju.
Posle Limenasa, drugi najveći grad je Limenarija, koji se nalazi na na jugozapadnoj obali ostrva. Limenariju i Limenas deli 42 kilometara, može se stići autobusom, ali i kolima, jer su svi putevi na ostrvu dobri i većina plaža lako dostupna. Tasos je poznat po prelepim plažama I odmor treba iskoristiti kako bi se posetile, bar, neke. Blizu Limenarije je plaža Tripiti. Na zapadu je poznata peščana plaža Makriamos. Posetite i plaže: Potos, San Antonio, Aliki, Psiliamos, Peradajz, Neos Prinos…
Limenas je glavni I najveći grad na Tasosu. Tu se nalazi velika luka I trgovački centar. Limenas je prepun lepih kafića, taverni I barova na obali mora, pa je u svakom trenutku živo. Kulturni život je bogat, a lepo šetalište kraj mora je glavni razlog zašto turisti biraju ovo mesto. Plaža je šljunkovita, a preporučuje se parovima i porodicama.
Limenaria je drugi po veličini grad, a važi za jedno od najprijatnijih mesta na ostrvu. More je izuzetno plavo I čisto, a plaža je šljunkovita i peščana dugačka dva kilometara. U more se ulazi postepeno, što je čini savršenom za decu. Ležaljke sa suncobranom se mogu iznajmiti, ali i doneti svoje. Ovde će uživati i mladi parovi, jer je zalazak sunca u Limenariji legendaran. U centru se nalaze taverne, kafići, supermarketi, pekare, butici, radnje, apoteke, lekarska ordinacija, renta-kar agencije… Ovde se nalazi se pored plaže Makrijamos (ima “plavu zastavicu”) koja je prepuna školjki, more je mirno I naplaćuje se ulat. Medjutim, tu se se nalazi i  plaža Metalija koja je izuzetno prijatna i mirna.
Potos je mali grad, samo četiri kilometara udaljen od Limenarije, a ima prelepo šetalište i kejom na kojem su klupe. Plaže su peskovite, a more čisto i toplo. Priroda je bujna, pa će porodice sa decom moći da šetaju i u najtoplijim mesecima. Noćni život nije naročito buran, ali čarobne plaže nadoknadjuju ovaj nedostatak.
Skala Potamia je smeštena na najlepšoj plaži ostrva – Golden bič. Ovo je najduža plaža na ostrvu, a ima mek, zlatni pesak i čistu, plitku vodu, pa je idealna za decu koja će ovde u miru provesti dan. Golden bič plažu treba da posete i oni koji ne letuju u Skala Potamii, a oni koji ovde noće uveče će moći da piju piće u kafićima, jedu u tavernama i kupuju u brojnim prodavnicama.