Prvi maj - Toskana autobusom 2024.

Toskana

28.04.-03.05.2024.

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Điminjano. Toskana ima bogato kulturno – istorijsko nasleđe, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima. Nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia. Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu

Program putovanja Program putovanja pdf

1.dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 20.00 h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2.dan MONTEKATINI TERME
Dolazak u Montekatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka. Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

3. dan: MONTEKATINI - SIENA – SAN ĐIMINJANO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj istorijski centar . Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4. dan: MONTEKATINI TERME – LUKA – PIZA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Obilazak Pize. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme do povratka u Montekatini. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

5.dan: MONTEKATINI – FIRENCA
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme u Montekatiniju ili fakultativni obilazak grada renesanse Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme, povratak za Srbiju u kasnim popodnevnim satima. Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

6. dan: BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim / prepodnevnim časovima.

TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANAPROMO CENA
28. april – 03. maj 2024.Montebello 3*209 eur189 eur

Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio-video oprema, klima, prosečne udobnosti, na relaciji prema programu
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* 1/2 i 1/3 sobama (slatko-slani buffet)
  • Troškove organizacije i srtučno vodjstvo puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju, hotel 3* 1 eur / danu
  • Doplata za 1/1 sobu 75 eura - isključivo na upit
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje (preporučujemo radi vaše sigurnosti na putovanju)
  • Fakultativne izlete ( minimum 25 osoba)

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Firenca 30 eur / deca do 12 god. 25 eur (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
  • Sijena i San Điminjano - 30 eura / deca do 12 god. 25 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
  • Luka i Piza - 30 eura / deca do 12 god. 25 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Uslovi i način plaćanja:

Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja ili odloženo plaćanje do 25.07. 2024.god., (deponovani čekovi) s tim što se čekovi deponuju 15 dana pre puta po zvaničnom srednjem kursu NBS, kartice Banka Intesa I Poštanska Štedionica.

Opis hotela

Montebello 3*- http://www.hotelmontebello.it/
Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Doručak u hotelu je slatko – slani buffet ( samoposluživanje). Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u upoznavanje prelepe Toskane.