Alanja hoteli za leto 2021. u Turskoj, first i last minute popustima i specijalnim ponudama, avio prevoz direktnim čarter letom. Prelepi hoteli na Kleopatrinoj plaži.

Alanja hoteli 2024. ✈ :: Direktan čarter let :: Fibula Travel

Alanja leto 2024. avionom :: FIRST MINUTE ponude


Iz bogate ponude naše agencije, izdvajamo Alanju, jedan od najznačajnijih turističkih centara u Antalijskoj regiji do koje se stiže brzo jer organizujemo direktan čarter let do Antalije odakle se vrši transfer do Alanje. U sezoni 2024. nudimo veliki izbor hotela različitih kategorija u Alanji u kojima dominira All Inclusive usluga. Ova destinacija je sve popularnija, pa u skladu sa tim raste i kvalitet usluge koja se pruža, a naša agencija je tu da Vam omogući vrhunski užitak po najpovoljnijim cenama. Veliki popusti, FIRST MINUTE i LAST MINUTE sniženja, boravak 2 dece gratis u određenim hotelima, popusti za rane uplate, samo su neke od specijalnih ponuda koje Vam stavljamo na raspolaganje. Sve dodatne akcije možete pratiti na sajtu naše agencije, na stranici leto 2024. u Turskoj.

Više o Alanja hoteli 2024. ✈ :: Direktan čarter let :: Fibula Travel

Avio paket aranžmani

Alanja hoteli leto 2024. avionom, FIRST MINUTE ponude

ALANJA LETO 2024.


Iz bogate ponude naše agencije, izdvajamo Alanju, jedan od najznačajnijih turističkih centara u Antalijskoj regiji do koje se stiže brzo jer organizujemo direktan čarter let do Antalije odakle se vrši transfer do Alanje. U sezoni 2024. nudimo veliki izbor hotela različitih kategorija u Alanji u kojima dominira All Inclusive usluga. Ova destinacija je sve popularnija, pa u skladu sa tim raste i kvalitet usluge koja se pruža, a naša agencija je tu da Vam omogući vrhunski užitak po najpovoljnijim cenama. Veliki popusti, FIRST MINUTE i LAST MINUTE sniženja, boravak 2 dece gratis u određenim hotelima, popusti za rane uplate, samo su neke od specijalnih ponuda koje Vam stavljamo na raspolaganje. Sve dodatne akcije možete pratiti na sajtu naše agencije, na stranici leto 2024. u Turskoj.


Alanja, grad na jugoistoku mediteranske obale, najatraktivniji turistički centar u Antaliskoj regiji, poznata kao ’’Majorka turske obale’’. Nalazi se 135 km istočno od Antalije, na poluostrvu koje sa severa okružuje planinski venac Taurus, prekriven borovim šumama, a okružuju je brojne plantaže tropskog voća (banana, mandarina, papaje, manga, avokada, nara). Udaljena je 120 km od aerodroma u Antaliji.


Na ulazu u sam grad, oduševiće Vas fantastičan pogled na ’’Krunu Alanje’’-zidine utvrđenja. Karakteristično za Alanju je da predstavlja spoj Orijenta i moderne Evrope, istorijskih spomenika, pećina, peščane obale, drevnih ruševina i modernih hotela, barova i restorana.


Ljubiteljima istorcije neće biti uskraćeno zadovoljstvo i uživaće u brojnim kulturno -istorijskim znamenitostima. Najveća atrakcija i simbol Alanje je Crvena kula koja je ime dobila po crvenoj cigli od koje je izgrađena. Zamak je sagrađen na ostacima rimskih i vizantijskih utvrđenja, smešten je na visini od 250 m na stenovitom poluostrvu i visoko je izdignut iznad Sredozemnog mora, zaštićen sa tri strane. Tu se nalaze i Sulejmanova džamija i karavan-stanica, brojne istorijske vile, očuvani primeri klasičnog perioda osmanske arhitekture. Danas je ovaj zamak muzej na otvorenom (otvoren je svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 08:00h-12:00h i od 13:30h -17:30 h).


Pećina Damlatas jedna je od glavnih gradskih atrakcija. Pored fascinantnih pećinskih ukrasa, ove pećine, smeštene uz more, specifične su po ogromnom procentu kiseonika, pa oboleli od bronhitisa, astme i sl. često dolaze tu. U pećini je temperatura konstantna i iznosi 22/23ºC.


Alanja ima tipičnu mediteransku klimu, leta su duga, topla i suva. Prosečna temperatura mora na godišnjem nivou je 21ºC, dok u avgustu dostiže visinu i do 28ºC. Temperatura vode u avgustu dostiže i 28 ºC.

Grad je podeljen stenovitim poluostrvom na istočni deo, gde se nalaze plaža Keikubat, luka i sam centar grada, i na zapadni deo – Kleopatrina i plaža Delmeš.

Ukoliko tražite savršeno čiste plaže, Alanja je pravi izbor za vas, a tome svedoči nagrada ’’Blue flag’’. Sve plaže su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite. Nalaze se u blizini hotelskih kompleksa.


Kleopatrina plaža - Alanja je mesto koje je Marko Antonije poklonio Kleopatri kao svadbeni poklon i njih dvoje su upravo ovde, u svom ljubavnom gnezdu, proveli medeni mesec. Zbog toga se glavna gradska plaža zove Kleopatrina plaža. Ona je najbolja plaža u Alanji; nema puno kamenja, pa ćete uživati u finom pesku, ali i dubljoj i bržoj vodi od one na istočnoj strani. Duga je 3.5km. Ulaz na plažu se ne plaća, a možete iznajmiti i suncobrane i ležaljke. Zalazak sunca ostavlja poseban utisak i uvek će Vas podsećati na jedan od najlepših odmora.


Incekum plaža je jedna od najboljih na turskom primorju. Fini, sitni pesak i prozirno čista i plitka voda, idealna je za porodice sa malom decom.


Ulas plaža nalazi se severno od istoimenog parka. Pogodna je za piknik u prirodi, a na raspolaganju su vam stolovi, stolice, roštilj. Posećena je i od strane lokalnog stanovništva jer je pogodna za opuštanje u mirnoj i prijatnoj atmosferi, pa je dosta posećena i od strane lokalnog stanovništva.


Na svim plažama u ovom popularnom letovalištu možete uživate u sportovima na vodi, i postoji velika verovatnoća da ćete zbog kristalno čiste vode, videti sunđere, hobotnice, morske zvezde.


Decu i mlade će posebno obradovati fenomenalan (najveći) akva park koji se nalazi u blizini centra grada, na samo 10ak minuta hoda od Kleopatrine plaže. Na raspolaganju su vam veliki bazen, bazen sa toboganima, kao i mali bazen sa interesantnim slajdovima za najmlađe.


Alanja nije aktivna samo danju, a noćni provod se može uporediti sa onim na Ibici. Većina diskoteka i barova je smeštena oko luke, kao što su: Havana Club, Bistro Bellman, Robin Hood, Club Hollywood, James Dean Bar, a ako se odlučite za noćno krstarenje sa pena žurkom, uvek ćete imati asocijaciju na nezaboravno leto u Alanji.


Alanja je pravi raj i za ljubitelje šopinga, a cenkanje je neizostavno. Na raspolaganju su vam prodavnice sa različitim vrstama robe, a od lokalnih proizvoda možete kupiti nakit, tepih, tašne, stvari od kože, a posebna atrakcija je obojena tikva. Prvi zatvoreni šoping centar u Alanji je Alanyum, otvoren je 2006. godine. U njemu se nalazi preko 50 prodavnica, bioskop, supermarket, odeljak za decu.


Preporučujemo vam sledeće izlete: krstarenje brodom, jeep safari, tursko kupatilo, rafting, tursko veče, Pamukkale, obilazak Izraela, Antalije, Sidea, Perge, Gazipaše i pećine lažni svetAspendosa, Troya šou, Manavgat vodopad, akva park, pećina Damlatas, reka Dimcaj.


Alanja je jedan od najvećih i najživljih turističkih centara na celoj turskoj rivijeri, a svojom bogatom istorijom, drevnim ruševinama, dugim plažama, pećinama, vodopadima, hladnim planinskim rekama i noćnim životom, privlači sve više turista.


ALANJA INFO


Alanja 2024


Alanja popularna destinacija za letovanje u južnoj Turskoj. Stari grad Kleopatrina plaža, peščane uvale, povoljne cene hotela, kvalitetna usluga, čine paket ponudu za letovanje u Alanji.


Alanja leto 2024

Skup različitih paket aranžmana agencije Fibula za predstojeću letnju sezonu u Alanji. Različite ponude paket aranžmana avionom i ovog leta u ponudi


Alanja letovanje

Ponuda za letovanje u Alanji je isključivo u avio paket aranžmanima turističke agencije Fibula

Letovanje u Alanji pored kvalitetne hotelske usluge nudi i najrazličitije vanpansionske usluge i veoma kvalitetne izlete.


Alanja Turska

Alanja je Turska regija.Dominantna proizvodnja voća i povrća .Turistička delatnost.Proizvodnja banana.


Alanja vremenska prognoza

Leta su u Alanji duga i topla.Toplo more i povoljna klima omogućavaju kupališnu sezoniu od skoro 150 dana.


Alanja mapa

Mapa Alanje sa najvažnijim zanmenitostima.Lokacije hotela,palaža restorana najpoznatijih šoping molova


Alanja izleti

Najrazličitiji izelti dostupni su putnicima u Alanji.Najpopularniji izlet je brodom kao i vožnja do Damlataš pećine


Alanja plaže

Plaže u Alanji su uglavnom peščane.Najpopularnija plaža u Alanji je Kleopatrina.Najbolja plaža u Alanji je peščana plaža Inčekum.


Alanja avionom

Paket aranžmani avionom za letovanje u Alanji. Direktni čarteri agencije Fibula za Antalijsku regiju..


ALANJA ZA POČETNIKE


ALANJA Antika i provod - Udaljenost od aerodroma: 166 km; Prosečna temperatura: proleće/jesen 25, leto 33; Broj stanovnika: 104.573; Najpoznatiji festival: Medjunarodni festival kulture (kraj maja); Najveća prednost: fantastične plaže; Ne propustite: posetu pećini Sim.


Verovali ili ne - u Alanju se već 15 godina u decembru održava Božićni vašar, pored šetališta se postave ogromna jelka i drvene tezge, a Deda Mraz svake godine doleti iz Finske!


Dakle, Alanja je prepuna iznenađenja, pa ukoliko ste spremni za odmor pun rekreacije, zabave, učenja i uživanja u hrani - ovaj grad je pravi izbor.


Alanja pruža bezbroj mogućnosti za odličan odmor, ali jedno je sigurno - ovde ima prelepih peščanih i šljunkovitih plaža za svačiji ukus. Odaberite neku od plaža zapadno od Alanje i krenite dolmušem u: Inčekum (za one koji vole fini pesak), Ulaš (zaštićen stenama i odlična za one koji traže privatnost), Kejkubat (za najzahtevnije), Damlataš (ispred istoimene pećine), Fugla (ovde se nalaze najbolji restorani) ili Portokal (nosi „plavu zastavicu” i nudi mnogo zabave).


Alanja se nalazila na Putu svile i pošto je bila obavezna stanica za karavane koje su gusari sa zadovoljstvom napadali opasana je debelim zidovima. Takodje, Alanja je bila i zimska prestonica Seldžuka, kao i brodogradilište. Zidovi tvrđave su bili dugački šest kilometara i imali su 140 bastiona, a unutar grada nalazilo se 400 cisterni sa pitkom vodom! Danas je simbol grada osmougaona crvena kula iz 1226. godine. Put do tvrđave je zanimljiv, sa uskim ulicama i starim kućama u otomanskom stilu, a nižu se kafići i radnjice. Pešice do vrha tvrđave neophodno je 45 minuta hoda, ali je pogled sa vrha neprocenjiva nagrada.


Na tvrđavi se nalaze i ostaci vizantijske crkve Sveti Đorđe. Crvena kula pretvorena je u Etnografski muzej, a nedaleko se nalaze zanimljive pećine do kojih se može doći i pešice. Može se videti nekoliko pećina, u kojima je temperatura konstantno 25 stepeni, a najzanimljivija je Damlataš. Ispred ove pećine se nalazi jedan od najboljih restorana u gradu.

Međutim, najzanimljivije je do morskih pećina iz pristaništa u Alanji otići brodićem na izlet jer se tako može bolje videti ne samo pećina, već i topana (vojni arsenal iz 1227. godine).


Alanja je bila popularno letovalište još u vreme Rimljana, kada su ovde stajali brodovi za Levant kako bi putnici predahnuli i napunili potpalublje svežim voćem. I Kemal Ataturk je u Alanji proveo nekoliko dana odmora, a kuća u kojoj je boravio pretvorena je u muzej.


U Gradskom muzeju mogu se videti ostaci alata za brodogradnju kroz vekove, kao i predmeti kojima su trgovali Feničani, jer su i oni svraćali u Alanju. Za turiste se organizuje i rafting do ostataka rimskog mosta, jurnjave džipovima ili kvad ranerima po planini Taurus, hajking ture, gnjuranje i još mnogo toga.


Grad je prepun prodavnica, restorana, malih radnji, kafića i nudi bogat noćni provod, pa je odličan izbor za mlade (www.visitalanya.com).