IZRAEL

SVETA ZEMLJA


ARANŽMAN
6 DANA / 5 NOĆI

23.maj - 28.maj 2019.

IZLETI UKLJUČENI U CENU

IZRAEL (Medinat Jisra'el) je  bliskoistočna zemlja, smeštena uz istočnu obalu  Sredozemnog mora  i jedina jevrejska država na svetu. Izrael je  zemlja obećana i sveta,  pusta a bogata, opasna a sigurna, izmešana a jednostavna. Ovde se rodio, stradao i vaskrsnuo  Isus Hrist, ovde se nalaze najveće hrišćanske svetinje: Nazaret, Vitlejem i Jerusalim; ovde su   isprepletane tri vere: hrišćanstvo, islam i judizam. Izarel  je i  jedina je država na svetu koja je oživela  mrtav jezik i proglasila ga službenim.

 

   PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

(ČETVRTAK) BEOGRAD - ATINA - TEL AVIV

2.DAN

(PETAK) TEL AVIV - JAFA - CEZAREA - HAIFA - TIBERIUS

3.DAN

(SUBOTA) TIBERIUS - GORA BLAŽENSTVA - TABA - NAZARET - KANA - VITLEJEM

4.DAN

(NEDELJA)  MASLINOVA GORA - GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM

5. DAN

(PONEDELJAK)  VITLEJEM - MASADA - KUMRAN - MRTVO MORE - VITLEJEM

6. DAN

(UTORAK)  TEL AVIV - BEOGRAD

 

1.DAN (ČETVRTAK) BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 23:55h.

2.DAN (PETAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA – TIBERIUS

Dolazak u Tel Aviv  u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Tiberiusu. Večera i noćenje.

3.DAN (SUBOTA) TIBERIUS – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  - MAGDALA - NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  - VITLEJEM

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi  pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

4.DAN (NEDELJA) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM - VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  -  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu -  crkva Svete Ane i Betesda - stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima - Via Dolorosa, Put tuge - hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PONEDELJAK) VITLEJEM  – MASADA – KUMRAN – JERIHON - MRTVO MORE  - VITLEJEM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, a mi Vam poklanjamo izlet Masada, Kumran, Jerihon i Mrtvo more. Izlet obuhvata obilazak Masade gde se nalaze ostaci drevnog utvrđenja smeštenog na dramatičnom kamenom platou iznad Mrtvog mora, jednog od poslednjih uporišta jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima, poseta Kumranu gde su nađeni slavni  “kumranski rukopisi”, Jerihonu – najstarijem gradu na svetu i odlazak do obale Mrtvog mora, najslanijeg jezera na svetu poznatog i  po svojoj lekovitoj vodi I glini. Slobodno vreme za kupanje i odmor (u zavisnost od vremenskih prilika) i povratak  u Vitlejem u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (UTORAK) VITLEJEM  – TEL AVIV – BEOGRAD

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Tel Avivu u ranim jutarnjim satima. Let A3929 u  05:30h, sletanje na atinski aerodrom u 07:35h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na aerodrom Nikola Tesla je u 09:40h.  Kraj programa.

ARANŽMAN
6 DANA / 5 NOĆI 

23.maj - 28.maj 2019.

(MINIMUM 20 PUTNIKA)

­­

CENA ARANŽMANA PO OSOBI  NA BAZI POLUPANSIONA  IZRAŽENA U €

HOTEL

DVOKREVETNA

JEDNOKREVETNA

Leonardo CityTower  Tel Aviv

715 €

699 €

909 €

Restal Tiberius

Paradise  Vitlejem

 

 U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: - Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv  -Beograd  (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine) - Smeštaj u hotelima sa 4* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi pet noćenja sa polupansionom (usluga je bife tzv. “švedski sto”, 1 noć u Tel Avivu, 1 noć  u Tiberiusu i 3 noći u Vitlejemu) - Svi transferi, izleti i ulaznice prema programu putovanju osim  posete Masadi, Kumranu I Mrtvom moru koji je fakultativan - Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnog vodiča na engleskom jeziku - Troškovi  organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: - Aerodromske takse iznose 102€ i plaćaju se uz aranžman (podložne promenama) - Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima - Obavezne doplate za napojnice u iznosu  30€ po osobi  (uobičajene i očekivane napojnice za vozače i lokalne vodiče u ovom delu sveta koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta) - Fakultativni izlet Masada, Kumran I Mrtvo more - Sve ostale nepomenute usluge i individulalni  troškovi putnika

NAČINI PLAĆANJA: - PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena. - Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja. - Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture. - Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući  račun. - NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

VAŽNE NAPOMENE: - Uz ovaj program važe posebni uslovi otkaza aranžmana i to: u slučaju otkaza do 45 dana pre započinjanja putovanja zadržava se  150 €, do 30 dana zadržava se 210 €, do 15 dana pre započinjanja putovanja zadržava se celokupan iznos. -Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati - U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg  broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. - Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom  kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije. - Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda - Agencija ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.  - Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja ). 

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 punoplativih putnika

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE

EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT

 

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije

“Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 1. od 31.10.2018.  Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.

 

OPISI HOTELA:

Hotel LEONARDO  CITY TOWER  Tel Aviv,  14 Zisman Street, 5252903 Tel Aviv

https://www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-city-tower-tel-aviv

Hotel je nedavno renoviran i nalazi se na prestižnoj lokaciji u neposrednoj blizini plaže i srcu dijamantske berze u Ramat Ganui odgovara kategorizaciji 4*. Sve standard sobe su sa TWC, TV, WiFi je besplatan. Gostima hotela su na rapolaganju restoran,  otvoreni bazen, teretana i spa centar, recepcija, konsierž servis, usluga čuvanja dece, vešernica.

Hotel & Museum DONA GRAZIA Tiberias, HaPrahim Street 3

https://www.donagracia.com/en/home-page-2/

Ovaj hotel-muzej možemo nazvati još i muzej sa pričom. Nalazi se u centru Tiberiusa u neposerdnoj blizini Galilejskog jezera i  odgovara kategorizaciji 4*. Sve standard sobe imaju TWC, TV, besplatan WiFi, sef, mini bar. Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci i autentični  ambijent koji podseća na palatu jedne od najbogatijih žena 16. veka.,

Hotel PARADISE Bethlehem, Manger Street, Palestinian Territory

http://www.gobethlehem.com/category/paradise-hotel

Hotel se nalazi na ulazu u sveti grad Vitlejem u blizini hrama Isusovog rođenja i trga Manger i na 400m udaljenosti od Rahelinog groba (Rahela – Jakovova prva žena i mesto gde se obično žene mole za plodnost) i Univerziteta i zvanično je kategorisan sa 4*. Sve sobe su sa TWC, TV , minibarom i besplatnim WiFi. Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci, recepcija, bar, noćni klub.

 

 

SVETA ZEMLJA – IZRAEL

JERUSALIM je drevni grad  i prestonica Izarela. Spominje se i kao Sion – Davidov grad  i ima  značajnu ulogu u oba Zaveta: on je istovremeno mesto jevrejskog neverstva  I neposlušnosti i mesto Božijeg izbora i prisustva. U njemu se nalaze najveće hrišćanske svetinje.

TEL AVIV, do nedavno izraelska prestonica, sagrađen 1909. godine kao malo naselje na peščanim dinama severno do Jafe, a danas moderan i puslirajući grad koji nikada ne spava.

JAFA je stari lučki grad, poznat po biblijskim pričama o Joni, Solomonu I Svetom Petru, mitološkim pričama o Andromedi i Perseju a kasnije i po mirišljavim pomorandžama koje su pristizale brodovima. Spomenik sa jednom “visećom” danas krasi ovaj magični kutak sveta.

CEZAREJA je grad izraelskoj obali Mediterana. Poznat je po amfiteatru I antičkim ostacima iz rimskog perioda. 

HAIFA je treći po veličini grad u Izraelu izgrađen na padinama planine Karmel poznat po Bahajskom vrtu i Germanskoj koloniji.

GALILEJA je severni deo Izraela koji se prostire od reke Jordan do mediteranske obale, staro I novozavetna oblast koja je imala veliku ulogu u pisanju istorije Svete zemlje  I gde se nalazi nekoliko svetih mesta.

KANA je mesto u Galileji u kome je živeo Sveti Apostol Vartolomej i gde je Isus Hrist učinio čudo pretvaranja vode u vino.

TABA (TABHA) . Ovde je Isus po predanju  umnožio hleb i ribu I nahranio 5000 svojih sledbenika.

GORA BLAŽENSTVA je mesto na kome je  Isus prema katoličkom predanju  izgovorio besedu na gori.

(Matej 5:1-7; Luka 6:20-49)

REKA JORDAN je mesto gde je na oko 8 km od Jerihona Jovan Krstitelj krstio Isusa.

NAZARET je grad na severu Izraela gde je Isus proveo detinjstvo I mladost I jedini grad u Izraelu u kome je

nedelja neradni dan.

VITLEJEM  je novozavetno mesto označeno kao mesto Isusovog  rođenja.

MASLINOVA GORA I   GETSIMANIJA se nalaze istočno od Jerusalima. Sa Maslinove gore se Isus uzneo na nebo 40 dana od Vaskrsenja. U podnožju Maslinove gore je Getsimanskii vrt I pećina gde se Isus molio i gde je uhapšen.

MASADA -  ponos i simbol Jevreja iznad Mrtvog mora gde se  nalaze  ostaci drevnog utvrđenja jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima.

KUMRAN je  mesto na oko kilometar udaljenosti od obale Mrtvog mora u čijim su pećinama nađeni “kumranski spisi” (Svici sa Mrtvog mora) koji dokazuju verodostojnost Biblije

JERIHON je prema verovanju najstariji grad na svetu, nalazi se u pustinji na palestinskoj teritoriji I to je prvi grad kog su po povratku iz Egipta napala jevrejska plemena pod vođstvom Mojsijevog pomoćnika i naslednika Isusa Navina.

MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu I oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael I Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode I  blata.