Untitled Document

 

TOSKANA FIRENCA NOVA GODINA 2018.

 


6 DANA / 3 NOĆENJA, AUTOBUSOM
29.12.2017 – 03.01.2018.
BOLONJA – FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – PIZA – LUKA
POLAZAK BEZ DOPLATE (SRBIJA): IZ ČAČKA, KRAGUJEVCA,*VELIKA PLANE, *SMEDEREVA, *POŽAREVCA
POLAZAK BEZ DOPLATE (VOJVODINA): NOVI SAD, SUBOTICA, SOMBOR, VRBAS, ZRENJANIN, VRŠAC

 

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu  koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio...

Program putovanja:
1. DAN (petak, 29. Decembar 2017.) NOVI SAD / BEOGRAD...   Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (oko 18h).  Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN (subota, 30. Decembar)  BOLONJA – MONTEKATINI  TERME      Dolazak u BOLONJU u prepodnevnim satima. Zadržavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi blizanci, Trg Mađore, Bazilika Sv. Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u  MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.
3. DAN (nedelja, 31. Decembar) FIRENCA/ DOČEK NOVE GODINE      Doručak. Polazak u 9h na fakultativni izlet. Odlazak u FIRENCU. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 1,5 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most (Ponte Vecchio), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fiorentinske Republike, statua Mikelanđelovog Davida (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Polazak ka Montekatiniju iz Firence u 18.30h. U 21.30h fakultativni odlazak u FIRENCU na DOČEK NOVE GODINE. Tradicionalno, u gradu se organizuje nekoliko koncerata na trgovima i ulicama. Polazak iz Firence u 1h. Dolazak u hotel oko 2h. Noćenje.
4. DAN (ponedeljak, 1. Januar) SAN ĐIMINJANO – SIJENA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (oko 11.30-21h) ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, živopisnom srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Boravak u gradu oko 2 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije; Znameniti trg „Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme. Polazak iz Sijene u 19h. Povratak u Montekatini oko 21h. Noćenje.
5. DAN (utorak, 2. Januar) PIZA - LUKA ...   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Montekatiniju, ili fakultativni izlet do PIZE. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: Krstionica Sv. Jovana, Katedrala Sv. Renijera, Krivi toranj, Kampo Santo. Slobodno vreme. Odlazak u Luku, jedan od najlepših gradova Toskane. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Duždeva palata, katedrala Sv. Martina, trg Amfiteatro, Pučinijeva kuća... Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...
6. DAN (sreda, 3. Januar 2018.)  ... NOVI SAD / BEOGRAD  Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

139 €
Specijalna cena za uplate do 20.10.2017. iznosi 
129 €

umesto 100 €  samo 70 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • obilazak Bolonje prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Montekatiniju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
 • BESPLATAN TRANSFER iz sledećih mesta: Čačak, Kragujevac, *Velika Plana, *Požarevac, *Smederevo, Sombor, Subotica, *Bačka Topola, *Vrbas, *Kula, Zrenjanin, Vršac (*-napomena: polazak sa stajališta na auto-putu)

TRANSFER OBEZBEĐEN IZ UŽICA I POŽEGE, BEZ DOPLATE!

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

 • Obilazak Firence prema programu
 • Obilazak Pize i Luke prema programu
 • Transfer za doček Nove godine u Firenci
 • Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (oko 7,5€ u din.protivvrednosti. Može se kupiti u agenciji)
Gradsku taksu u Montekatiniju –oko 3€ - taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva
Ostale nepomenute usluge
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60€
Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90€
Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – -5€
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa su:
Firenca – 30 €
Transfer za doček Nove godine u Firenci - 15 €
San Điminjano i Sijena – 30 €
Piza i Luka  – 25 €

 

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE
Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.
Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel „MARGHERITA“ 3***, Montekatini Terme (http://maxhotel.net/hotel-margherita/)
Hotel se nalazi u centralnoj zoni Montekatinija , u blizini glavnog trga Popolo i glavnog Korza Mateoti i Viale Verdi (trgovačke zone). Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka, WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (bez kabine, odvod, umesto frotirskih peškira koriste se pamučni ubrusi), TV Sat, centralni aklimatizacioni sistem. Doručak se poslužuje tipa kontinentalnog „buffet“-a – samoposluživanje i sastoji se od slanog (salama i sir) i slatkog dela (puter, džem) sa napicima. Doručak je kao što je to i uobičajeno u Italiji dosta slab i jednoličan.
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 15.06.2017.