Božićne svečanosti

UMBRIJA

5 dana autobusom / 7. Decembar 2016.
ORVIETO - PERUĐA – AZIZI - GUBIO
Hodimo ka Umbriji, italijanskoj brdovitoj, centralnoj pokrajini koja odiše nekom posebnom lepotom… Nekako je ova pokrajina skrajnuta sa glavnih turističkih tokova Italije, a tokom istorije preko nje su prolazili veoma važni putevi koji spajaše civilizacije drevnih Umbra sa Rimljanima… Tekovine tih starih civilizacija danas su vidljive na svakom koraku, ali ono što najviše karakteriše ovu regiju jesu zaista lepi planinski predeli Apenina… Nakon naše prve stanice, magičnog gradića Orvieta, uputićemo se ka drevnoj Peruđi, prestonici Umbrije, danas poznatoj po sjajnom slatkišu koji se zove „Baci Perugini“ („Poljupci iz Peruđe“), ali i po neodoljivim srednjovekovnim ambijentima po kojima vreme i danas sporo teče… U ovom delu Italije ponose se svojim starim, tradicionalnim, Božićnim marketima koji ambijentima daju notu bajkovitosti… Ovo putovanje je inspirisano najvećom „jelkom“ na svetu koja se svake godine pali na padinama planine Inđino. Ovo je zaista nesvakidašnji događaj kada se sa raznobojnim sijalicama (preko 3000 kom) i kablovima (preko 8,5 km) kiti čitava padina planine okrenuta ka istorijskom centru Gubia. Tada, u trenutku, kada se smrači nastaje spektakl od kojeg svima zastane dah; paljenje jelke duge 650 m i široke 350 m… Ovo putešestvije će dotaći i priču o Svetom Franji Aziškom tokom posete svetilištu ovog svepoštovanog rimokatoličkog svetitelja, osnivača Franjevačkog reda u zapadnoj crkvi. Grad Azizi zaista živi neki svoj stari srednjovekovni san… PRIDRUŽITE NAM SE NA OVOM ZAISTA JEDINSTVENOM PUTOVANJU!


Program putovanja:

1. Dan (sreda, 7. Decembar)Polazak iz Novog Sada oko 20h, i iz Beograda oko 21.30h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. Dan ORVIETO - PERUĐAVožnja preko italijanskih pokrajina Frulji, Veneto, Emilija i Toskana ka Umbriji… Dolazak u srednjovekovni grad ORVIETO u popodnevnim časovima. Odlazak do bus terminala na trgu Mira odakle ćemo se prevesti funikularom preko litica do utvrđenog istorijskog centra grada. Nakon dolaska, sledi organizovano razgledanje grada: bunar Sv. Patrika sa svojom interesantnom pričom, šetnja glavnom ulicom Korzom Kavur ka trgu Duomo i veličanstvenoj katedrali sa znamenitim zvonikom, potom razgledanje papske palate i odlazak do trga Naroda na kojem se nalazi palata Popolo, središte uprave nad gradom. Slobodno vreme (2 sata) za individualne aktivnosti. Povratak funikularom do bus terminala i nastavak putovanja do obližnje PERUĐE. Dolazak u Peruđu posle 18h. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.


3. Dan PERUĐA - GUBIODoručak. Polazak u 9.30 u poludnevno razgledanje umbrijske prestonice uz laganu šetnju i uživanje u srednjovekovnom ambijentu grada. Odlazak do bus terminala odakle će se grupa prevesti do centra Peruđe specijalnim „mini-metroom“ koji predstavlja pravu turističku atrakciju Peruđe. Obilazak grada: glavni gradski trg IV Novembra sa lepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od belog i pink mermera, Korzo Vanuči – glavna trgovačka zona grada,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, degustaciju čevenih čokoladnih pralina iz Peruđe, posete muzejima i galerijama... U 16h polazak na fakultativni izlet ka obližnjem srednjovekovnom gradu GUBIO u kojem se održava procesija iluminacije božićne „jelke“ na padinama planine Inđino. Šetnja ovim prelepim gradićem sa obilaskom trga Grande na kojem se nalazi sjajna palata Konzula, katedrale i Duždeve palate… Slobodno vreme. Povratak u Peruđu oko 21h. Noćenje.


4. Dan PERUĐA - AZIZIDoručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela do 9.30h. Slobodno vreme u centru Peruđe, ili tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg gradića AZIZI, jednog od najznačajnijih hodočasnih mesta Evrope sa fantastičnom bazilikom Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda. Šetnja gradićem, uživanje i odmor. Povratak u Peruđu na bus terminal do 15h. Plazak ka Srbiji. Putovanje preko centralne i severne Italije. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…


5. Dan (Nedelja, 11. Decembar) Povratak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

139 €

30 €

Navedena cena obuhvata: prevoz, 2 noćenja sa doručkom, obilazak Orvieta i Peruđe, usluge vodiča

Ova cena obuhvata izlete do Gubija i Azizija.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 55 €; Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 €; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 70 €

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  PRODAJNOM KURSU  ZA EFEKTIVU  BANCA INTESA-E  NA  DAN  UPLATE
- Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;
- Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina);
- Kreditne kartice Banca Intesa na 4 rate bez uvećanja (Master Card, Visa, 40% od ukupne cene aranžmana odmah, ostatak na 4 rate)
- Plaćanje na rate čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuje deponovanim čekovima građana, rate dospevaju 10. ili 20. u mesecu, poslednja rata dospeva najkasnije 20. 05. 2017. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja ugovora)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane „Fibula Air Travel”
- Cena za “Rani Buking “je važeća (po uslovima hotela) samo uz uplatu od 50-100% od ukupne cene aranžmana kod većine hotela;

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom sa kompletnom opremom (audio-video, klima)
 • 2 noćenja sa doručkom („continental buffet“) u hotelu sa minimum 3* u regiji Peruđe
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Nikakve pansionske i vanpansionske usluge sem navedenih
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezne doplate za povratne karte za vožnju finikularom u Orvietu i vožnju mini metroom u Peruđi u iznosu od 5 € po osobi (plaća se vodiču po prelasku granice)
 • Fakultativni izleti: minimum 25 osoba za realizaciju; plaćanje na licu mesta!
 • Gubio (prevoz i usluge vodiča) – 20 €
 • Azizi (transfer autobusom, vodič) – 15 €
 • Troškove obaveznog međunarodnog osiguranja (može se dobiti u agenciji)
 • individualni troškovi i sve ostale nepomenute usluge
 • GRADSKU TURISTIČKU TAKSU u iznosu od 2 € po osobi i po noćenju (4 €) ukupno, a koja se isključivo plaća na recepciji hotela!

 

OPIS HOTELA

HOTEL „ARTE“***, Peruđa (www.artehotelperugia.com) ili sličan.
Hotel se nalazi u predgrađu Peruđe, u urbanom delu, i na oko 5 km od istorijskog dela grada. Hotel poseduje interesantnu arhitektonsku formu, lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji, aperitiv bar, WiFi, malu relax teretanu, restoran za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“, slab i jednoličan kako je to i uobičajeno u Italiji; sastoji se od slatkog-puter, džem i slanog dela-salama, sir sa napicima-kafa, čaj, sok). Sobe su komforne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem – „Classic“. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, telefon, TV Sat, centralno grejanje.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum i maksimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlašćeni agent prodaje: Fibula Air Travel
Cenovnik broj 1 od  24.5.2016., Novi Sad.