Halkidiki hoteli i apartmani leto 2023. sopstvenim prevozom :: FIRST MINUTE aranžmani

Halkidiki hoteli leto 2024. sopstvenim prevozom :: FIRST MINUTE aranžmani

Halkidiki je jedna od najpopularnijih destinacija među našim turistima, smeštena u sevorozapadnom delu Egejskog mora. Svojim oblikom podseća na Posejdonov trozubac. Zelena prostranstva koja se protežu sve do obale daju tirkiznom moru posebnu čar. Čine ga tri manja poluostrva: Kasandra na jugozapadu, Sitonija na jugu i cetralnom delu i Atos na jugoistoku...

Više o Halkidiki hoteli leto 2024. sopstvenim prevozom :: FIRST MINUTE aranžmani

Hotelski smeštaj

Halkidiki hoteli i apartmani leto 2023. sopstvenim prevozom :: FIRST MINUTE aranžmani

Halkidiki je jedna od najpopularnijih destinacija među našim turistima, smeštena u sevorozapadnom delu Egejskog mora. Svojim oblikom podseća na Posejdonov trozubac. Zelena prostranstva koja se protežu sve do obale daju tirkiznom moru posebnu čar. Čine ga tri manja poluostrva: Kasandra na jugozapadu, Sitonija na jugu i cetralnom delu i Atos na jugoistoku.

KASANDRA je najrazvijenije poluostrvo i dom je brojnim odmaralištima, tavernama i i noćnim klubovima. Nea Mudanja, Afitos, Kalitea, Hanioti, Pefkohori, Polihrono su samo neka od mesta koje možete posetiti i uživati u čarobnom plavetnilu, mirisu borovih šuma uz nezaobilazne grčke specijalitete i muziku.

SITONIJA je drugo poluostrvo na Halkidikiju. Brojni ribarski zaseoci, živopisne luke, mešavina plavetnila mora i zelenilo čine interesantan pejzaž poluostrva. Mnoge plaže vode do mirnih, kristalno plavih voda zaštićenih zaliva. Sitonija predstavlja raj za porodice sa decomi parove, jer pored mnoštva sadržaja pruža pre svega mir i opuštajuću atmosferu. Najatraktivnija turistička mesta na Sitoniji su Neos Marmaras, Sarti, Nikiti itd.

ATOS nosi ime po istoimenoj planini koja se na njemu nalazi – Atos ili Sveta Gora. Na poluostrvu se nalaze brojni stari manastiri, među kojima je i manastir Hilandar, pa je samim tim pravi raj za mnoge vernike i ljubitelje religije i kulture. Veći deo poluostrva mogu posetiti samo muškarci i to uz prethodnu najavu. Mesto za koje ovo pravilo ne važi je Uranopolis, u kome se nalaze hoteli, taverne, prodavnice. Za sve one koji žele potpuni mir, Uranoplis je pravi izbor, za koji se veruje da je ,,kapija u nebo” i granica između ljudskog i božanskog.