HALKIDIKI HOTELI LETO 2020.

 

Ako želite da iskusite pravi odmor i relaksaciju, Halkidiki hoteli 2020 su savršen izbor za vas ne samo zbog prirodnih lepota koje poseduje, već i zbog specijalnih ponuda, popusta, ali i kvaliteta usluge. U sklopu ponude za letovanje u hotelima na Halkidikiju ove sezone, agencija Fibula izdvaja određeni broj prelepih hotela od kojih posebno izdvajamo, Kasandra hoteli, Sitonija hoteli, Atos hoteli.

 

Svi hoteli na Halkidikiju imaju zajedničke karakteristike koje se odnose na: velike popuste u gotovo svim hotelima na Halkidikiju (Kasandra, Sitnija, Atos), last minute ponude i specijalne ponude koje se odnose na boravak 2 dece gratis različitog uzrasta. Povoljne cene i kvalitetna usluga, predivne plaže i čisto more, učiniće Vaš odmor nezaboravnim.

Halkidiki je jedna od najpopularnijih destinacija među srpskim turistima i sinonim za letovanje u Grčkoj. Nalazi se na oko 100 km od Soluna. Izlazi na Egejsko more i posećen je tokom cele sezone. More je kristalno čisto, pa se preporučuje svima koji žele da iskuse pravi odmor – i porodičnim ljudima, zaljubljenim parovima, ali i mladima željnim provoda i noćnog života.

Sastoji se iz 3 dela, ili "prsta" kako ih popularno nazivaju: Kasandra, Sitonija i Atos.

Kasandra: najposećenija i turistički najrazvijenija oblast Halkidikija. Obuhvata zapadnu obalu poluostrva, tzv. prvi prst. Prepoznatljiva je po prostranim plažama, borovim šumama i malim ribarskim mestima, nepreglednim peščanim plažama, čistom i toplom moru, ali i pristupačnim cenama. Naročito se preporučuje mladima željnim dobrog provoda.

Sitonija: nalazi se u središnjem delu poluostrva, tako da istočna strana gleda ka Atosu, a zapadna ka Kasandri. Ima prelepe peščane plaže, male uvale, borove šume i plantaže maslina. Poznata je po proizvodnji vina i meda. Idealna je za prave zaljubljenike u prirodu.

Atos: najsvetije mesto moderne Grčke. To je centar pravoslavlja u kojem se nalazi puno manastira. Oni su izgrađeni usred jedinstvene prirode planine Atos i oličavaju harmoniju duhovne strane čoveka i čiste prirode.

HALKIDIKI HOTELI PREPORUKA

Preporuka za letovanje na Halkidikiju bazirana je na hotelskoj ponudi. Poznata letovališta na prvom prstenu Halkidikija, kao što su Pefkohori, Hanioti, Paliouri, Kalitea, Kriopigi i Possidi imaju u svojoj ponudi veliki broj hotela različitih struktura i kategorija. Letovanje na Halkidikiju u hotelima sa 2★, 3★, 4★ i 5★. Odmor u hotelima različitih kategorija, kvaliteta i usluga. Kriterijumi kvaliteta za odmor na Halkidikiju. Sadržaji i opremljenost hotela, nivo i kvaliet usluge. Leto i vreme odmora uvek iziaziva veliku pažnju ljubitelja grčkog poluostrva Halkidiki. Izuzetne prirodne lepote, kristalno more, atmosfera odmora i druženja vode nas uvek ka Halkidikiju kao nezaobilaznoj destinaciji za letovanje u Grčkoj.

HALKIDIKI LAST MINUTE I SPECIJALNE PONUDE

Halkidiki last minute ponude aranžmana za letovanje, agencija Fibula Travel pripremila je za čitavu sezonu. Specijalne i last minute ponude biće zamena za last minute i biće od velike koristi svim korisnicima ovog sajta. Različiti popusti za aranžmane na Halkidikiju biće dostupni putnicima agencije Fibula i u ovoj letnjoj sezoni. Sve popuste za letovanje na Halkidikiju možemo podeliti u sledeće grupe popusta. First minute (najveći popusti na samom početku sezone). Specijalne ponude (ponude sa popustima za letovanje u hotelima prema hotelskoj ponudi u tom trenutku). Last minute ponude (najpopularnije ponude među turistima - zavise od raspoloživosti u hotelima i od popunjenosti kapaciteta). Last minuet specijalne ponude (dodatni agencijski popust na već sniženu cenu hotela). Last minute ponude 2020. za letovanje na Halkidikiju možete pretražiti u rubrikama na sajtu agencije Fibula: Last minute, Specijalne ponude hoteli na Halkidikiju.

HALKIDIKI LETOVANJE 2020. ZA PORODICE

U sklopu specijalnih ponuda posebnu pažnju će imati porodično letovanje. Popusti za decu, all inclusive usluge različite hotelske strukture osnov su povoljnog putovanja porodica u Grčkoj.

HALKIDIKI HOTELI NA PLAŽI

Halkidiki Kassandra hoteli na plaži:

Athos palace 4★ - Kalithea / Alexandra The Great 4★ - Kriopigi / Sousouras 4★ - Hanioti / Hanioti Palace 4★ - Hanioti / Pallini Beach 4★ - Kalitea / Ikos Oceania 5★ - Nea Moudania / Sani Club 5★ - Sani / Sani Dunes 5★ - Sani

Halkidiki hoteli na plaži:

Porfi Beach 3★ Nikiti / Blue Dolphin 4★ Metamorfozis / Village Mare 4★ Metamorfozis / Lagomandra 4★ / Lagomandra Beach 4★ / Ikos Olivia 5★

HALKIDIKI HOTELI ALL INCLUSIVE

Halkidiki hoteli sa All inclusive uslugom. Sve uključeno u hotelima na Halkidikiju. Omiljeni porodični aranžman za letovanje na Halkidikiju.Veliki broj hotela je uveo uslugu All inclusive. Pojedini hoteli na Halkidikiju uslugu All inclusive pružaju uz doplatu. Usluga All inclusive u hotelima na Halkidikiju obuhvata doručak / ručak / večeru, otvoreni bife usluga, popodnevna užzina, ukljčena sva pića, domaća alkoholna i bezalkoholna. Veliki broj hotela sa uslugom All inclusive nalazi se direktno na plaži. Svi popusti za hotele na Halkidikiju koji pružaju uslugu All inclusive: First minute, Last minute, Dvoje dece gratis, Specijalne ponude. All inclusive uslugu pružaju hoteli na Halkidikiju različitih kategorija 2*, 3*, 4*. Zato iz ponude izdvajamo:

All inclusive povoljno: Hotel Calypso Siviri 2★

All inclusive classic: Athos Palace Kalithea, Pallini Beach.

All inclusive za porodice: Village Mare, Porto Carras Sithonia, Ikos Olivia 5★, Ikos Oceania.

HALKIDIKI HOTELI PONUDA

Veliki izbor i ponuda hotela na Halkidikiju biće dopunjen ove godine sa novom hotelskom ponudom za leto 2020. Odnos kvaliteta i cene, dobar servis biće glavne prednosti za letovanje 2020 u hotelima na Halkidikiju. Bez obzira da li se radi o porodičnom letovanju ili potragom za zabavom, letovanje na Halkidikiju je uvek dobra i prava opcija.

LETOVANJE HALKIDIKI 2020. REZERVACIJE HOTELA (BOOKING) i OPISI

Rezervacije (BOOKING), cene i svi opisi hotela na Halkidikiju biće vam dostupni na našem rezervacionom sistemu.

HALKIDIKI LAST MINUTE I POPUSTI

Veliki izbor hotela na Halkidikiju biće dopunjen ove godine sa novom hotelskom ponudom.

Odnos kvaliteta i cene, dobar servis biće glavne prednosti za letovanje 2020 u hotelima na Halkidikiju.

GRČKA LETOVANJE PREVOZ DO HALKIDIKIJA

Prevoz za Halkidiki je sopstveni, ali smo u mogućnosti da obezbedimo i autobuski i avio prevoz, u zavisnosti od želja putnika. Grčka mapa biće dostupna svima na našem sajtu.

HALKIDIKI AVIONOM 2020

Letovanje na Halkidikiju avionom je svakako moguće u bilo kom trenutku. Avio aranžmani za Halkidiki su individualnog karaktera i za sada nema organizovanih čarter letova.

Najbolja mogućnost organizovanja avio aranžmana za Halkidiki je da se rezerviše direktan let iz Beograda do Soluna, pa potom transfer do Kasandre, Sitonije ili Atosa.

Raspon udaljenosti od aerodroma u Solunu do letovališta na Halkidikiju je izmedju 80 i 120 km, što znači da je za transfer potrebno najviše oko 1,5h

Svi koji su zainteresovani za avio aranžmane širom Grčke, preporučujemo da pogledaju našu ponudu: Grčka letovanje avionom.

LETOVANJE 2020 NA KASANDRI

Izvanredna priroda Halkidikija, čisto i toplo more, biće glavna prednost ove destinacije za nastupajuće letnje odmore.

Kassandra poznatija kao prvi prst Halkidikija, prepoznatljiva je po prostranim plažama, borovim šumama i malim ribarskim mestima.

HALKIDIKI LETOVANJE ZA POČETNIKE

Broj stanovnika: 105.908

Povratna autobuska karta od Beorgada: 65 evra

Glavni grad: Solun

Udaljen od Soluna: 80 km

Autobuski prevoz do Soluna: KTEL od 6.5 evra (prvi u 5.40 poslednji u 21 čas red vožnje: www.ktel-chalkidikis.gr)

Broj plavih zastavica: 35 i dve marine (www.blueflag.org)

Obavezno: idite na izlet brodom do susednog poluostrva

Najpoznatiji festival: Kasandra festival u mestu Siviri (www.kassandrafestival.gr)

Najzanimljiviji dogadjaj: trka preko Toronskog zaliva iz mesta Nikiti (sredinom jula www.sithoniagreece.com)

Najzanimljiviji muzej: Muzej ribarstva u Nea Mudanji

Ne propustite: pećina Petralona

Akvapark za decu: Waterland kod Soluna (www.waterland.gr/en)

BLIZINA. BEZBEDNOST. BRAĆA.

Niste letovali na Halkidikiju? Ove godine morate ispraviti tu grešku! Ukoliko pola miliona građana Srbije više od decenije svaki odmor provodi na ovom poluostrvu u severnoj Grčkoj – sigurno vredi probati. Odaberite neku od specijalnih ponuda agencija „Fibula“, jer je i ove godine letovanje u Grčkoj hit!

Halkidiki je blizu Srbije, od Beograda udaljen oko sedam časova vožnje kolima. Stiže se autoputem, a obilaznica pored Soluna omogućava da se na put krene posle doručka i na plažu stigne posle ručka.

Prelepe plaže, odlične cene u vanpansionu, brojni popusti koje daju hoteli, gratis boravak dvoje dece različitog uzrasta, sve vrste smeštaja i fantastične ponude paket-aranžmana agencije „Fibula“ uz dug period otplate čine odmor na Halkidikiju lagodnim i opuštenim.

Halkidiki ima bezbroj prednosti, ali najveće su: blizina Soluna (mogućnosti za šoping su neorganičene), odlične plaže (gradske i besplatne, fantastično uredjene sa kafićima, mirne i divlje, široke peščane ili ispred borove šume) i povoljne cene (veliki izbor supermarketa, restorana brze hrane i taverni). Na gotovo svim plažama Halkidikija, od kojih 35 ima prestižnu „plavu zastavicu“ (koja garantuje čistoću i dobar sadržaj), mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani, ali i kupiti u okolnim prodavnicama po izuzetno pristupačnoj ceni. Suncobrani su pet evra, prostirke 2,5 i peškiri pet evra.

Cene u grčkim radnjama su veoma povoljne, pa se mnogi iznenade kada podvuku crtu i shvate da je hrana jeftinija nego kod nas. Cene hrane na Halkidikiju su: evro za kilogram povrća, lubenice su manje, a ostalo voće (koji se prodaje duž plaža iz kamiona) je oko evro za kilogram, šest jaja koštaju evro, litar ulja je 1.6 evra, a litar mleka do dva evra. Na Halkidikiju cena za giros je dva evra, dok je kompletan obrok duplo skuplji. Pice su u restoranima pet, a salate dva evra. Piće u grčkim kafićima košta kao i u Beogradu – sokovi i pivo su po dva evra, vino je jeftinije, a kokteli duplo skuplji. Koliko košta kafa u Grčkoj – zavisi od mesta na kojem se pije, ali cene su od 1.70 do četiri evra.

Nedavno je u Vergini otvoren muzej na mestu gde je otkriven grob Filipa Makedonskog, oca daleko čuvenijeg Aleksandra. Međutim, neuporedivo popularniji je među našim turistima izlet do akvaparka Waterland koji se nalazi na putu od Soluna ka Halkidikiju (u Tagaradesu). Tobogani, lenja reka, luda reka i brojne vožnje u gumama nude nezaboravnu zabavu. Ulaznica za Waterland je 13.5 evra za odrasle, za decu do 14 godina je 10 evra, mlađi od četiri ne plaćaju. U sezoni Waterland radi od 10 do 20 časova.

Halkidikije poluostrvo sa tri prsta, pa svako može da pronađe smeštaj i zabavu po svom ukusu. Kasandra je savršena za porodični i zabavan odmor, Sitonija je idealna za parove i potpuno opuštanje, a Atos je putnike koji ma je potreban pravi odmor u atmosferi koja ne postoji više nigde na Mediteranu.

 

 

LAST
MINUTE
IZDVAJAMO IZ PONUDE

GRČKA HOTELI

NAJBOLJE CENE

PREPORUKA PUTNIKA

KASANDRA HOTELI

FIRST
MINUTE

SITONIJA HOTELI

FIRST
MINUTE

ATOS HOTELI

FIRST
MINUTE

TASOS

FIRST
MINUTE

PIERIA

FIRST
MINUTE

PELOPONEZ

FIRST
MINUTE

JONSKA OBALA

FIRST
MINUTE