Letovanje u Turskoj direktnim avio čarter letom agencije Fibula. Turska leto aranžmani avionom u letovalištima, Antalija, Lara, Belek, Side, Kemer, Alanja.Turska aranžmani povoljno i letovanje dvoje dece gratis u Turskoj

Antalija hoteli leto 2024 avionom, FIRST MINUTE ponude

Za Antalija letovanje 2023. naša preporuka je da direktnim čarter letovima koje organizuje naša agencija, posetite Antaliju, poznatu turističku regiju, prepunu hotela sa All Inclusive uslugom, koji ove godine imaju veoma povoljne cene.

Na raspolaganju vam je veliki izbor popularnih hotela u Lari, Beleku, Alanji, Kemeru i Sideu.

Naša agencija ove sezone nudi velike popuste i akcije u svim hotelima antalijske regije, a detaljne opise hotela možete videti na stranicama našeg sajta.

Više o Antalija hoteli leto 2024 avionom, FIRST MINUTE ponude

Avio paket aranžmani

Antalija hoteli leto 2023 avionom, FIRST i LAST minute ponude


ANTALIJA LETO 2023


Za Antalija letovanje 2023.naša preporuka je da direktnim čarter letovima koje organizuje naša agencija, posetite Antaliju, poznatu turističku regiju, prepunu hotela sa All Inclusive uslugom, koji ove godine imaju veoma povoljne cene.

Na raspolaganju vam je veliki izbor popularnih hotela u Lari, Beleku, Alanji, Kemeru i Sideu.

Naša agencija ove sezone nudi velike popuste i akcije u svim hotelima antalijske regije, a detaljne opise hotela možete videti na stranicama našeg sajta.

Antalija je glavni i najveći grad Sredozemne oblasti Turske i jedna od najvećih luka na Sredozemlju (tzv. ’’biser Mediterana’’). Nalazi se na krajnjem jugu zapadnog dela Turske. Razvoj i investicije koje su započete 70-ih godina 20. veka transformisale su grad u poznato međunarodno turističku regiju i prestonicu turskog turizma.

Cela Antalijska regija je zaštićena od hladnih severnih vetrova Taurus planinama i ima karakterističnu mediteransku klimu, sa toplim suvim letima i umereno toplim kišnim zimama. Temperatura mora se kreće od 15 do 28 stepeni celzijusa, a temperatura vazduha može da dostigne i 40 stepeni u julu i avgustu, mada su najčešće temperature do 35 stepeni. Antalija je poznata i po tome što ima 300 sunčanih dana godišnje.

Antalija je udaljena samo pola sata vožnje od planinskog centra gde se od novembra do kraja maja meseca možete pre podne skijati, a posle podne uživati u plaventilu Sredozemnog Mora.

Lepote Antalije su i danas vidljivi tragovi brojnih civilizacija poput Rimske, Vizantijske, Grčke, a mnoga mesta u njenoj okolini to mogu i da potvrde. Mesto gde se nalazi tvrđava Kale najlepši je deo ovog grada. Ovo je milionski grad, prepun kontrasta, veličanstven spoj prošlosti i sadašnjosti jer je podeljen na dva dela. Moderan deo grada veoma liči na moderne evropske metropole sa širokim bulevarima, modernim zdanjima, luksuznim prodavnicama, vrhunskim hotelima koji su izvučeni van grada i nalaze se na prelepim i poznatim plažama kao što su Konyalti i Lara. Deo oko stare luke je drugi, stari deo grada – Kaleici, koga karakterišu uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave.

Toranj sa satom (Saat kulesi) na Trgu Kalekapisi je takođe deo gradskog utvrđenja. Dok odmarate uz očaravajući pogled sa Kaleici-a na luku Antalije, predlažemo da se osvežite sveže ceđenim voćem na terasi restorana koji prikazuje luku kao na dlanu i sigurno će mnogima ostati godinama urezan u sećanju. Simbol i oličenje grada je Ataturkova statua i Kisik minaret. Takođe treba posetiti i ostatke Hadrijanove kapije.

Restaurirani istorijski centar grada sa svojim hotelima barovima, klubovima, restoranima i radnjama zadržao je mnogo od svog istorijskog karaktera, a njegova restauracija osvojila je turističku nagradu Zlatna Jabuka. U gradu se nalaze znamenitosti sa tragovima Rimske, Vizantijske i Otomanske arhitekture i kulture. Na glavnom antalijskom trgu često se održavaju izložbe i performansi na otvorenom.

Nad gradom dominira neobičan minaret, visok 37 metara koji je izgrađen početkom 13 veka. Orginalna džamija kojoj je minaret pripadao više ne postoji.

U samoj okolini Antalije postoji dosta zanimljivih mesta koje treba posetiti a neka od njih su drevna mesta poput Aspendos, Perge, Phaselis, Manavgat, Side i Termessos, svi na udaljenosti 50 km od grada. Amfiteatar Aspendos je najveći amfiteatar u okolini i u dobrom je stanju. Svakog leta razni muzički festivali se održavaju upravo na tom mestu a on prima oko 20.000 ljudi.

Takođe je moguće ići na izlet do mesta Derme gde se nalazi crkva Svetog Nikole, obilazak Antalije i Duden vodopada, a preporučuju se i šoping ture, Troya šou, Pamukkale, poseta turskom kupatilu, rafting, krstarenje brodom...


NAJPOZNATIJE PLAŽE TOKOM LETA U ANTALIJI


Poznate plaže u Antaliji su: Lara Kundu i Konyaalti.


Lara Kundu plaža je duga peščana plaža u Antaliji. Udaljena je 10 km od aerodroma. Odmor na ovoj plaži obećava kombinaciju prirodnih atraktivnosti i modernog letovališta. Iz centra Antalije do ove plaže se može doći dolmušima (br.18, 30, 77).

Konyaalti plaža je druga peščana plaža, ima malo šljunka, ali se do nje stiže brže i lakše (tramvaj ili mini bus iz Kalekapisi-a). Udaljena 15 km od aerodroma. Između ovih plaža je visoka litica sa koje se spušta reka Duden i uliva u Sredozemno more praveći vodopad visine 15 m.

More je čisto i toplo. Ima dosta zelenila, lepo uređenih delova grada, odličnih restorana, prodavnica, dobra infrastruktura, diskoteka, tako da Vam neće ponestati dobrog provoda.


ANTALIJA ARANŽMANI INFO


Antalija aranžmani 2023.

Ponuda paket aranžmana za letovanje u turskoj 2023. u oblasti Antalija.

Antalija aranžmani avionom

Direktni čarter letovi avionom agencije Fibula na Antalijski aerodrom. Polasci utorkom i petkom direktnim letovima Beograd-Antalija-Beograd.

Aranžmani za letovanje u Antaliji na 9, 10, 11 i 14 noćenja.

Antalija Turska

Antalija glavni turistički i administrativni centra južne Turske. Grad sa 600 000 stanovnika prstonica turizma u Turskoj.

Antalija utisci

Svake godine veliki broj turista poseti Antalijsku regiju. Utisci iskustva najvažnije informacije o ovoj destinaciji možete naći na web starnici agencije Fibula.

Antalija leto 2023.

Ponuda hotela u paket aranžmanima s avio prevozom transferom. Veliki broj različitih izleta i obilazaka upotpuniće vaš odmor i boravak u regiji Antalije

Antalija mapa

Mapa, lokacije, pozicije najvažnijih hotela i plaža u Antaliji.

Antalija vremenska prognoza

Leto u Antaliji počinje već u maju mesecu. Tada se i otvara sezona kupanja. Leto u Antaliji karakterišu visoke temperature i toplo more.

Antalija avionom 2023. Direktni čarteri agencije Fibula avionima Air Srbije. Redovni polasci tokom juna, jula, avgusta i septembra na direktnoj relaciji Beograd-Antalija-Beograd.

Antalija hoteli all inclusive

Hoteli u Antaliji su poznati po izuzetnoj All inclusive usluzi. Sve uključeno u cenu je znak raspoznavanja za sve hotele u antalisjkoj regiji. Veliki broj usluga u hotelima kao i sadržaja uključeni su u cenu i čine poznati paket All inclusive. Najpoznatiji All Inclusive hoteli su: Delphin Be Grand, Delphin Imperial, Fame Residence Lara, Trendy Lara.

Antalija leto popusti

Ponuda aranžmana za letovanje u Antaliji sa različitim popustima u različitim periodima, popusti za decu, veliki broj popularnih izleta,izuzetna gostoljubovost čine paket Antalija leto.

Antalija Lara

Lara najluksuznija oblast u Antalijkoj regiji. Na plaži Lara nalazio se veliki broj kvalitenih hotela visoke kategorije. Najpoznatiji hoteli u oblasti Lara: Delphini, IC Concorde de luxe, Miracle ....

Antalija last minute

Veliki broj aranžmana će se i ove godine prodavati po promotivnoj ponudio Last minute i specijalna ponuda za letovanje u Antaliji.

Antalija lara hoteli

Hoteli na plaži Lara su isključivo sa 5*. Na plaži Lara su i podugnuti prvi najluksuzniji hoteli u Antalijskoj regiji.

Antalija live

Noćni život u Antaliji glavnom gradu južne Turske izuzetno je dinamičam. Veliki broj klubova diskoteka različitih sadražaja restorani izuzetni šoping molovi luksuzni butici na raspolaganju su gostima koji posete južnu Tursku prestonicu.

Antalija hoteli sa 5 zvezdica       

Najveći broj hotela u Antaliji je kategorizivan sa 5*. Među najpoznatije hotele sa 5 zvezdica spadaju: Miracle Resort Hotel, Titanic Beach Lara, Delphin Diva.

Antalija hoteli cene

Cene hotela u Antaliji zavise od sezonalnosti.Veliki broj hotela odobrava velike popuste za uplate aranžmana tokom marta, aparila i maja meseca.

ANTALIJA ZA POČETNIKE


Prestonica „tirkizne obale” - Osnivač: grčki kralj Atalus; Broj stanovnika: 2 miliona; Prosečna temperatura: zimi 15, proleće 21, leto 35°C ;


Turistička dešavanja tokom leta u Antaliji


Najpoznatiji festival: Opera i balet u Aspendosu (jun i jul); Najveća atrakcija: Akvarijum; Ne propustiti: skulpture u pesku na plaži Lara.

Medju 100 najboljih hotela na svetu, čak, 15 nalazi se u Antaliji.

To ne treba da čudi, jer ukoliko se Antalijska regija dopadala carici Kleopatri i caru Hadrijanu - zašto ne bi i savremenim turistima?

Prestonica „tirkizne rivijere” ima dva miliona stanovnika, a mladi i bogati evropski penzioneri sve više kupuju stanove i provode zimu. Jer, Antalija je kombinacija istorije i šopinga, mitova i noćnog provoda, tradicije i kupanja. Kada se tome dodaju pitoma obala, lepe uvale, bogata i plodna zemlja uz savršen zaklon koji pruža planina Taurus - Antalija je, definitivno, mesto  gde treba provesti odmor.


OPŠTE INFORMACIJE ZA TURISTE


Naime, tokom godine Antalija ima 300 sunčanih dana, malo padavina i blagu klimu.

Ova letnja turistička prestonica Turske je, uz Alanju, u vreme antičke Grčke bila najvažnija tačka na istoku.

Koliko je blaga prošlo kroz Antaliju, a mnogo toga i sakupljeno što se najbolje može videti u Antalijskom muzeju (www.antalyamuzesi.gov.tr/en) i koji pokriva i sva arheološka nalazišta u okolini. Naročito vredi pogledati kolekciju sa lokaliteta Perge (koji su osnovali Hetiti) i koji je udaljen 17 kilometara od grada. Najzanimljivija je sala rimskih imperatora, ali najviše posetilaca privlači sarkofag u kome je bio sahranjen Sveti Nikola, pre nego što su mošti prenete u Bari.

U centru grada se nalazi stari deo Kaleiči koji je opasan tvrđavom (kale)  gradjenom tokom dva milenijuma i na vrhuncu je imala 80 kula.  U centru treba obavezno videti i odlično očuvan Hadrijanov slavoluk. Medjutim, ne treba propustiti ni šoping, jer je Antalija centar trgovine za čitav kraj. Veliki i moderni šoping centri privlače turiste obiljem robe, ali i izuzetno popularnim cenama. Najpoznatiji je „Migros Shopping Center” (www.antalyamigros.com) koji je otvoren od 10 do 22 časa uveče.

Noćni život u Antaliji je nemoguće opisati, ali vozačina dolmuša dovoljno je reći - Marina. Naime, ovaj grad nudi provod po svačijem ukusu - od čajdžinica i poslastičanica, restorana i barova do ogromnih noćnih klubova poput Ibice. Najpoznatiji klubovi su: „Ally’s” (gde se igra do jutra, a važi za fensi mesto i puštaju samo doterane goste), „Inferno” (trendi mesto pod otvorenim nebom) , „Clup 29” (najveći koji prima 2.000 gostiju) i „Salina”.

Porodice sa decom će naročito uživati ukoliko mališane odvedu u akvarijum, koji je napravljen poput podvodnog tunela (www.antalyaaquarium.com). U blizini se nalaze i vodopadi u Didenu koji su spektakularni. Ove vodopade nazivaju i „Aleksandrovi vodopadi”, jer je Aleksandar Veliki ovde zastao da bi napojio Bukefala.  

Na zapadu od Antalije pruža se Konjalti plaža i na istoku Lara, koja je i najpoznatija u Turskoj. Na ovoj plaži nalazi se veliki broj laundž barova, klubova i na kojoj umetnici svakog proleća u pesku izvajaju bajku. Naime, od 16. maja do 15. decembra može se pogledati tematska izložba koju su radili umetnici (www.larasandland.com). Prošle godine je tema bila Sedam svetskih čuda. Na zapadu od Antalije je Kemer, a na istoku su Belek i Side.