Prvi maj - Magična Slovenija autobusom 2024.

Magična Slovenija

Ljubljana – Bled – Portorož – Piran

Republika Slovenija je primorska i podalpska država na jugu Srednje Evrope, koja se na zapadu graniči sa Italijom, na severu s Austrijom, na severoistoku sa Mađarskom, na istoku i jugu sa Hrvatskom, a na jugozapadu ima izlaz na Jadransko more.
To je jedina zemlja u Evropi koja kombinuje Alpe, Mediteran, Panonske ravnice i krš. Njen krajolik je uvek iznenađenje. Tako možete gledati more, a onda se okrenuti u drugom pravcu i ugledati visoke planine. Glavni grad Ljubljana je jedna od najmanjih evropskih prestonica, ali obiluje mnogobrojnim atrakcijama, koji je čine značajnom turističkom destinacijom.

Program putovanja - 4 dana autobusom Program putovanja pdf

1. Dan – četvrtak Beograd
Polazak autobusa u 23.00h iz Beograda. Proveriti dan pre puta tačno mesto i vreme polaska. Noćna vožnja preko Hrvatske prema Sloveniji, uz kraće pauze radi odmora i carinskih formalnosti.

2. Dan – petak, Ljubljana - Bled – Portorož (Piran)
Dolazak u Sloveniju u jutranjim satima,  Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, RotovžGradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada… Posle kraće pauze za kafu  odlazak do Bleda. Bled  je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, iznajmljivanje sandolina, poseta  Bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Nastavak puta  ka Slovenačkoj rivijeri i njenoj prestonici Portorožu. Ono što Portorož može ponuditi  to je: povoljna klima, čisto i toplo more, opremljene plaže. Na obali radi puno restorana i barova koji spremno dočekuju goste.
Piran: obilazak slovenačkog gradića na moru koji je pravi muzej na otvorenom i koji će vas oduševiti svojom očuvanom  arihitekturom ali i istorijskim nasledjem. Na centralnom gradskom trgu u Piranu, koji po njemu i nosi naziv, uočljiva je statua italijanskog kompozitora, Đuzepea Tartinija. Upravo u tom gradu je i rođen krajem 17. veka. Smeštaj u hotel Vile Park Premium u Portorožu  koje su nedavno renovirane. Slobodno vreme  za  odmor i kupanje u hotelskom bazenu sa zagrejanom morskom vodom. Večera . Noćenje.

3. Dan - subota, Portorož – fakultativni izlet Trst
Doručak. Slobodan dan u Portorožu i Piranu ili nakon doručka fakultativni   izlet za Trst. Trst predstavlja jedan od važnih trgovačkih gradova Italije. Gradska luka zauzima veći deo grada. To je moderan, univerzitetski i poslovan centar, koji obiluje velikim brojem impresivnih građevina iz doba Habzburške monarhije. Pored nekoliko mostova u gradu (Ponte Roso, Ponte Verde, Ponte Bjanko), ističu se i pravoslavna crkva Svetog Spiridona koja se nalazi u produžetku Grand Kanala, kao i Trg Ujedinjenja koji izlazi uz more i za koji se smatra da je najveći gradski trg u Evropi. Na trgu se nalazi velelepna Gradska skupština. Nakon obilaska grada sa vodičem slobodno vreme za shoping. Povratak u hotel.Večera.  Noćenje

4. Dan – nedelja – Portorož – Rovinj, Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak prema Rovinju, vožnja autobusom duž Istre gde možete uživati u predivnim predelima tokom vožnje. Dolazak u Rovinj. Slobodno vreme u Rovinju za one koji ne idu na izlet sa licenciranim lokalnim vodičem. Razgledanje Rovinja u trajanju 2 sata : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk. Nakon razgledanja, slobodno vreme za šetnju pored mora u najlepšem gradu Istre. Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Oko 15.00 časova polazak za Srbiju, vožnja kroz Hrvatsku sa pauzama radi odmora I carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd oko ponoći.

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANA
11. april - 14. april 2024.Vile Park Premium 3* 210 €
25. april - 28. april 2024.Vile Park Premium 3* 210 €

Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase ( visokopodni sa audio-dvd opremom i klimom )
  • smeštaj u 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu Vile Park Premium *** u Portorožu na bazi 2 polupansiona (doručak / večera na bazi samoposluživanja „švedski sto“)
  • kupanje u hotelskom bazenu sa zagrejanom morskom vodom
  • ulaz u Casino Portorož
  • obilaske prema programu: Ljibljane, Bleda, Portoroža, Pirana
  • organizaciju i stručno vodjstvo puta

Cena aranžmana ne obuhvata fakulativne izlete (minimum 25 osoba) i ulaznice:

  • boravišnu taksu i registraciju u hotelu 7 € (plaća se na recepciji hotela)
  • izlet za Trst....25 €
  • razglednje Rovinja (lokalni vodič)...10 €

Popusti i doplate:

popust na dodatni krevet u dvokrevetnoj sobi za odraslu osobu - 20 € , za dete do 15 godina 30 €, za dete do 7 godina 50 €

OPIS HOTELA

Hotel VILE PARK PREMIUM - Portorož (https://www.hoteli-bernardin.si/en/accommodations/st-bernardin-resort/hotel-vile-park-premium) Hotel se nalazi u zapadnom mirnom delu grada, okružen zelenilom. Nalazi se u neposrednoj blizini nekadašnjeg manastira Sveti Bernardin, po kome je ceo hotelski kompleks i dobio ime, nekoliko desetina metara udaljen je od mora i hotela Histrion. Hotel Vile Park zajedno sa hotelom Histion poseduje: bazen, bar na bazenu, dečije igralište i mini-klub, parking. Kroz hotel Histrion, hotel Vile Park imaju pristup Laguni Bernardin vodenom parku, Wellness Laguni, kao i Casinu Bernardin. Laguna Bernardin je vodeni park, površine preko 3000m² u okviru koga se nalaze: 5 bazena, 8 whirlpool-a, 2 dečija bazena sa toboganima, vodenim topovima, gejzirima, slapovima i drugim vodenim atrakcijama pogodnim za decu i za odrasle, finska sauna, tursku kupatilo, a stručno i ljubazno osoblje pomoćiće da se opustite pomoću raznih masaža. Hotelsku celinu čine pet vila. Četiri vile - Vila Galeb, Vila Galeja, Vila Orada i Vila Nimfa - zajedno raspolažu sa 216 soba, dok Vila Barka poseduje 21 apartman. U svim sobama gosti na raspolaganju imaju: TV, telefon, kupatilo sa tušem, fen za kosu. Neke od soba u ovom kompleksu imaju balkon. Obroci se služe u restoranu hotela Histrion. Usluga na bazi polupansiona (doručak i večera - švedski sto).

Uslovi i način plaćanja:

Prilikom rezervacije se plaća 30% u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom sednjem kursu NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO, a ostatak se isplaćuje najkasnije 10 dana pred put.
Odloženo plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova na 3 mesečne rate nakon putovanja. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. 30% prilikom rezervaicje, ostatak karticama Banca Intesa i Poštanska štedionica na 3 mesečne rate.
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.