CARIGRAD NOVA GODINA 2018.

 

6 DANA / 3 NOĆENJA, AUTOBUSOM
29.12.2017 – 03.01.2018.
TERMIN PUTOVANJA: 29.12.2017. – 03.01.2018. godineOtkrijte sa nama bogatu istorijsku i kulturnu baštinu carskog grada koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom; grad u kome su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom... i dočekajte „najluđu” noć krstareći po Bosforu!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 • 1. dan, 29.12.17.   NOVI SAD...

Polazak autobusa u 16:00 časova sa parkinga kod hotela Sajam,Novi Sad. Iz Beograda u 18:00 časova sa parkinga preko puta Buvlje pijace,blok 42,ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja kroz  Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora do Istanbula.

 • 2. dan, 30.12.17.   ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski deo Istanbula. Smeštaj grupe u hotel. Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa. Noćenje. NAPOMENA: U zavisnosti od gužve na graničnim prelazima, i dužine puta, panoramsko razgledanje grada moze biti odloženo za kasnije, ili urađeno sledeći dan.

 • 3. dan, 31.12.17.   ISTANBUL

Doručak - švedski sto. Fakultativni obilazak Aja Sofije, Sultan Ahmetove džamije, hipodroma, Topkapi dvorca. Povratak u hotel radi pripremanja za „najludju” noć. Fakultativno SVEČANI DOČEK NOVE GODINE (krstareći Bosforom ili u nekom od restorana). Noćenje.

 • 4. dan, 01.01.18. ISTANBUL

Doručak - švedski sto. Slobodno prepodne za odmor ili šetnju starim centrom Istanbula. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Povratkom u hotel priprema za još jednu „ludu” noć fakultativnim odlaskom na Tursko veče u nekom nacionalnom restoranu (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pevačima). Noćenje.

 • 5. dan, 02.01.18. ISTANBUL

Doručak – švedski sto  Napustanje soba do 12h. Fakultativno obilazak raskošne palate u stilu baroka – Dolma Bahče. Polazak za Srbiju u 18:00h. Vožnja preko Bugarske do Srbije

 • 6. dan,  03.01.18. BEOGRAD

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima.

 

HOTEL

PERIOD PUTOVANJA

CENA PO OSOBI DO 30.11.2017.

CENA PO OSOBI

Budget Hotel 3*
Hotel Bosna 3*

29.12.2017-03.01.2018

99€

119€

29.12.2017-03.01.2018

109€

129€

Grand Washington 4*

29.12.2017-03.01.2018

-

149€

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DVD)
 • 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u htl 3* po izboru
 • Obilaske prema programu
 • Troškove vodiča iz Srbije
 • Usluge turističkog vodiča koji je licenciran od strane TURSAB-a

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Troškove fakultative (Top Kapi, Hipodrom, Plava džamija i Aja Sofija–45 €; palata Dolma Bahče –35 €, dnevno krstarenje Bosforom –20 €)
 • Novogodišnje Krstarenje Bosforom, neograničeno piće i hrana (80 € ), stranke se odlučuju prilikom prijave za aranžman.
 • Novogodišnja repriza – Tursko veče (35 €)
 • Individualne troškove
 • Dodatne hotelske usluge
 • Doplata za polazak iz  Novog Sada - 10€

USLOVI PLAĆANJA:.

 • 40% prilikom rezervacije,  ostatak minimum 10 dana pred polazak
 • Čekovima građana na 4 mesečne rate uz 2 % uvecanja na mesečnom nivou
 • Platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro)
 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni credit banke na dan uplate
 • Cena je garantovana samo za uplaćeni deo iznosa, dok je ostatak podložan promenama
 • Usled promena na monetarnom tržištu agencija Organizator zadržava pravo korekcije cena

DOPLATA:.

 • za 1/1 sobu: 50€ hotel 3 * i 70€ hotel 4*
 • Doplata za polazak iz Novog Sada 10€

POPUSTI:

 • Dete od 2-12 godina ima popust od 30% u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u autobusu i nema krevet)

Za putnike koji putuju sopstvenim prevozom potrebni su još:

 • REZERVACIJA HOTELA - VOUCHER (dobija se u Agenciji)
 • POLISA OSIGURANJA (može se dobiti u Agenciji)

NAPOMENA: CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOZNE PROMENAMA

OPISI HOTELA:

Budget hotel 3*
Hotel po izboru agencije, ime hotela ce biti poznato najkasnije 10 dana pred put.
Hotel se nalazi u starom delu grada Laleli, u blizini najznačajnijih znamenitosti grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klima, TWC. Doručak – švedski sto.

Hotel BOSNA 3*
Hotel se nalazi u centru starog dela grada – Laleli,  u blizini Topkapija I Velikog Bazara. Poseduje klimatizovane dvokrevetne I trokrevetne sobe sa TWC-om, mini barom, internet konekcijom…Hotel poseduje restoran, bar, TV sobu. Doručak – švedski sto.

Hotel GRAND WASHINGTON 4*
Hotel Grand Washington se nalazi u oblasti Laleli, starom delu Istanbula, na oko 15 minuta hoda od čuvene Kapali čaršije ( ~1 km ) , od Sulejmanove džamije cca 800 m; od Aja Sofije cca 1,9 km ; od trga Taksim cca 3,7 km; od aerodroma Ataturk 1,9 km i predstavlja idealnu lokaciju u Istanbulu. Od metro stanice Vezneciler udaljen je oko 100 metara.
Sadržaj: Recepcija , turistički desk, menjačnica, bazen, zatvoreni bazen ( koji je otvoren tokom čitave godine), otvoreni bazen ( sezonski) , tursko/parno kupatilo, masaža ( uz doplatu) , spa i wellness centar ( otvoren svakim danom od 11:00-22:00) , sauna,besplatan pristup bežičnom internetu u čitavom objektu i u nekim od soba,transfer od/do aerodroma, mogućnost iznajmljivanja automobila/bicikla, suvenirnica, besplatan javni parking je moguc u blizini (nije neophodna prethodna rezervacija), prodavnice u hotelu, frizerski /kozmetički salon,dnevna štampa.
Sobe:Hotel raspolaže sa ukupno 121 smeštajnom jedinicom istandrdnim sobama sa francuskim ili sa dva odvojena ležaja(~18 m2) ; trokrevetnim sobama (~25m2); porodičnim sobama ( uz mogućnost smeštaja 4 odrasle osobe, povrsine ~30m2, u kojima se nalaze 2 odvojena ležaja +1 francuski ležaj i veliki deo ovih soba ima pogled na more-na upit, prema raspoloživosti ) i petokrevetnim sobama ( mali broj , na upit-prema raspoloživosti; Ovaj prostrani apartman tipa "suite" sadrži 2 spavaće sobe i 2 kupatila). Sve sobe su zvučno izolovane, uključuju moderne sadržaje poput flat-screen TV-a sa satelitskim kanalima. Sve imaju sopstveno kupatilo ( tuš/kada ) sa fenom za kosu i papučama,klima uređajem, poslugom u sobi (rum servis) sefom, električnim  kuvalom, kao i besplatan pribor za pripremu kafe/čaja. Hotel raspolaže sobama za osobe sa posebnim potrebama-prema raspoloživosti , na upit, sobama za mladence i porodičnim sobama (na zahtev).
Usluga:Noćenje/doručak-Doručak na bazi otvorenog bufea – samoposluživanje, izbor izmedju više jela (švedski sto) .
Napomena: Kućni ljubimci nisu dozvoljeni i zabranjeno pušenje u celom objektu. Besplatan javni parking je moguć u blizini (nije neophodna prethodna rezervacija) i doplaćuje se 15 eur po danu.

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:
AJA SOFIJA; TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.
Aja Sofija (obilazak 2.5h) najveća hrišćanska bogomolja. Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva…..:
Topkapi palata  (obilazak 3.5h) - izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga
KRSTARENJE BOSFOROM – Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja odlazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.

DOČEK NOVE GODINE-KRSTAREĆI BOSFOROM - Brod je dužine 70m i ima dve palube. Donja paluba je zatvorena sa sedišnim kapacitetom do 160 mesta, raspoređenih sa po 10 mesta za sedenje za jednim stolom, dok je gornja paluba poluotvorena. Brod je panoramskog tipa sa velikim staklima pogodnim za razgledanje u toku vožnje. Na donjoj palubi, pored sedećih mesta nalazi se i plesni podijum gde će biti program animacije trbušnog plesa. Program traje od 21:30h, kada je polazak broda iz luke, do 02:00h, kada je povratak broda u luku. Krstarenje započinje iz Zlatnog Roga (Golden Horn), preko Sirkeđiya, Ortakoya, Alibeykoya i Yildiztepe do mostova – Sultan Mehmeda i Fatih Paše, gde se brod okreće i polagano vraća u luku. Tačno u ponoć nalazimo se ispod Fatih mosta, koji povezuje evropsku i azijsku stranu i kod čuvene diskoteke Lajla (najveće u Istanbulu, odakle se pruža veličanstveni pogled na vatromet i sa evropske i sa azijske strane). Pored tradicionalnog programa na brodu će biti i DJ koji će ispunjavati muzičke želje poštovanih nam klijenata.

RESTORAN GAR - restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turski specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.

DOLMA BAHČE PALATA - poslednje sedište sultana, izgradjena je između 1842. i 1856. godine. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imerijalnog turskog stila. Enterijer i namještaj palete je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 09:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu i usluge vodiča.

  

CENOVNIK BR. 1, VAŽI OD 28.08.2017
Aranžman je rađen na bazi od 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Novi Sad
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

ORGANIZATOR PUTOVANJA PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Licenca OTP 46/2017