BISERI JORDANA

DESTINACIJA
AKABA-WADI RUM-KERAK-NEBO-MADABA-AMMAN-MRTVO MORE
ARANŽMAN
7 DANA / 6 NOĆI
19. mart – 25. mart 2019.

IZLETI UKLJUČENI U CENU

Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lawrence od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja.                                                                          
Kraljevina Jordan je danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih I biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju I bude interesovanje za vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo more obeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

BEOGRAD - ISTANBUL

2. DAN

ISTANBUL - AKABA

3. DAN

AKABA – WADI RUM - PETRA

4. DAN

PETRA

5. DAN

PETRA – KERAK – PLANINA NEBO – MADABA – AMAN

6.DAN

AMAN – MRTVO MORE - AKABA

7. DAN

AKABA – ISTANBUL – BEOGRAD

 

  1. DAN BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 18.30h. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 1084) u 20.25h. Sletanje u Istanbul u 00.10h po lokalnom vremenu i nastavak putovanja za Akabu

2. DAN ISTANBUL - AKABA

Nastavak putovanja za Akabu kompanijom Turkish Airlines (TK  818) u 01.25h. Sletanje u Akabu u 03.10h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Akabu, završetka carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga transfer do hotela i noćenje. Nakon doručka, slobodno vreme u Akabi za individualne aktivnosti i odmor. Večera i noćenje.

3. DAN  AKABA – WADI RUM - PETRA

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za pustinju Wadi Rum. Ova pustinja je poznata i kao dolina meseca. Mesto gde se vijugave stene izdižu iz peska i stvaraju neverovatne prizore. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin.

4.  DAN PETRA

Doručak. Nakon doručka celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Po dolasku u vizitorski centar, jahanje na konjima (oko 800m) do ulaska u Sik (Siq), uskog kanjona koji vodi ka bogatstvu Petre. Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4km. Nakon posete Petri, povratak u hotel. Večera i noćenje.

5.  DAN PETRA – KERAK – PLANINA NEBO – MADABA – AMAN

Nakon doručka napuštanje hotela u Petri i poseta krstaškom utvrđenju Kerak. Kerak je jedno od 2 najveća i najznačajnija krstaška utvrđenja u Jordanu. Nastavak putovanja i poseta Madabi, gradu mozaika. Obilazak crkve svetog Đorđa u kojoj se mogu videti mozaici iz Svete Zemlje. Nastavak putovanja do planine Nebo, mesta odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. U večernjim časovima dolazak u Aman, glavni grad Jordana. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN AMAN – MRTVO MORE - AKABA

Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak u panoramsko razgledanje Amana. Nastavak putovanja ka Mrtvom Moru. Dolazak na “najnižu tačku na zemlji” s obzirom da se obala Mrtvog mora nalazi na –420m nadmorske visine.  Slobodno vreme za kupanje i druge aktivnosti. Nastavak putovanja za Akabu, dolazak u hotel, večera i slobodno vreme/noćenje do polaska.

7. DAN AKABA – ISTANBUL - BEOGRAD

Noćni polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 819) u 04.05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul  u 07.40h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Istanbul, odlazak na turu razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Turkish Airlines (TK 1083) u 19.50h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 19.30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

ARANŽMAN

7 dana / 6 noći 

 Polazak; 19. mart - 25. mart 2019. 

(MINIMUM 20 PUTNIKA)

   OPCIJA 1.

CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €

HOTELI 5*

BR.

NOĆENJA

USLUGA

1/2

SOBA

I DETE

2-6 god.

I DETE

6-12 god.

TALA BAY RESORT 5* AKABA–ili sličan

3

HB

955 €

275 €

620 €

OLD VILLAGE HOTEL 5* PETRA–ili sličan

2

HB

REGENCY PALACE 5* AMAN–ili sličan

1

HB

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 310 €

 

   OPCIJA 2.

CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €

HOTELI 4*

BR.

NOĆENJA

USLUGA

1/2

SOBA

I DETE

2-6 god.

I DETE

6-12 god.

CITY TOWERS HOTEL 4* AKABA–ili sličan

3

HB

885 €

 

715 €

275 €

590 €

 

525 €

SELLA HOTEL 4* PETRA – ili sličan

2

HB

DAYS INN HOTEL 4* AMAN – ili sličan

1

HB

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 250 €

 

* TREĆA ODRASLA OSOBA U DVOKREVETNOJ SOBI ISKLJUČIVO NA UPIT *

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: - Povratni avio prevoz kompanijom Turkish Airlines (Beograd–Istanbul–Akaba-Istanbul -Beograd). - 6 noćenja u hotelima 4* ili 5* na bazi polupansiona.  - Transferi i autobuski prevoz prema programu. - Ulaznice za sve lokalitete navedene u programu (Wadi Rum, Petra, Kerak, planina Nebo, Mrtvo more) - Jahanje konja u Petri (800m) od glavne kapije do ulaska u Sik (Siq) - Džip safari u trajanju od 2 sata u Wadi Rum pustinji. - Viza za Jordan - Obilazak Istanbula sa organizovanim ručkom - Troškovi organizacije putovanja - Lokalni predstavnik na engleskom jeziku - Usluge vodiča na srpskom jeziku.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: - Aerodromske takse u iznosu od 137eur, plaćanje u agenciji. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni i zavisi isključivo od avio komapnije) - Napojnice za lokalne vozače i vodiče (uobičajene u ovom delu sveta) u iznosu od 25eur po osobi. - Pića uz obroke. - Doplata za 4 ručka u lokalnim restoranima 50eur po osobi (Wadi Rum, Petra, Madaba, Mrtvo More) – OPCIONALNO. - Kočije u Petri - Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji.Plaćanje u agenciji. - Individualni troškovi

NAČIN PLAĆANJA: PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena. - Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana. - Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja. - Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture. - Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun. NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

NAPOMENA HOTELI : Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

VAŽNE NAPOMENE: - Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije. - Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate (radni dani) - Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.  - Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava (pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja). - Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 20.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 punoplativih putnika

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE

EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT

 

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja  agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 2. 09/11/2018 Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018

 

OPISI HOTELA

Tala Bay Resort 5* Akaba

Lokacija: Hotel se nalazi 28km od aerodroma u Akabi i 18km od grada. Smešten je na samoj plaži u zalivu Tala Bay.

Smeštaj: Poseduje 336 soba.Sve sobe imaju:Kupatilo,klimu,TV,fen,telefon i mini bar.

Sadržaj: Spa & wellness centar,sauna, bazeni,teretana,izlaz na plažu,lift,restoran,bar na plaži, ležaljke i suncobrani za goste hotela.

Old Village hotel 5* Petra

Lokacija: Hotel se nalazi u delu koji se naziva Wadi Musa 2km od Petre i 3,5km od mesta Al-Khazneh.

Smeštaj: Poseduje 136 soba.Sve sobe sadrže: Wi-Fi,aparat za čaj i kafu,TV,klima,sef,kupatilo i mini bar.

Sadržaj: Parking,zatvoren i otvoren bazen,restoran, spa & wellness centar,suvenirnicu,usluga peglanja i pranja.

Regency Palace hotel 5* Aman

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Amana, u blizini poslovne i trgovačke četvrti.

Smeštaj: Standard sobe su oko 20-25m². Sve sobe poseduju:Aparat za kafu i čaj,LCD TV,internet, kupatilo, fen, mini bar, telefon, klimu.

Sadržaj: Otvoreni i zatvoreni bazen,sauna,teretana,soba za masažu,restoran i bar.

City Towers 4* Akaba

Lokacija: Hotel se nalazi 300 m od plaže, i 200m od tvrđave Akaba. Aerodrom u Akabi je udaljen 12km od hotela a centar grada 2km.

Smeštaj: Sve sobe poseduju: klimu,sef ,telefon,mini bar, LCD tv, wi fi, kupatilo.

Sadržaj: Spa & wellness cenar,sauna,bazen,teretana,noćni klub,restoran,lift.

Sella hotel 4* Petra

Lokacija: Hotel se nalazi na 2km od ulaza u Petru.U blizini hotela nalazi se i autobuska stanica.Aerodrom Akaba je udaljen 170km.

Smeštaj: Sve sobe poseduju: SAT TV,Wi-Fi,mini bar,aparat za kafu i čaj,klimu,sef, kupatilo.

Sadržaj: Tursko kupatilo,parking, rent a car,restoran i bar.

Days Inn hotel 4* Aman

Lokacija: Hotel se nalazi u centru  Amana. Al Mukhtar tržni centar je udaljen 2,5km od hotela.

Smeštaj: Sve sobe poseduju:Kupatilo,fen,TV,sef,aparat za kafu i čaj.

Sadržaj: Spa & wellness centar,bazen,teretana,sauna,noćni klub.

 

JORDAN

 

AMAN je glavni grad hašemitske kraljevine Jordan I drevna amonska prestonica koji se nekada prostirao na sedam brda kao i Rim.

PETRA je bila bogata prestonica drevnih Nabatejaca (arapski nomadi), glavni centar karavana koji su u helenističko I starorimsko doba prenosili svilu, tamjan, slonovaču i začine iz Indije, Kine, Afrike i Arabije prema Sredozemlju. Uskim tesnacom stiže se do grada uklesanog u crvenim stenama, zvanično proglašenog za Sedmo svetsko čudo.

PLANINA NIBO (NEBO) je planina u Jordanu odakle je prema  verovanju   Mojsije ugledao Svetu zemlju, a neka I da je ovde sahranjen.

KERAK je utvrđenje iz 12. veka koje su sagradili Krstaši. Osvojio ga je Saladin 100 godina posle.

MADABA je grad u centralnom delu Jordana poznat I kao grad vizantijskih mozaika. Najpoznatiji je onaj u crkvi Sv. Đorđa.

VADI RUM ili crvena pustinja, po mnogima najlepša na svetu. Vozi ze džipovima, jede sa beduinima.

AKABA je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora.

MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu I oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael I Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode I  blata.