Rumunija prolećno putovanje 2018.
Transilvanija

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
1. – 5. APRIL 2018.
SIGIŠOARA – BRAŠOV – SINAJA – ZAMAK BRAN – DVORAC PELEŠ - SIBINJ

Misteriozna Rumunija i magična Transilvanija… Zemlja iza beskrajnih šuma… Skrajnuta od pogleda… Ispredale su se o ovoj zemlji čudesne legende… Priče koju su mrzle krv u žilama… Mnogi misle da je sve to fikcija, ali da li je to baš sve tako… Otkuda Vlaškog vojvodu Vlada Cepeša poistovetiše sa vampirima? Kako je došlo do toga? Ko je zapravo bio Vlad Cepeš? Sve su to pitanja koja intrigiraju i dan danas svetsku javnost… Krenite sa nama na specijalno skrojenu Drakula turu gde ćemo pokušati da odgonetnemo neke od misterija… Zadiviće Vas Transilvanija i njeni dvorci i priroda…


Program putovanja:


1. Dan (Nedelja 1. April) Polazak iz Novog Sada oko 22h i iz Beograda oko 23.30h. Noćna vožnja linijom Srpskja Crnja – Temišvar – Hunedoara – Sibinj uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan (Ponedeljak 2. April)               SIGIŠOARA – BRAŠOV – SINAJA     Dolazak u mali srednjovekovni grad SIGIŠOARU u podnevnim satima. Po dolasku sledi upoznavanje sa bajkovitim gradićem, pravim biserom saske arhitekture. Šetnja istorijskim centrom grada kroz kapiju Kule sa satom u kojoj je smešten interesantni istorijski muzej, potom Drakulina rodna kuća u kojoj se rodio davne 1431. godine Vlad Cepeš, Venecijanska kuća, Dominikanska crkva,… Slobodno vreme (2 sata). Preporučujemo da posetite Drakulinu sobu za mučenje. Nastavak putovanja do obližnjeg BRAŠOVA, grada koji je zbog očuvanih ambijenata stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Kraći obilazak istorijskog jezgra uz šetnju kraj Crne crkve (najznačajnije znamenje grada; najveća gotska crkva između Beča i Carigrada) do glavnog gradskog trga i trgovačke zone grada. Slobodno vreme (3 sata). Nastavak putovanja do obližnjeg zimskog i turističkog centra SINAJA. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3. Dan (Utorak 3. April)      SINAJA – BRAN – PELEŠ     Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do znamenitog ZAMKA BRAN.  Zamak Bran je iz 13. veka u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatočen. Ovaj zamak predstavljao je i rezidenciju rumunskog kralja Ferdinanda i njegove žene kraljice Marije (roditelji Marije, kraljice Jugoslavije). Poseta zamku uz razgledanje istorijske postavke. Nakon posete Branu, povratak u SINAJU i poseta MANASTIRU SINAJA iz 17. veka sa prelepom manastirskom crkvom i crkvenim muzejom. Odlazak do DVORCA PELEŠ, nekadašnje kraljevske rezidencije. Ovaj dvorac je jedan od najlepših u Evropi. Poseduje bajkovitu arhitektonsku formu sa prelepim parkom koji ga okružuje. Individualno razgledanje istorijske postavke u prostorijama dvorca. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan (Sreda 4. April)        SINAJA – SIBINJ - …
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje do srednjovekovnog grada SIBINJA poznatog po narodnom junaku Sibinjanin Janku (Janoš Hunjadi). Po dolasku kraći obilazak istorijskog jezgra grada i slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja preko Hunedoare i Temišvara ka Beogradu… Noćna vožnja

5. Dan (Četvrtak 5. April)      Povratak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA I ULAZNICA
za uplate u agenciji

Cena za prijave do 1. Marta: 109€
Redovna cena: 129€

Umesto  35 €  samo 30€

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Sinaji
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

 

Navedena cena uključuje sledeće izlete sa ulaznicama:

 • Celodnevni fakultativni izlet Bran-Sinaja-Peleš sa uključenim ulaznicama za zamak Bran, manastir Sinaja i dvorac Peleš

 

 

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA:
20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 45 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za plaćanje na licu mesta su:

  • Bran-Sinaja-Peleš – 35 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u evrima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS HOTELA:

HOTEL „RINA SINAIA“ 3***sup., Sinaja http://www.hotelsinaia.ro/  
Hotel se nalazi u centru turističkog naselja, nedaleko od parka i glavne trgovačke zone sa barovima i restoranima. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, besplatan WiFi, mali spa centar sa bazenom… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Cab. Smeštaj naših gostiju je u standardnim sobama sa 3*.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1  od 15.09.2017.