IZRAEL I JORDAN

DESTINACIJA
IZRAEL I JORDAN (SA SVIM IZLETIMA)
ARANŽMAN
9 DANA / 8 NOĆI

20. maj - 28. maj 2019.


 

PUTOVANJE U IZRAEL I JORDAN  je putovanje u drevni svet  Bliskog istoka, gde se na nestvaran način  prepliću istorija, tri religije, razne kulture, savremeni način života i tradicija. Naša priča počinje u “Svetoj zemlji” sa starim lučkim gradom Jafom odakle je izrastao  moderni i  pulsirajući Tel Aviv; od Galileje do Jerusalima  posetićemo mesta koja su obeležila život Isusa Hrista  od  rođenja do stradanja, a put do Jordana nas vodi pored drevnog  utvrđenja starih Zilota, najstarijeg grada na svetu i Mrtvog mora, poznato kao najveća svetska depresija, najjslanije more na svetu i prirodni izvor lekovitih sastojaka.  Susedni Jordan, hašemitska kraljevina, po predanju je kraljevina Muhamedovih predaka i domovina mnogih civilizacija i vizantijskih mozaika. Ovde se nalazi topla Akaba opasana planinama koje u toku dana menjaju boje, drevna i mistična Petra starih Nabatejaca - sedmo svetsko čudo, crvena pustinja Vadi Rum, planina Nibo – mesto Mojsijeve smrti, drevni gradovi Madaba, Džeraš i Adžlan. Ovde pripadnici sve tri vere žive u miru i sa uvažavanjem, kako među sobom tako i sa svojim susedima u Izraelu. Jordan je  nadasve pitoma zemlja dobronamernih  ljudi  i gostoprimivih domaćina.

 

      PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

(PONEDELJAK) BEOGRAD – ATINA – TEL AVIV

2.DAN

(UTORAK) TEL AVIV – JAFA - CEZAREA- HAIFA- TIBERIUS

3.DAN

(SREDA) TIBERIUS – GORA BLAŽENSTVA – TABA – NAZARET-KANA - VITLEJEM

4.DAN

(ČETVRTAK)  MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM

5. DAN

(PETAK)   VITLEJEM  – MASADA – KUMRAN – JERIHON - MRTVO MORE – AKABA

6. DAN

(SUBOTA)  AKABA – PETRA

7. DAN

(NEDELJA) PETRA – KERAK – MADABA – PLANINA NIBO - AMAN

8. DAN

(PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN - AMAN

9. DAN

(UTORAK) AMAN – BEOGRAD

 

  1.DAN (PONEDELJAK) BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 23:55h.

2.DAN (UTORAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA - VITLEJEM

Dolazak u Tel Aviv  u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

3.DAN (SREDA) VITLEJEM – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  - MAGDALA - NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  - VITLEJEM

Doručak. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi  pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejem. Večera i noćenje.

4.DAN (ČETVRTAK) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM - VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  -  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu -  crkva Svete Ane i Betesda - stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima - Via Dolorosa, Put tuge - hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PETAK) VITLEJEM  – MRTVO MORE - AKABA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do graničnog prelaza između Izraela i Jordana. Putovanje dalje nastavljamo  sa našim  jordanskim domaćinima prema Mrtvom moru, najslanijem moru na svetu a onda južno ka Akabi. Akaba je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora, topla i sunčana, opasana planinama čija se boja menja iz sata u sat. Smeštaj u hotel u Akabi.  Večera i noćenje. Smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (SUBOTA) AKABA – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela i celodnevna poseta Petri – mističnom gradu isklesanog u visokim crvenim stenama  koji su pre vise od 2000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Nabatejci su uspeli sagraditi  impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih gožnja prema rađevina. Do najpoznatijeg dela grada - Riznice stiže se kroz kanjon Sik okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mesto je bez sumnje najvrednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, nedavno proglašeno Sedmim svetskim čudom. Po završetku celodnevnog razgledanja Petre, smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

7.DAN (NEDELJA) PETRA – KERAK -  MADABA – PLANINA NIBO - AMAN

Doručak i odjava iz hotela u Petri. Vožnja Kraljevskim putem kojim se saobraćaj odvija već 5000 godina I smatra se najstarijim drumom na svetu. Poseta planini Nibo odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji I gde je na kraju sahranjen. Ovde je u 4. veku prvobitno  izgrađena mala Vizantijska crkva, a današnju posećuju vernici iz celog sveta. Nastavak putovanja prema Madabi, gradu vizantijskih mozaika od kojih je najlepši, najveći I najvažniji mozaik u pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa I predstavlja geografsku mapu stare Palestine na kojoj se jasno mogu prepoznati reke Nil i Jordan, gradovi Vitlejem, Gaza I Jerusalim. Put nas dalje vodi kroz spektakularni kanjon Vadi el Mudžib do Keraka, drevnog krstaškog uporišta gde su se odigrale najpoznatije bitke između Franaka I Saladinovih islamskih armija gde se nalazi dvorac na brdu visine unutar gradskih zidina. Nastavak vožnje prema Amanu i smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

8.DAN (PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN - AMAN

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje jordanske prestonice: Citadela, Rimski teatar, Arheološki muzej, Muzej folklora, Džamija kralja Abdulaha (bez ulaska), Bazar i zanatske radnje. U nastavku, kraća vožnja do  Džeraša, najbolje očuvanog rimskog grada gde se i danas može proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu i prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Skriven vekovima u pesku otkriven je i restaurisan u zadnjih 70 godina. Nakon razgledanja Džeraša, obilazak Adžluna, gradića koji krasi čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura. Povratak u hotel u Amanu. Večera i noćenje.

9.DAN (UTORAK ) AMAN – BEOGRAD

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Amanu u ranim jutarnjim satima. Let A3941 u  04:00h, sletanje na atinski aerodrom u 06:10h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na aerodrom Nikola Tesla je  u 09:30h.  Kraj programa.

ARANŽMAN
9 DANA / 8 NOĆI 

20. maj - 28. maj 2019.

(MINIMUM 20 PUTNIKA)

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI  NA BAZI POLUPANSIONA  IZRAŽENA U €

HOTEL

DVOKREVETNA

JEDNOKREVETNA

Hotel 3*

1115€  989 €

1239 €

 

­­

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  - Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv – Aman  -Beograd  (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine) - Smeštaj u hotelima sa 3* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi 8  polupansiona (usluga je samoposlužni tzv. “švedski sto”, 1 noć u Tel Avivu, 3 noći u Vitlejemu, 1 noć u Akabi, 1 noć u Petri, 2 noći u Amanu) - Svi transferi, takse, izleti i ulaznice prema programu putovanja - Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnih vodiča na engleskom jeziku - Troškovi  organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: - Aerodromske takse iznose 140€ i plaćaju se uz aranžman (podložne promenama) Granična taksa na prelazu iz Izraela u Jordan oko 70 USD koja se plaća predstavniku agencije na licu mesta - Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima, a koje se može kupiti u agenciji po ceni od 800,00 dinara po putniku  sa osiguranom sumom do 15.000 EUR osiguravajuće kuće UNIQA. - Vožnja brodom na Galilejskom jezeru - Napojnice  ( obavezne i uobičajene u ovom delu sveta za vozače, lokalne vodiče iI “horse boys” u Petri  koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta, oko 5€ dnevno po osobi) - Ručak na lokalitetima i piće uz obroke obuhvaćene aranžmanom - Sve ostale nepomenute usluge i individualni  troškovi putnika

NAČINI PLAĆANJA: - PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena. - Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja. - Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući  račun. - NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

VAŽNE NAPOMENE: - Uz ovaj program važe posebni uslovi otkaza aranžmana i to: u slučaju otkaza do 45 dana pre započinjanja putovanja zadržava se  150 €, do 30 dana zadržava se 380 €, do 15 dana pre započinjanja putovanja zadržava se celokupan iznos. - Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati - U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg  broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. - Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom  kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije. - Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda - Agencija ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. - Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava (pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja).

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 punoplativih putnika

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE

EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 3. od 12.03.2018.  Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.

 

OPISI HOTELA; Smeštaj je obezbeđen u hotelima sa 3* u Izraelu i Jordanu. Sve sobe su standardno opremljene sa TWC, TV. Gostima je u svim hotelima na raspolaganju restoran gde se služe obroci i WiFi. 

Hotel SEANET  Tel Aviv,  6 Nes Ziona Street , Tel Aviv 6390408 https://www.seanethotel.com/

Hotel ARARAT Vitlejem, 153 Beit Sahour Road http://www.ararat-hotel.com/

Hotel MY HOTEL   Akaba, Bethlehem, Manger Street,  https://www.myhotel-jordan.com/

Hotel EDOM Petra https://www.edomhotel.com/

Hotel AL FANAR, Aman,   124 Queen Rania Al Abdullah Street http://www.alfanarpalacehotel.com/

NAPOMENA ZA SMEŠTAJ: Organizator putovanja zadržava pravo smestiti grupu u slične hotele iste ili više kategorije.

 

SVETA ZEMLJA - IZRAEL

•           JERUSALIM je drevni grad  i prestonica Izarela. Spominje se i kao Sion – Davidov grad  i ima  značajnu ulogu u oba Zaveta: on je istovremeno mesto jevrejskog neverstva  I neposlušnosti i mesto Božijeg izbora i prisustva. U njemu se nalaze najveće hrišćanske svetinje.

•           TEL AVIV, do nedavno izraelska prestonica, sagrađen 1909. godine kao malo naselje na peščanim dinama severno do Jafe, a danas moderan i puslirajući grad koji nikada ne spava.

•           JAFA je stari lučki grad, poznat po biblijskim pričama o Joni, Solomonu I Svetom Petru, mitološkim pričama o Andromedi i Perseju a kasnije i po mirišljavim pomorandžama koje su pristizale brodovima. Spomenik sa jednom “visećom” danas krasi ovaj magični kutak sveta.

•           CEZAREJA je grad izraelskoj obali Mediterana. Poznat je po amfiteatru I antičkim ostacima iz rimskog perioda. 

•           HAIFA je treći po veličini grad u Izraelu izgrađen na padinama planine Karmel poznat po Bahajskom vrtu i Germanskoj koloniji.

•           GALILEJA je severni deo Izraela koji se prostire od reke Jordan do mediteranske obale, staro I novozavetna oblast koja je imala veliku ulogu u pisanju istorije Svete zemlje  I gde se nalazi nekoliko svetih mesta.

•           KANA je mesto u Galileji u kome je živeo Sveti Apostol Vartolomej i gde je Isus Hrist učinio čudo pretvaranja vode u vino.

•           TABA (TABHA) . Ovde je Isus po predanju  umnožio hleb i ribu I nahranio 5000 svojih sledbenika.

•           GORA BLAŽENSTVA je mesto na kome je  Isus prema katoličkom predanju  izgovorio besedu na gori. (Matej 5:1-7; Luka 6:20-49)

•           REKA JORDAN je mesto gde je na oko 8 km od Jerihona Jovan Krstitelj krstio Isusa.

•           NAZARET je grad na severu Izraela gde je Isus proveo detinjstvo I mladost I jedini grad u Izraelu u kome je nedelja neradni dan.

•           VITLEJEM  je novozavetno mesto označeno kao mesto Isusovog  rođenja.

•           MASLINOVA GORA I   GETSIMANIJA se nalaze istočno od Jerusalima. Sa Maslinove gore se Isus uzneo na nebo 40 dana od Vaskrsenja. U podnožju Maslinove gore je Getsimanskii vrt I pećina gde se Isus molio i gde je uhapšen.

•           MASADA -  ponos i simbol Jevreja iznad Mrtvog mora gde se  nalaze  ostaci drevnog utvrđenja jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima.

•           KUMRAN je  mesto na oko kilometar udaljenosti od obale Mrtvog mora u čijim su pećinama nađeni “kumranski spisi” (Svici sa Mrtvog mora) koji dokazuju verodostojnost Biblije

•           JERIHON je prema verovanju najstariji grad na svetu, nalazi se u pustinji na palestinskoj teritoriji I to je prvi grad kog su po povratku iz Egipta napala jevrejska plemena pod vođstvom Mojsijevog pomoćnika i naslednika Isusa Navina.

 • MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu I oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael I Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode I  blata.

 

JORDAN

 • AMAN je glavni grad hašemitske kraljevine Jordan I drevna amonska prestonica koji se nekada prostirao na sedam brda kao i Rim.
 • PETRA je bila bogata prestonica drevnih Nabatejaca (arapski nomadi), glavni centar karavana koji su u helenističko I starorimsko doba prenosili svilu, tamjan, slonovaču i začine iz Indije, Kine, Afrike i Arabije prema Sredozemlju. Uskim tesnacom stiže se do grada uklesanog u crvenim stenama, zvanično proglašenog za Sedmo svetsko čudo.
 • PLANINA NIBO (NEBO) je planina u Jordanu odakle je prema  verovanju   Mojsije ugledao Svetu zemlju, a neka I da je ovde sahranjen.
 • KERAK je utvrđenje iz 12. veka koje su sagradili Krstaši. Osvojio ga je Saladin 100 godina posle.
 • MADABA je grad u centralnom delu Jordana poznat I kao grad vizantijskih mozaika. Najpoznatiji je onaj u crkvi Sv. Đorđa.
 • VADI RUM ili crvena pustinja, po mnogima najlepša na svetu. Vozi ze džipovima, jede sa beduinima.
 • DŽERAŠ je bio najveći rimski grad izvan Italije, najbolji I najočuvaniji grad nekadašnjeg Dekapolisa gde se mogu videti ruševine hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanov trijumfalni slavoluk I duga popločana kolonada puna stupova i obeliska.
 • ADŽLUN je stari grad u severnom delu Jordana. Poznat je po tvrđavi podignutoj za odbranu od krstaša.
 • AKABA je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora.

 

 

IZRAEL I JORDAN

DESTINACIJA
IZRAEL I JORDAN (SA SVIM IZLETIMA)
ARANŽMAN
9 DANA / 8 NOĆI 

23. septembar - 01. oktobar 2019.


 

PUTOVANJE U IZRAEL I JORDAN  je putovanje u drevni svet  Bliskog istoka, gde se na nestvaran način  prepliću istorija, tri religije, razne kulture, savremeni način života i tradicija. Naša priča počinje u “Svetoj zemlji” sa starim lučkim gradom Jafom odakle je izrastao  moderni i  pulsirajući Tel Aviv; od Galileje do Jerusalima  posetićemo mesta koja su obeležila život Isusa Hrista  od  rođenja do stradanja, a put do Jordana nas vodi pored drevnog  utvrđenja starih Zilota, najstarijeg grada na svetu i Mrtvog mora, poznato kao najveća svetska depresija, najjslanije more na svetu i prirodni izvor lekovitih sastojaka.  Susedni Jordan, hašemitska kraljevina, po predanju je kraljevina Muhamedovih predaka i domovina mnogih civilizacija i vizantijskih mozaika. Ovde se nalazi topla Akaba opasana planinama koje u toku dana menjaju boje, drevna i mistična Petra starih Nabatejaca - sedmo svetsko čudo, crvena pustinja Vadi Rum, planina Nibo – mesto Mojsijeve smrti, drevni gradovi Madaba, Džeraš i Adžlan. Ovde pripadnici sve tri vere žive u miru i sa uvažavanjem, kako među sobom tako i sa svojim susedima u Izraelu. Jordan je  nadasve pitoma zemlja dobronamernih  ljudi  i gostoprimivih domaćina.

 

PROGRAM PUTOVANJA od 23.09. do 01.10.2019.

1.DAN

(PONEDELJAK) BEOGRAD – ATINA – TEL AVIV

2.DAN

(UTORAK) TEL AVIV – JAFA - CEZAREA- HAIFA- VITLEJEM

3.DAN

(SREDA) TIBERIUS – GORA BLAŽENSTVA – TABA – NAZARET-KANA - VITLEJEM

4.DAN

(ČETVRTAK)  MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM

5. DAN

(PETAK)   VITLEJEM  – MASADA – KUMRAN – JERIHON - MRTVO MORE – AKABA

6. DAN

(SUBOTA)  AKABA – PETRA

7. DAN

(NEDELJA) PETRA – KERAK – MADABA – PLANINA NIBO - AMAN

8. DAN

(PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN - AMAN

9. DAN

(UTORAK) AMAN – BEOGRAD

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.DAN (PONEDELJAK) BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na beogradskom aerodromu kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 23:55h…

2.DAN (UTORAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA – VITLEJEM

Dolazak u Tel Aviv  u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

3.DAN (SREDA) VITLEJEM – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  - MAGDALA - NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  - VITLEJEM

Doručak. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi  pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejem. Večera i noćenje.

4.DAN (ČETVRTAK) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM - VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  -  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu -  crkva Svete Ane i Betesda - stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima - Via Dolorosa, Put tuge - hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PETAK) VITLEJEM  – MRTVO MORE - AKABA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do graničnog prelaza između Izraela i Jordana. Putovanje dalje nastavljamo  sa našim  jordanskim domaćinima prema Mrtvom moru, najslanijem moru na svetu a onda južno ka Akabi. Akaba je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora, topla i sunčana, opasana planinama čija se boja menja iz sata u sat. Smeštaj u hotel u Akabi.  Večera i noćenje. Smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (SUBOTA) AKABA – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela i celodnevna poseta Petri – mističnom gradu isklesanog u visokim crvenim stenama  koji su pre vise od 2000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Nabatejci su uspeli sagraditi  impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih gožnja prema rađevina. Do najpoznatijeg dela grada - Riznice stiže se kroz kanjon Sik okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mesto je bez sumnje najvrednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, nedavno proglašeno Sedmim svetskim čudom. Po završetku celodnevnog razgledanja Petre, smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

7.DAN (NEDELJA) PETRA – KERAK -  MADABA – PLANINA NIBO - AMAN

Doručak i odjava iz hotela u Petri. Vožnja Kraljevskim putem kojim se saobraćaj odvija već 5000 godina I smatra se najstarijim drumom na svetu. Poseta planini Nibo odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji I gde je na kraju sahranjen. Ovde je u 4. veku prvobitno  izgrađena mala Vizantijska crkva, a današnju posećuju vernici iz celog sveta. Nastavak putovanja prema Madabi, gradu vizantijskih mozaika od kojih je najlepši, najveći I najvažniji mozaik u pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa I predstavlja geografsku mapu stare Palestine na kojoj se jasno mogu prepoznati reke Nil i Jordan, gradovi Vitlejem, Gaza I Jerusalim. Put nas dalje vodi kroz spektakularni kanjon Vadi el Mudžib do Keraka, drevnog krstaškog uporišta gde su se odigrale najpoznatije bitke između Franaka I Saladinovih islamskih armija gde se nalazi dvorac na brdu visine unutar gradskih zidina. Nastavak vožnje prema Amanu i smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

8.DAN (PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN - AMAN

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje jordanske prestonice: Citadela, Rimski teatar, Arheološki muzej, Muzej folklora, Džamija kralja Abdulaha (bez ulaska), Bazar i zanatske radnje. U nastavku, kraća vožnja do  Džeraša, najbolje očuvanog rimskog grada gde se i danas može proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu i prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Skriven vekovima u pesku otkriven je i restaurisan u zadnjih 70 godina. Nakon razgledanja Džeraša, obilazak Adžluna, gradića koji krasi čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura. Povratak u hotel u Amanu. Večera i noćenje.

9.DAN (UTORAK ) AMAN – BEOGRAD

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Amanu u ranim jutarnjim satima. Let A3941 u  04:00h, sletanje na atinski aerodrom u 06:10h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na beogradski aerodrom je  u 09:30h.  Kraj programa.

 

ARANŽMAN
9 DANA / 8 NOĆI 

23. septembar - 01. oktobar 2019.

(MINIMUM 15 PUTNIKA)

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI  NA BAZI POLUPANSIONA  IZRAŽENA U €

HOTEL

DVOKREVETNA

JEDNOKREVETNA

Hotel 3*

989 €

1239 €

 

­­

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: - Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv – Aman  -Beograd  (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine) - Smeštaj u hotelima sa 3* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi jednog (1) noćenja sa doručkom u hotelu u Tela Avivu i sedam (7) polupansiona u Izraelu I Jordanu  (tri noći u Vitlejemu, 1 noć u Akabi, 1 noć u Petri, 2 noći u Amanu), usluga je samoposlužni tzv. “švedski sto”. - Svi transferi, takse, izleti i ulaznice prema programu putovanja - Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnih vodiča na engleskom jeziku - Troškovi  organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: - Aerodromske takse iznose 140€ i plaćaju se uz aranžman (podložne promenama) - Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima, a koje se može kupiti u agenciji po ceni od 800,00 dinara po putniku  sa osiguranom sumom do 15.000 EUR osiguravajuće kuće UNIQA. - Vožnja brodom na Galilejskom jezeru - Napojnice  ( obavezne i uobičajene u ovom delu sveta za vozače, lokalne vodiče iI “horse boys” u Petri  koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta, oko 5€ dnevno po osobi) - Ručak na lokalitetima i piće uz obroke obuhvaćene aranžmanom - Sve ostale nepomenute usluge i individualni  troškovi putnika

NAČINI PLAĆANJA: PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena. - Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja. - Platnim karticama Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući  račun. - NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

VAŽNE NAPOMENE: - Uz ovaj program važe posebni uslovi otkaza aranžmana i to: u slučaju otkaza do 45 dana pre započinjanja putovanja zadržava se  150 €, do 30 dana zadržava se 380 €, do 15 dana pre započinjanja putovanja zadržava se celokupan iznos.

Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati. - U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjegbroja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravoda u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. - Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom„migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikomkreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije. - Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda – Agencija, organizator putovanja, ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.  - Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja ).  

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 punoplativih putnika

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE

EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT

 

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 1. od 08.03.2019.  Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.

OPISI HOTELA; Smeštaj je obezbeđen u hotelima sa 3* u Izraelu i Jordanu. Sve sobe su standardno opremljene sa TWC, TV. Gostima je u svim hotelima na raspolaganju restoran gde se služe obroci i WiFi. 

Hotel SEANET  Tel Aviv,  6 Nes Ziona Street , Tel Aviv 6390408 https://www.seanethotel.com/

Hotel ARARAT Vitlejem, 153 Beit Sahour Road http://www.ararat-hotel.com/

Hotel MY HOTEL   Akaba, Bethlehem, Manger Street, https://www.myhotel-jordan.com/

Hotel EDOM Petra https://www.edomhotel.com/

Hotel AL FANAR, Aman,   124 Queen Rania Al Abdullah Street http://www.alfanarpalacehotel.com/

NAPOMENA ZA SMEŠTAJ: Organizator putovanja ExperiencePro Travel zadržava pravo smestiti grupu u slične hotele iste ili više kategorije  bez prethodne najave putnicima.

 

SVETA ZEMLJA - IZRAEL

•           JERUSALIM je drevni grad  i prestonica Izarela. Spominje se i kao Sion – Davidov grad  i ima  značajnu ulogu u oba Zaveta: on je istovremeno mesto jevrejskog neverstva  I neposlušnosti i mesto Božijeg izbora i prisustva. U njemu se nalaze najveće hrišćanske svetinje.

•           TEL AVIV, do nedavno izraelska prestonica, sagrađen 1909. godine kao malo naselje na peščanim dinama severno do Jafe, a danas moderan i puslirajući grad koji nikada ne spava.

•           JAFA je stari lučki grad, poznat po biblijskim pričama o Joni, Solomonu I Svetom Petru, mitološkim pričama o Andromedi i Perseju a kasnije i po mirišljavim pomorandžama koje su pristizale brodovima. Spomenik sa jednom “visećom” danas krasi ovaj magični kutak sveta.

•           CEZAREJA je grad izraelskoj obali Mediterana. Poznat je po amfiteatru I antičkim ostacima iz rimskog perioda. 

•           HAIFA je treći po veličini grad u Izraelu izgrađen na padinama planine Karmel poznat po Bahajskom vrtu i Germanskoj koloniji.

•           GALILEJA je severni deo Izraela koji se prostire od reke Jordan do mediteranske obale, staro I novozavetna oblast koja je imala veliku ulogu u pisanju istorije Svete zemlje  I gde se nalazi nekoliko svetih mesta.

•           KANA je mesto u Galileji u kome je živeo Sveti Apostol Vartolomej i gde je Isus Hrist učinio čudo pretvaranja vode u vino.

•           TABA (TABHA) . Ovde je Isus po predanju  umnožio hleb i ribu I nahranio 5000 svojih sledbenika.

•           GORA BLAŽENSTVA je mesto na kome je  Isus prema katoličkom predanju  izgovorio besedu na gori. (Matej 5:1-7; Luka 6:20-49)

•           REKA JORDAN je mesto gde je na oko 8 km od Jerihona Jovan Krstitelj krstio Isusa.

•           NAZARET je grad na severu Izraela gde je Isus proveo detinjstvo I mladost I jedini grad u Izraelu u kome je nedelja neradni dan.

•           VITLEJEM  je novozavetno mesto označeno kao mesto Isusovog  rođenja.

•           MASLINOVA GORA I   GETSIMANIJA se nalaze istočno od Jerusalima. Sa Maslinove gore se Isus uzneo na nebo 40 dana od Vaskrsenja. U podnožju Maslinove gore je Getsimanskii vrt I pećina gde se Isus molio i gde je uhapšen.

•           MASADA -  ponos i simbol Jevreja iznad Mrtvog mora gde se  nalaze  ostaci drevnog utvrđenja jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima.

•           KUMRAN je  mesto na oko kilometar udaljenosti od obale Mrtvog mora u čijim su pećinama nađeni “kumranski spisi” (Svici sa Mrtvog mora) koji dokazuju verodostojnost Biblije

•           JERIHON je prema verovanju najstariji grad na svetu, nalazi se u pustinji na palestinskoj teritoriji I to je prvi grad kog su po povratku iz Egipta napala jevrejska plemena pod vođstvom Mojsijevog pomoćnika i naslednika Isusa Navina.

 • MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu I oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael I Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode I  blata.

 

JORDAN

 • AMAN je glavni grad hašemitske kraljevine Jordan I drevna amonska prestonica koji se nekada prostirao na sedam brda kao i Rim.
 • PETRA je bila bogata prestonica drevnih Nabatejaca (arapski nomadi), glavni centar karavana koji su u helenističko I starorimsko doba prenosili svilu, tamjan, slonovaču i začine iz Indije, Kine, Afrike i Arabije prema Sredozemlju. Uskim tesnacom stiže se do grada uklesanog u crvenim stenama, zvanično proglašenog za Sedmo svetsko čudo.
 • PLANINA NIBO (NEBO) je planina u Jordanu odakle je prema  verovanju   Mojsije ugledao Svetu zemlju, a neka I da je ovde sahranjen.
 • KERAK je utvrđenje iz 12. veka koje su sagradili Krstaši. Osvojio ga je Saladin 100 godina posle.
 • MADABA je grad u centralnom delu Jordana poznat I kao grad vizantijskih mozaika. Najpoznatiji je onaj u crkvi Sv. Đorđa.
 • VADI RUM ili crvena pustinja, po mnogima najlepša na svetu. Vozi ze džipovima, jede sa beduinima.
 • DŽERAŠ je bio najveći rimski grad izvan Italije, najbolji I najočuvaniji grad nekadašnjeg Dekapolisa gde se mogu videti ruševine hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanov trijumfalni slavoluk I duga popločana kolonada puna stupova i obeliska.
 • ADŽLUN je stari grad u severnom delu Jordana. Poznat je po tvrđavi podignutoj za odbranu od krstaša.
 • AKABA je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora.