ZELL AM SEE zima 2020.

KAKO STIĆI DO ZELL AM SEE – KAPRUN

Udaljenost od Beograda: cca. 661 km
Putni pravac: Beograd – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal – Mallnitz – Bad Gastein - Zell am See – Kaprun Udaljenost od Beograda: cca. 816km

Kaprun – mesto koje se može pohvaliti jednim od najlepših glečera u Evropi i Zell am See–internacionalno ime i brend u svetu udruženi su u jednu turističku organizaciju i zajedničkim snagama doprinose konstantnom napretku.

INFO KAPRUN 2020.

Kaprun (757 m n.v) je malo mesto u distriktu Pinzgau u austrijskoj pokrajini Salzburg. Smešten u podnožju glečera Kitzsteinhorn, jedna je od glavnih turističkih destinacija u Austriji zahvaljujući ski sezoni koja traje preko cele godine. Ovo tradicionalno istorijsko mesto poseduje interesantne prodavnice, restorane i jedne od najboljih ski kafe u regiji. Takođe, je udaljen samo 15 min. vožnje od Zell am See koji je smešten u alpskoj dolini i kao banja sa prelepim jezerom nudi razne aktivnosti tokom čitave godine. Dva glavna obeležja Kapruna su glečer Kitzsteinhorn i srednjovekovni zamak koji se smatra jednim od najstarijih u Salcburgu i danas predstavlja mesto održavanja različitih kulturnih događaja. Nedaleko od Kapruna se nalazi i čuvena klisura Siegmund Thun iz koje se pruža pogled na šume obrasle mahovinom, virove i neravne litice. Za sve one koji žele da se odmore i relaksiraju, idealno mesto je Tauern Spa koji se prostire na 48.000m2 (parno kupatilo, otvoren bazen, panoramska sauna).

INFO ZELL AM SEE 2020.

Zell am See (757 m n.v) – slikoviti alpski grad ušuškan na obali jezera Zell u austrijskoj provinciji Salzburg. Udaljen je samo 70min. vožnje kolima do aerodroma u Salzburgu i 2h i 30min. od aerodroma u Minhenu. Samo 8 km je udaljen od tradicionalnog mesta Kaprun. Takođe, tu je direktni voz koji saobraća od Salzburga do Zell am See. Grad sadrži veliki broj restorana, prodavnica i hotela, što ga čini jednim od najpopularnijih austrijskih destinacija.

ZELL AM SEE - KAPRUN 2020 SKIJANJE

Regija Kaprun-Zell am See se prostire od 750-3.029m nadmorske visine, sa preko 130 km staza na planinama Kitzsteinhorn, Maiskogel i Schmittenhohe, nudi širok izbor plavih, crvenih i crnih staza idealnih kako za početnike tako i za iskusne skijaše. Zahvaljujući Line-E ski busu, koji vozi od Zell am See do Kitzsteinhorn u Kaprunu najmanje 3 puta u toku jednog sata, zatim džet glečeru, žičarama i sedežnicama koje kreću sa bus stanice u dolini, skijaši veoma brzo i lako mogu stići do vrha glečera. Regija Kaprun-Zell am See ima cca. 50 žičara, sedežnica i ski liftova.

Kitzsteinhorn (911 - 3029m n.v) je ledničko (glečersko) skijalište koje se nalazi u blizini mesta Kaprun u pokrajini Salzburg na nadmorskoj visini od 3029m. Iz mesta Kaprun vozi ski bus (karta je uračunata u Ski pass) do donje gondole koja je na visini od 911m n/v, takodje možete do stanice doći i sa svojim automobilom, jer prostora za parkiranje ima dovoljno. Iz podnožja Kitzsteinhorn (911m n/v) prema samom skijalištu vozi Gletscherjet 1, prva stanica se nalazi na visini 1976m n/v , tu se nalazi restoran, Intersport, servis. Prema centralnom mestu lednika, Alpina centru 2452m n/v vozi Gletscherjet 2, tu se nalazi sve što Vam je potrebno: informacije, pomoć lekara, toaleti, servisi, Intersport, iznajmljivanje opreme, ski škola, restoran sa samoposlugom , internet. Prema samome vrhu skijališta 3029m n/v vozi gondola koja vozi preko najvišeg stepena na svetu visine 113,6 m. Na vrhu se nalazi restoran sa panoramskom terasom. Spuštanjem na 3000 m n/v dolazi se do tunela u dužini 362m. Prolaskom kroz tunel uživacete u pogledu na najviši Austrijski vrh Großglockner 3797m.,Staze na Kitzsteinhornu su široke i relativno mekane, snega ne nedostaje,( visina snega 06.08.2009. 145 cm ).Na ledeniku prevladavaju crveno plave staze, ukupna dužina iznosi oko 40 km. Dužina staza za skijaško trčanje iznosi 3km. Za Vaše najmladje tu su dve osvjetljenje sa staze za sankanje. Ski bas je besplatan uz ski pass i vozi u proseku na svakih 15 min.
Maiskogel (800 – 1675m n.v) je planina koja je deo evropske sportske regije, koja je poznata kao porodično odmaralište zbog dugih i pretežno lakših staza. Idealna je za početnike i decu. Obuhvata 68 ha prekrivenih snegom i savršeno uređenih ski staza. 4-sedežnica “ Panoramabahn Schaufelberg” nudi udobnu vožnju do “ Maisi” vučnice i “ Almbahn Kaprun” 6-sedežnice u centru ovog predivnog skijališta. Obe sedežnice imaju zaštitni poklopac, koji štiti skijaše od različitih vremenskih uslova. Na Maiskogelu se nalazi i “Funpark”sa 11 prepreka za sve skijaše i snowboardere, ako i prvi alpski roller coaster u Salcburgu – “Alpine Coaster Maisiflitzer”.
Schmittenhöhe (2.000m n.v) je lokalna planina Zell am See-a i smatra se austrijskom planinom sa najlepšim pogledom. Skijaški je raj od novembra do polovine aprila i na njoj se mogu oprobati kako iskusni skijaši tako i početnici. Ono čime se može pohvaliti je stilizovana žičara dizajnirana od strane Porsche-a. Ukupna dužina staza je 77km.

NAŠA PONUDA 2020 SKIJANJE
KAPRUN I ZELL AM SEE 2020.
SKIJANJE KAPRUN I ZELL AM SEE 2020