ZLATNI PJASCI LETO 2019

Udaljenost od Varne: 20 km (odličan gradski prevoz)

Temperatura vode: 27 stepeni

Temperatura u špicu sezone: 27 stepeni

Obavezno: posetite Euksinograd

Zahvaljujući Zlatnim Pjascima Bugarsku su počeli da porede sa španskom obalom, jer je ovo najveći adut Crnomog mora. Udaljeni su samo 20 kilometara od Varne, a letovalište je najpopularnije medju turistima iz EU zbog dugačke peščane plaže i izrazito povoljnih cena. 
Za leto 2019. Agencija „Fibula“ spremila je veliki izbor smeštaja u hotelima i apartmanima, a pristupačne cene vanpansiona su razlog zašto se ovo mesto toplo preporučuje. 
Zlatni Pjasci su odlično povezani gradskim prevozom sa Varnom i mnogi turisti koriste blizinu ovog velikog grada. Okolina je prelepa, u blizini je nacionalni park i zahvaljujući bujnoj prirodi tokom leta nikada nije vrelo. U isto vreme temperatura mora je neverovatnih 27 stepeni!
Prelepa peščana plaža je najveća prednost ovog mesta, jer je dugačka četiri kilometra i široka 100 metara. Prilaz moru je postepen, pa u plitkoj vodi mogu da uživaju mala deca. Medjutim, zahvaljujući vetru u ovom mesta nema letnje vreline, ali može da se dogodi da se pojave talasi. Pesak na plaži je najčistiji na čitavoj bugarskoj rivijeri.  Na plaži se nudi mnoštvo zabave, tu se nalaze i sportski terei, a duž obale su kafići, restorani, prodavnice, poslastičarnice, kuglana, klubovi i još mnogo toga.
Izmedju Varne i Zlatnih Pjasaka nalazi se Euksinograd  koji je 1893. Godine podigao bugarski kralj Ferdinand. Ovu palatu su komunisti koristili kao letnjikovac visokih članova partije, a danas se kompleks može posetiti (ulaznica je pet evra).