Letovanje u Turskoj Bodrum 2023. direktnim avio čarter letom agencije Fibula. Turska Bodrum leto, paket aranžmani, avion, transfer, hoteli u letovalištu Bodrum, povoljni aranžmani i letovanje dvoje dece gratis u Turskoj 2023. FIRST i LAST MINUTE popusti.

Bodrum avionom LAST MINUTE leto 2022.

Popularna i za porodice povoljna destinacija Turska Bodrum leto 2022, pruža odličan odnos cene i kvaliteta usluge. Naša agencija od ove sezone, pored direktnog čarter leta, ima veoma bogatu ponudu za letovanje u Bodrumu 2022. U slučaju da ste odlučili da svoj odmor ove godine provedete u Turskoj, mi smo tu da Vam preporučimo i pomognemo da izberete konkretan hotel u Bodrumu, Turska, koji će biti u skladu sa Vašim željama i mogućnostima.

Više o Bodrum avionom LAST MINUTE leto 2022.

Turska Bodrum leto 2024. avionom, direktan čarter let :: Fibula Travel

BODRUM letovanje 2024. avionom


Bodrum se nalazi u sastavu grada Muğla koji danas ima negde blizu milion stanovnika dok Bodrum broji oko 175 000 stanovnika. U antičkoj Grčkoj Bodrum je bio poznat kao Halikarnas, kasnije u srednjem veku  kao Petronijum, a bio je poznat po mauzoleju kralja Mauzola nekadašnjeg vladara maloazijske države Karije koji je po njemu i dobio naziv Mauzol i ubraja se u jedno od 7 svetskih čuda antiičkog vremena.Bodrum je mesto koje je jako blizu lepih istorijskih lokaliteta, tako da su iz ove turističke destinacije dostupni izleti poput : obilazak antičkog grada Efesa za koji se smatra da su ga osnovale žene ratnice takozvane.-Amazonke u kome se nalazilo jedno od 7 svetskih čuda – hram posvećen grčkoj boginji Artemidi, Pamukkale - ili pamučne tvrđave koje predstavljaju kopmpleks jedinstvenih mineralnih izvorišta koje su u vidu terasa formirale tvorevine nastale prelivanjem vode bogate mineralima kao i antički grad Hieropolis koji se nalazi u sklopu ovog kompleksa, krstarenje rekom Dalijan i poseta plaži Istuzu gde se mreste kornjače, obilazak ostrva Kos.


Bodrum je kao regija podeljen u nekoliko delova gde su smešteni hoteli. Sam centar mesta Bodruma je stari grad sa radnjama, marinom i tvrđavom Halikarnas koja je danas pretvorena u arheološki muzej. Upravo ovde možete da kupite najlepše turske ratluke, baklave i da pojedete neki lep sladoled u najboljoj poslastičarnici u Turskoj – Mado. Sam centar grada ima lepe kafiće i restorane na samoj plaži a ista ta mesta su preko dana urbane plaže sa ležaljkama i muzikom. Što se šopinga tiče u okviru grada postoji nekoliko tržnih centara gde je najpoznatiji u zadnje vreme Midtown tržni centar.


Pored ovog centralnog dela grada hoteli su smešteni i u ostalim da kažemo regijama Bodruma: Gümbet koji se nalazi na oko 4 km od centra Bodruma i možda i najbliže mesto samom centru grada. Do centra grada možete iz svakog mesta doći taksijem ili loklanim dolmušem. Svi dolmuši završavaju na centralnoj stanici u centru Bodruma. U Gümbetu se takođe nalazi i ulica sa barovima i diskotekama tako da je u sezoni zaista živo mesto koje se može propručiti mlađima koji žele noću da se zabave. Pored Gumbeta Bitez je mesto koje ima takođe malo življi duh, dok mesta poput Güvercilika nemaju mnogo sadržaja izvan hotela. Ono što je u zadnje vreme jako poznato u Bodrumu jeste mesto Yalikavak gde se nalazi novoizgrađena marina koja je uređena po najvišim svetskim standardıma, gde se nalaze najskuplji kafići i restorani u Bodrumu i pregršt radbnji sa skupom i brendiranom garderobom, naravno kroz šetnju ovom marinom možete da uživate u mnoštvu parkiranih jahti. Turgutreis i Yalikavak su mesta koja se nalaze nekih 20ak km od centra Bodruma, ali su od aerodroma najudaljenija tačka, oko 50 km. Mesto koje je najbliže aerodromu je Güvercilik gde su smešteni hoteli: Titanic Deluxe Bodrum, Lujo, Crystal Green Bay, dok su od aerodroma najudaljeniji Turgutreis, Göltürkbükü i Yalıkavak.


Što se klime tiče Bodrum je na Egejskom moru koje je uvek za nekoliko stepeni hladnije od Mediteranskog mora i Antalijske regije. Sam miris mora je drugačiji, vidi se razlika Egejskog i Mediteranskog mora tako da preva preporuka putnicima koji ne vole mnogo toplo more. Kupališna sezona ovde ceo oktobar,međutim u oktobru noći umeju da budu hladnije, pa je potrebno toplije se obući.Plaže na egejskoj obali su zaista drugačije, more je prelepo ima onaj pravi miris mora na koji će nas naterati da se ponovo vratimo u Bodrum i plaže Egejske Turske.